Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
JoRnAdes dE SupErViVènCia a lA pSiQuiATriA
17 nov 2011
Assemblea de Majaras organitza les Ies Jornades de supervivència psiquiàtrica. 2 i 3 de desembre al CSO Can Vies (Sants-Barcelona) i 4 de desembre a l’Ateneo Libertario (Sant Boi). Salut i fins aviat companys/es!
jornades_supervivencia_psiquiatria.jpg
Assemblea de Majaras organitza les 1es Jornades de supervivència psiquiàtrica.! Queden tots/es convidades! Aquestes serán el cap de setmana 2 i 3 de desembre al CSO Can Vies (Sants-Barcelona) i 4 de desembre a l’Ateneo Libertario (Sant Boi). L’idea son taules rodones de diferents col•lectius i persones que aporten la seva perspectiva, debats oberts al voltant de l’antipsiquiatria i espai per a compartir tots plegats/des! Us passem el text i adjuntem cartell i programa d’activitats per si us animeu a passar una estona!

Hem nascut bressolades per la por a ser diferents, pel pànic a no ser les millors, per la competició i l’individualisme. Hem crescut trepitjant les nostres companyes i acomplexades per no tenir un cos com els de la tele. Hem viscut a la recerca de la felicitat per tenir cada cop més i més. Ens han fet comprar una vida basada en el consum de béns i d’experiències, eternament insatisfetes, eternament incompletes.
El dolor que moltes sentim és fruit de la nostra inadaptació i aquesta inadaptació no és una cosa de la que ens vulguem lliurar… Estar ben adaptades a una societat malalta no és símbol de bona salut, però aquesta inadaptació causa dolor, i de vegades molt. No pretenem adaptar-nos a una societat que ens exclou per naturalesa. No pretenem conformar-nos amb una societat que prima l’enriquiment individual per sobre del conjunt de les persones. Pensem que la nostra inadaptació ens brinda l’oportunitat d’adonar-nos de què és el que en aquesta societat no rutlla. Tot i així, aquest dolor pot ser insuportable. De vegades, i sobretot quan és viscut en la intimitat, el dolor ens impedeix descobrir l’origen que el genera i acabem pensant que nosaltres som els culpables dels nostres malestars.
És per això que des de l’Assemblea de Majaras hem decidit trobar-nos per compartir experiències, parlar d’alternatives i denunciar les pràctiques d’aquest sistema, focus i origen d’on emanen els nostres malestars. No seran els psiquiàtrics ni les pastilles les que ens permetin gaudir de la salut sinó una vida apassionada i viscuda amb la complicitat de totes les persones…
La resistència, a tot allò que ens oprimeix, i la llibertat són la nostra millor teràpia!

Per a més info:
Adjuntem Cartell i PDF de les activitats
http://assembleamajaras.wordpress.com
asambleasaludmental ARROBA gmail.com
Salut i fins aviat companys/es!

————————————-
Assemblea de Majaras organiza las 1as Jornadas de supervivencia psiquiátrica.! Quedan todxs invitadxs! Estas serán el fin de semana 2 y 3 de diciembre en el CSO Can Vies (Sants-Barcelona) y 4 de diciembre en el Ateneo Libertario (Sant Boi). La idea son mesas redondas de diferentes colectivos y personas que aportan su perspectiva, debates abiertos en torno a la antipsiquiatría y espacio para compartir todos juntxs! Os pasamos el texto y adjuntamos cartel y programa de actividades por si os animais a pasar un rato!

