Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: dones
Si em necessites, piula
16 nov 2011
Triomfa l'homenatge 2.0 a la periodista i escriptora Montserrat Roig, amb motiu del 20è aniversari de la seva desaparició
mroig.jpg
DAVID FERNÀNDEZ | 11/11/2011

Triomfa l'homenatge 2.0 a la periodista i escriptora Montserrat Roig, amb motiu del 20è aniversari de la seva desaparició


L'hora violeta feminista, els deportats catalans als camps nazis, el desacomplexament nacional, el periodisme com eina de transformació, la cultura com vehicle emancipatori o la defensa aferrissada de la justícia social van revifar ahir a les xarxes socials. Amb motiu de la iniciativa cibernética per recordar Montserrat Roig. Durant tot el dia, centenars i centenars de piulades ininterrompudes van recordar la periodista i escriptora a twitter i van omplir Facebook de referències i comentaris.

Els impulsors d'una iniciativa a la que també es va sumar el Grup de Periodistes Ramon Barnils, resumien ahirnit l'impacte de la iniciativa amb el llistat dels més de 200 apunts que la blogosfera dels Països Catalans li va dedicar.

A la Directa d'aquesta setmana, al reportatge "D'un roig intens", Roger Palà recorda que feminisme, esquerra i catalanisme i lluita incansable contra l'oblit i la desmemòria conformen els pilars del bagatge heretat d'una autora que va recomposar i relligar els vincles amb la tradició republicana, salvatgement destrossada. Respecte la lluita contra l'amnèsia, Montserrat Roig va esbotzar tot el silenci abocat per la dictadura franquista sobre la deportació republicana dels Països Catalans a la titànica obra "Els catalans als camps nazis".

Palà, reprenent els compromisos "d'una filla forçada del franquisme", s'atreveix també a sospesar també el fet i no fet en l'àmbit dels mitjans de comunicació i ens interpel·la preguntant-nos: "En un moment en què el periodisme, sobretot el de temàtica laboral, social i política, era gairebé un vedat tancat per a homes (no ho continua sent, en gran mesura?), Roig destaca per sobre de molts dels seus coetanis masculins amb articles contundents, documentats i valents".

L'homenatge coincideix amb la publicació del llibre 'Diari d'uns anys (1975-1981) a cura de l’editorial Acontravent, un recull antològic dels articles més incissius i punyents de qui va reblar que "la cultura és l'opció política més revolucionària a llarg termini".
Mira també:
http://www.setmanaridirecta.info/noticia/si-em-necessites-piula

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Si em necessites, piula
16 nov 2011
PSUC, la transacció de la "transició".
La Directa: On arribareu. Vau començar molt bé, després les CUP, continuant amb els feixistes germans Badia, ara els psuqueros.
És el pa que si dóna?
Re: Si em necessites, piula
16 nov 2011
Si coneguessis una mica més la vida de Montserrat Roig sabries que va marxar del PSUC per divergències amb el Partit, o sigui que informat una mica abans de parlar. A mi em sembla bé que la directa parli de dones feministes, quin problema hi ha?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more