Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sanitat
[Lleida] El barri de Cappont ja ha decidit: 2.347 veïns contra les retallades al CAP
20 nov 2011
La iniciativa ciutadana contra les retallades al CAP del barri de Cappont de Lleida tanca la recollida de signatures amb una festa que fa públiques les 2.347 signatures recollides, el 20% del barri
ActeCAPCappont 1.jpg

200 persones es van aplegar ahi dissabte davant el CAP del barri de Cappont a Lleida en un acte lúdic i reivindicatiu contra les retallades sanitàries.

El recompte final de signatures fa augmentar a 2.347 els veïns que s’oposen a les retallades en serveis i professionals al CAP.


Durant l'acte s'han denunciat noves retallades i s’ha fet pública la proposta de crear el Consell de Salut del barri de Cappont “on comunitat sanitària i usuaris puguem defensar plegats programes i polítiques de Salut de protecció i prevenció al barri”. [Llegir manifest: http://capretalladaalcap.wordpress.com/manifest-acte-19n/]

També s’ha blindat simbòlicament el CAP contra les retallades, hem comptat amb les actuacions de Lo Pardal Roquer, Joan Baró i Comandante Rock, una xocolatada i els jocs infantils de la Pantomima.

ActeCAPCappont 2.jpg

ActeCAPCappont 4.jpg


Des de l'inici de la campanya, ara fa sis mesos, els Indignats de Cappont hem recollit 2347 signatures per aturar el procés de reducció de personal sanitari, administratiu i l'increment de les llistes d'espera al CAP. Les conseqüències d'aquests retalls en el centre són l'eliminació d'un metge de reforç, d'una auxiliar administratiu i la no substitució de cap baixa del personal facultatiu i infermeria. A més, s'ha eliminat una metge substituta del servei de pediatria i s'ha implantat la gestió de la demanda que no ofereix estabilitat sinó es garanteix el suport professional dels facultatius. Els efectes d'aquestes mesures ja s'han començat a apreciar amb unes llistes d'espera de dos mesos en les visites a metges de família i amb un increment dels ritmes de treball del personal que poden comportar col·lapses en dies de vacances i davant epidèmies com la grip.

En la festa reivindicativa que ha aplegat moltes famílies del barri, els Indignats hem valorat l'excel·lent equip de professionals del CAP de Cappont però també demanem la creació del Consell de Salut del barri de Cappont amb la participació activa dels usuaris per a la millora de les polítiques sanitàries en aquest entorn urbà. Entenem que el Consell de Salut ha de comptar amb la veu activa dels usuaris perquè la comunitat sanitària no només són els professionals, tècnics, empreses, polítics i sindicats; un cercle tancat que gairebé sempre oblida la participació dels pacients. Alhora, aquest consell permetria la defensa conjunta de programes i polítiques de Salut de protecció i prevenció de la vida i el medi ambient del nostre barri.

L'Assemblea d'Indignats ha valorat molt positivament l'acte d'avui i la participació dels usuaris en la recollida de signatures que suposa el 20 per cent dels veïns del barri. Tanmateix agraïm la col·laboració d'una trentena d'establiments del barri en la recollida de signatures i en la logística de la festa que ha estat qualificada d'èxit total i d'exemple de cohesió social contra les retallades públiques.

>> FOTOS DE L'ACTE: https://picasaweb.google.con/107868566543782743104/ActeProtegimElCAPDeCa
>> VIDEOS i AUDIOS explicant les retallades: http://acn.cat/acn/643497/Politica/video/indignats-retallades-salut-sani
>> Altres videos de les actuacions a http://capretalladaalcap.wordpress.com
>> Llistat d'agraïments a entitats, persones i establiments que ho han fet possible: http://capretalladaalcap.wordpress.com/agraiments-signatures/


Assemblea d'Indignades de Cappont
Assemblea cada dimecres a les 20h a la plaça Sant Joan de Mata
assembleacappont ARROBA gmail.com
Mira també:
http://capretalladaalcap.wordpress.com

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more