TEXTO PRESENTACIÓN JORNADAS
Hemos nacido mecidas por el miedo a ser diferentes, por el pánico a no ser las mejores, por la competición y el individualismo. Hemos crecido pisando acomplejadas a nuestras compañeras por no tener un cuerpo como los de la tele. Hemos vivido en la búsqueda de la felicidad por tener cada vez más y más. Nos han hecho comprar una vida basada en el consumo de bienes y de experiencias, eternamente insatisfechas, eternamente incompletas.
El dolor que muchas sentimos es fruto de nuestra inadaptación y esta inadaptación no es algo de lo que nos queramos entregar … Estar bien adaptadas a una sociedad enferma no es símbolo de buena salud, pero esta inadaptación causa dolor, y a veces mucho. No pretendemos adaptarnos a una sociedad que nos excluye por naturaleza. No pretendemos conformarnos con una sociedad en la que prima el enriquecimiento individual por encima del conjunto de las personas. Pensamos que nuestra inadaptación nos brinda la oportunidad de darnos cuenta de qué es lo que en esta sociedad no funciona. Sin embargo, este dolor puede ser insoportable. A veces, y sobre todo cuando es vivido en la intimidad, el dolor nos impide descubrir el origen que lo genera y acabamos pensando que nosotros somos los culpables de nuestros malestares.
Es por ello que desde la Asamblea de Majaras hemos decidido encontrarnos para compartir experiencias, hablar de alternativas y denunciar las prácticas de este sistema, foco y origen de donde emanan nuestros malestares. No serán los psiquiátricos, ni las pastillas las que nos permitan disfrutar de la salud sino una vida apasionada y vivida con la complicidad de todas las personas …
La resistencia, en todo aquello que nos oprime, y la libertad son nuestra mejor terapia!

Para más info:
http://assembleamajaras.wordpress.com/
asambleasaludmental ARROBA gmail.com
Salut y hasta pronto compañerxs!
imatge_dins_triptic.jpg
Mira també:
http://assembleamajaras.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: JoRnAdes dE SupErViVènCia a lA pSiQuiATriA
17 nov 2011
Divendres 02 Desembre

CSA CAN VIES C/ Jocs Florals, 40-42 L1 Mercat Nou, L1, L5 Plaça de Sants. Barcelona

18:00h Presentació de les Jornades

18: 30h Xerrada-debat: “Què és l’antipsiquiatria?” amb Edgar Vinyals
“Edgar Vinyals és integrador social, i estudiant de Treball Social. Participa a col•lectius per la integració de les persones amb discapacitats mentals o físiques o amb trastorns mentals. Un dels fundadors i Director de l'Associació d'Oci Inclusiu Sarau"

21:00h Sopador Vegà “Se te’n va l’olla” a càrrec de l’Assemblea de Majaras de Sant Boi

22:00h Actuació cantautor Pep Ventura

---------------------------------------------

Dissabte 03 Desembre

CSA CAN VIES C/ Jocs Florals, 40-42 L1 Mercat Nou, L1, L5 Plaça de Sants. Barcelona

10:30h BLOC DENÚNCIES (convidats + debat obert)

Electroshock x Gorka
“Probablement si anéssim a sol•licitar a la salut pública, un tractament alternatiu al químic de la psiquiatria oficial, no aconseguiríem els nostres propòsits. Però si que existeixen tractaments "no químics", suposadament "terapèutics" i que semblaven extingits, però segueixen aplicant-se i fins i tot tornen a ser recomanats per "experimentats" professionals”

TAI i Ingrés psiquiàtric x Paco Ferrández Méndez
"Psiquiatra per si de cas. Va créixer escoltant Kortatu i ballant l’ska de la Revuelta en el Frenopático. Després va fer 6 anys de carrera, i es formà a la Universitat de Valladolid per evitar que l’enxampessin de l’altre costat. Ve a donar veu als que no la tenen, i perquè no podia acabar en una altra Assemblea”

Sobremedicació x Marisa
"Què passa si un dia diagnostiquen a un familiar teu? I si el mediquen de tal manera que deixa de ser com és? Marisa, mare d'un fill diagnosticat, va emprendre fa anys una lluita centrada en el coneixement actiu, en la recerca d'informació sobre farmacologia i observant els efectes a llarg termini dels fàrmacs en les persones diagnosticades"

