Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
El Robin dels bancs va donar tots els diners a diversos moviments socials
18 nov 2011
Comença el primer judici contra el 'Robin dels bancs' per estafar mig milió d'euros a entitats financeres
Enric Duran va donar els diners a moviments socials i a una entitat que va editar dos diaris que criticaven el sistema econòmic global
EL BBVA LI RECLAMA 25.000 EUROS


Divendres, 18 de novembre del 2011 - 08:56h.
Imprimir Enviar aquesta notícia
Augmentar/ Reduir text

Vots:
+14 votar a favor
-3 votar en contra
Comentaris (4)


ACN / Vilanova i la Geltrú

Enric Duran, l'anomenat Robin dels bancs, comença a ser jutjat aquest divendres a Vilanova i la Geltrú (Garraf) en el primer dels judicis a què s'enfronta després de saber-se que es va quedar 492.000 euros en crèdits concedits per unes 40 entitats financeres. Amb aquesta acció, Duran volia demostrar la "cobdícia i les contradiccions" de les entitats financeres.
zoom Enric Duran, a la plaça del Sol de Barcelona, el 22 de maig del 2009.

Enric Duran, a la plaça del Sol de Barcelona, el 22 de maig del 2009. ARNAU BACH
Més informació

* Tags: Societat, Societat

El Robin dels bancs va donar tots els diners a diversos moviments socials i a una entitat que va editar dos diaris on es criticava el sistema financer global. Aquest primer judici és per la reclamació de gairebé 25.000 euros que li fa el BBVA pels diners trets de caixers amb una targeta de crèdit sense fons.

Duran es va fer famós el setembre del 2009 quan va anunciar públicament que s'havia quedat gairebé 500.000 euros de gran part de les entitats financeres de l'estat mitjançant productes com crèdits, targetes bancàries i préstecs exprés.

En el judici d'avui es jutjarà Duran perquè va fer nombroses extraccions de diners en efectiu amb una targeta anomenada "Tres mesos sense" que teòricament només permetia retirar 600 euros en un sol dia i una sola vegada al mes. Duran va descobrir, no obstant, que podia treure entre 1.200 i 1.500 euros cada dia. El total extret va pujar a 24.819,89 euros, inclosos els interessos.
Operacions no detectades

Aquestes operacions, segons el Col·lectiu Ronda, haurien d'haver estat detectades per la Central d'Informacions de Risc (CIR), un servei públic que gestiona una base de dades on consten tots els préstecs, crèdits, avals i riscos diversos que les entitats financeres tenen amb els seus clients.

Duran, a més, hauria d'haver rebut informació sobre el contracte que va firmar i els riscos que implicava. Aquesta targeta del BBVA no té cap cost i l'interès que rep el client és del 0%. Malgrat tot, l'interès sobre les quotes impagades és del 27%. El Col·lectiu Ronda demana la nul·litat del contracte.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El Robin dels bancs va donar tots els diners a diversos moviments socials
18 nov 2011
es un personatge obscur o els hagi que juga constantment a vàries butxaques, treu els diners d'aquí per possar-los allà quan convé o deixa de convenir sense passar per cap assemblea,

una cosa és ser un executiu de una multinecional i fer-ho i un altre es participar dels mmss i fer això, ja que ningú t'ha atorgat el dret de fer traspassos de diners a conveniència.

I l'altre paral·lelisme és que simplement els rics, ja que la seva família va fer fortuna (com la major part dels catalans) maltractant i esclavitzant negres de Cuba, quan entren a presó no fan servir els canals normals per sortir, si no que la família pressiona i no et passa res.
Re: El Robin dels bancs va donar tots els diners a diversos moviments socials
18 nov 2011
"com la major part dels catalans????" ets un idiota
Re: El Robin dels bancs va donar tots els diners a diversos moviments socials
18 nov 2011
L'Enric és tot un exemple a seguir. Banquers i polítics a la presó.
Re: El Robin dels bancs va donar tots els diners a diversos moviments socials
18 nov 2011
Tothom sap que els catalans som tots de familia mega-rica. I mengem nens extremenys per esmorzar.
Re: El Robin dels bancs va donar tots els diners a diversos moviments socials
18 nov 2011
aquest pavo ha creat tota una infraestructura per fer lo qe ha fet, fins al punt de tenir penya cobrant per assessorar-lo. I clar que ho podia haver fet, repartir els diners per ón vulguessi, i quedar-se callat, però no, va tenir que muntar tot un espectacle al voltant d'aixó. No és un expropriador en el sentit tradicional del tema, en el fons no passa d'un polític més d'aquests que omplen l'espectre dels "moviments socials", bueno, al final tot un fenòmen molt català i en definitiva molt barceloní. Ah! i per cert, no ha donat cap pasta els col·lectius de que faig part, aixó si que m'ha cabrejat!
Re: El Robin dels bancs va donar tots els diners a diversos moviments socials
19 nov 2011
Per al "pivete" ets un troll, no tens idea de com es l'Enric, ni del que parles quan dius entre d'altres que <<no ha donat cap pasta als col.lectius>>...
I per al primer post; un altre troll descaradament, dient que es <<obscur...sense pasar per cap assamblea>> ni puta idea.
caguen deu aquests amargats de cadira calenta que van a cagar i vomitar a qualsevol y a sobre sense tener ni una pajotera idea. Us equivoqueu d'enemic, el teniu a dins de vosaltres mateixos.
Re: El Robin dels bancs va donar tots els diners a diversos moviments socials
19 nov 2011
pregunteu a tota la gent que ha tingut alliberada durant tots aquests anys les següents qüsetions?

perque han fugit del costat de l'Enric Duran inclós quan els pagava per estar-hi?
Sindicat Terrassa