Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
L'error popular
20 nov 2011
Resultats molt dolents. Més dolents que mai. Per tant, molt mala actuació dels votants. Només hi ha hagut un comportament relativament bo a Euskadi.

Això que es faci un judici crític del comportament dels votants és un exercici democràtic que no es fa mai, i que caldria fer. Perquè els votants mereixen ser criticats tant com els polítics.

Els votants, en general, no tenen gaire formació política. És típic que moltes persones comencin la conversa dient: «Jo de política no hi entenc. Però crec que...» Les causes són dues: 1) Falta d’interès. 2) L’acció desinformadora de quasi tots els diariots. Llavors és molt difícil que l’encertin. Per això els resultats sempre són dolents. Però mai com ara.

Si els ciutadans fossin correctament informats (i no tendenciosament o parcialment), i això tingués una duració d’un parell d’anys, per exemple, segur que els resultats electorals serien molt i molt diferents.

Hi ha una cosa que cal dir ben clara, però. I és que NINGÚ és qui per dir qui o què s’ha de votar. I NINGÚ és qui per dir qui o què ha de votar en Tal o en Tal Altre. Però una cosa sí que es pot dir i s’ha de dir. I és la següent: qui vota un partit dels que perjudiquen els drets dels treballadors i de la majoria de la població, i sobretot de la gent pobra (perquè són partits que ho fan sempre), fa mal. Causa un perjudici als altres conciutadans. Ocasiona un sofriment. Prevarica. I s’ha de sentir culpable. I els altres l’han de considerar culpable.

En aquestes eleccions estatals s’ha de considerar un factor que a ben segur que ha tingut una importància cabdal. És el fet que moltes persones han considerat que, en qüestió d’economia, qui més en sabria, i qui més podria fer sortir el país de la crisi, és la gent de dreta, per experiència i per «poder».

Però és un error. Cap partit ni cap Govern no «pot» fer sortir cap país de la crisi. Tot al màxim poden suavitzar-ne les conseqüències. Amb fortes inversions públiques per crear llocs de treball, encara que siguin temporals. I amb una reducció de la jornada laboral. Però un partit de dretes, amb una política de dretes, no sols no en podrà sortir, sinó que l’aguditzarà i l’empitjorarà.

Els cal un bon escarment. El necessiten. I, presumptament, el tindran.

Desgraciadament, tal com estan les coses en l’ambient popular, sembla que «calia» un resultat com aquest. Calen 4 anys de govern de dretes, plens de contradiccions, per aconseguir tres coses:
1) Que l’esquerra tradicional es radicalitzi, d’una vegada, i torni a ser el que va ser històricament.
2) Que el Moviment del 15-M es polititzi.
3) Que la gent voti amb consciència, i no a la babalà.

Antoni Ferret
http://bonainformacio.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'error popular
20 nov 2011
El PP apenas ha aumentado el número de votos con respecto al 2008. Ha pasado lo que queriais todos los progres: ha habido un auge de partiduchos en detrimento del PSOE. Esa es la alternativa que dabais y ahora dais la murga con que los votantes han actuado mal. Dais pena.
Seguid haciendo política parlamentaria, pero no vengais a la calle.
Re: L'error popular
21 nov 2011
Es cierto, los votantes han votado mal, o mejor dicho han hecho mal votando. Ahora a pasar por el tubo y además por un tubo legitimado con los votos... Le dicen democracia y sí lo es, o lo que es lo mismo, el rollo de las mayorías y de pasar por el tubo mayoritario y bla, bla, bla...

Y no te quejes si votas, le has besado el culo al sistema!
Re: L'error popular
21 nov 2011
Ole TU, ole tu
Re: L'error popular
21 nov 2011
Per al k ha fet el escrit; el moviment 15m ja es polititzat; es una de les millors expressions i d'acció participativa del mon, altra cosa es que per alguns oportunistas o purics, pugui semblar que es desvii, en una petita part (i nomes una petita part) en trepes (amb el borregisme k l'alimenta) pre-politicachos i demès ansiadors de poder i ego, pero tambè cal diferenciar i els respecto, amb els k amb bona fè es pensen k cambiara el sistema amb més grupets politics. Bè no els hem de penjar, cadas-cun està en el seu procès, i TOTS SUMEM, i ha molts fronts i en comtes de carregar-se o vomitar al del costat, millor dirigir l'energia amb crear i estar amb el grup d'afinitat.
El sentiment i espirit que observem jo i molts companys, es el, amb més o menys consciencia, el sentiment llibertari que em heredat de la barcelona de la lluita al carrer.

en pl. catalunya havia un cartel que decia un voto igual a 97e que nos roban los politicos.

00:28 min; acava de oir a un "analista" comentar sobre las elecciones i a la pregunta (de la presentadora de tv1)sobre k onda con el movimiento 15M., pues el tipo dice; << la gran mayoria de esta gente es abstencionista>>.

Por cierto para haver en torno de un 40% de abstención (el gran ganador de la farsa de las elecciones), como era de esperar la prensa le ha dedicado poquisimo, tampoco no vi a ninguna tv en la plaza, bueno si la peña de latele.cat i l@s colaborador@s de la comision audivisual¿? del 15m
Re: L'error popular
21 nov 2011
faltava del anterior comentari
Lo que decia el analista;<<la gran mayoria de la gente del movimiento del 15m son abstencionistas>>
Re: L'error popular
21 nov 2011
bien lo que decia (parece ser que no dejan, automatico,dejar entrar palabras entre <<>>:
"la mayoria de gente del movimiento 15M es abstencionista"
Re: L'error popular
21 nov 2011
la gente vota mal, pk no vota lo que yo digo jajaja, de verdad ridiculo, en cuanto al 15m ha hecho la labor para lo que esta hecho para ayudar a la derecha a tener mayoria absoluta, ya en barcelona le dio el poder a la derecha mas reaccionaria, viendo lo quue ocurria en la pza. con el rollo de votar a cada momento, el es una revolucion no un botellon, el trato a los lateros y manteros, la imposicion de la noviolencia, los del parlamento de estrasburgo, la comision de comunicacion, los universitarios, pues eso que ahora tenemos el resultado de lo que alli decidio la gente la derechona mas rascista y fascista, eso si buscando el consenso y la democracia directa, tanta fuerza para puig dimisio, y ahora es el mas votado en catalunya, de risa todo ni una peli de los marx, ah. lo unico bueno era la a con circulo en la plaza, venga acupar y hacer de caritas para los mas necesitados, eso si siempre donde nos digan los de icv eua que son los que dirigen el 15m en barna, que ya nos conocemos todos aqui.
Re: L'error popular
21 nov 2011
k coño dices de icv k dirigen el 15m? di nombres o no seas un bocas. La fuerza del movimiento reside en su heterogeniedat i els seus multiples fronts, malgrat l'intent d'alguns de volguer-lo encasillar, per a k sigui més facil de carregar-sel.
de totes maneres me la pela k una part de la gent k es mogui es fagui dir 15m, el k m'importa es k la gent sorti al carrer i per eixemple s'ocupin edificis i bancs(a nou barris, l'intent¿? de pl. medinaceli, banc de gran de gracia, edifici de sants, a la sagrera c/portugal >(per cert algù sap algo), banc a la floresta, Olot... tot en pocs dies...
m'es igual les palles mentals de gent de cadira calenta, els cambis sempre han estat al carrer i no virtuals al ciberesprai
Sindicat Terrassa