Salud mental i centres d’acollida per Anna Garcia
“Exclusions del sistema per ser “boig”, “pobre” i de vegades fins i tot estranger. Com son les situacions de les persones sense sostre en centres d’acollida? controls psiquiàtrics, atenció no adient, excés de medicació, ingressos involuntaris... Reflexions d’una treballadora de l’ àmbit social”

14:00h Dinar Vegà a càrreg del col•lectiu Te Kedas donde Kieras

15:00h Presentació Documental “Diferents” pel Col•lectiu Caliu
“Documental creat pel Grup Caliu que recull la memòria històrica de dos col•lectius oblidats: les persones amb discapacitat intel•lectual i les persones amb problemes de salut mental. Remuntant-se a l'Alemanya nazi i l’Espanya franquista. El documental lluita contra la discriminació que pateixen aquests col•lectius, intenta conscienciar i sensibilitzar per construir una societat veritablement inclusiva”

17:00h BLOC d’ALTERNATIVES I EXPERIÈNCIES (convidats + debat obert)

Radio Nikosia
“La ràdio com a potència d’acció política i transformadora, dispositiu d’acció i intervenció a la comunitat per a canviar certes coses... i possibilitats d’aquest tipus d’espais d’oportunitats i recuperació del rol, d’una identitat autogestionada”

Grupo de apoyo mútuo
“Psiquiatrització i lluita quotidiana. L’apropament a la necessitat d’organitzar-nos, afrontar els nostres problemes i socialitzar coneixements des de la condició compartida de persones afectades per l’ordre psiquiàtric”

Cooperativa Aixec per Ana
“Des del camp social una visió des d’un tarannà sensible a la subversió, amb certa apropiació de l'etiqueta de malalt. Des d'aquí la definició des de les mateixes persones: Somiem desperts, tenim una manera pròpia de definir-nos cap a l’art”

Cooperativa terapèutica IPOMEA
"Col·lectiu que apliquen teràpies alternatives. El principi bàsic és l'autogestió de la salut, la transmissió de coneixements, l'aprenentatge mutu i col·lectiu i tornar-nos a fer amb les eines i coneixements. Així trencant amb la relació de teràpies i preu inassequible, d'aquí partint una part de denúncia i una altra d'alternativa"

21:00h Sopador Vegà

22:00h Actuació “La maldita música y la puta poesia”
"Grup format per la pianista Silvia Rodríguez i el poeta Cysko Muñoz. L’espectacle gira al voltant de melodies molt variades i poemes urbans però amb un caràcter existencial per explorar així noves formes d'expressió poètic-musical, a mig camí entre el recital i el concert"

23:00h Escenari boig
“Espai de participació popular on pots pujar a fer l’actuació que vulguis. Obert i lliure. Tot i que al principi costa arrencar la gent de la cadira, al final t’acabes animant. Què tens per allà amagat? Un monòleg, un poema, una cançó, un pensament.... tots benvinguts”

-------------------------------------------------

Diumenge 04 Desembre

ATENEO LIBERTARIO DE SANT BOI. C/ Joan Bardina, n.45. FGC Sant Boi. Sant Boi del Llobregat

11:00h Taller de mites i prejudicis en la salut mental x Assemblea de Majaras de Sant Boi
"A través d'algunes tècniques de teatre de l'oprimit/da treballarem, reflexionarem i debatrem sobre els mites i prejudicis que interioritzem davant la imatge de persones que tenen problemes de salut mental. Espai de joc i resistència contra aquests prejudicis que comporten actituds i conductes opressores"

14:00h Dinar Vegà i llibertari

17:00h Cercavila reivindicativa: “Contra la psiquiatrización de la vida cotidiana”
Recorregut pels psiquiàtrics de Sant Boi del Llobregat. Sortida 17:00h Plaça de l’ajuntament de Sant Boi (al costat de l'estació FFCC Sant Boi)
Sindicato Sindicat