Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Vaga General Universitària el 17 de novembre
13 nov 2011
vaga.jpg
<p>El 2011 el sistema universitari català ha patit una retallada del finançament de la Generalitat del 17%. Retallada que en el període que va fins a 2014 es vol ampliar fins al 33%. El resultat més immediat d'aquestes retallades ha estat l'acomiadament de centenars de professors i de personal d'administració i serveis, una rebaixa generalitzada de sous, que ha arribat fins al 60% en alguns casos, del professorat universitari més jove i l'augment de matrícules i tot tipus de taxes pels estudiants. Només ha estat el començament per ells. Aquest és el resultat més immediat, però n'hi ha d'altres que posen en qüestió la mateixa naturalesa de la universitat catalana.</p>
<p> </p>
<p>La baixada de la qualitat docent, la massificació a les aules, la precarietat de la recerca, la impossibilitat de què sectors cada cop més grans de la societat catalana accedeixin a l'educació superior, són les realitats que s'estan imposant ja avui i que s'ampliaran demà. Al mateix temps, es vol posar a la universitat al servei del negoci privat, dels interessos que ens han portat a aquesta mateixa crisi que avui patim tota la societat. Una universitat al servei del mercat i no de la societat, una universitat al servei dels pocs i no dels molts, una universitat que de poc servirà com a eina per superar la crisi econòmica, cultural, social i política en la que estem immersos tots i totes.</p>
<p> </p>
<p>Està en joc una universitat per i de totes, està un joc una universitat al servei de la societat, està en joc la recerca, la docència i la formació d'aquest país. I en aquest joc, al que juguen els interessos privats, només hi ha una resposta possible: la mobilització cada cop més amplia, cada cop més extensa, cada cop més intensa. Es per aquests motius que convoquem a la Vaga General de tota la comunitat universitària. Una vaga que serà pròleg, no epíleg.</p>
<p> </p>
<p>El 17 de novembre vaga general d'universitats. Ningú a les aules, ningú als despatxos, ningú a casa. Heu retallat massa, ara tindreu la resposta.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><strong>MANIFESTACIONS</strong></p>
<p>Barcelona: 18h Plaça Universitat</p>
<p>Girona: 12h. Rectorat de la Universitat de Girona (P/Sant Domènec)</p>
<p>Lleida: 12h Rectorat de la Universitat de Lleida (P/Víctor Siurana)</p>
<p>Tarragona: 12h Plaça Imperial Tarraco</p>
<p>Palma: 12h Plaça d'Es Tub</p>
<p>Castelló: 12h Plaça de la Independència (La Farola)</p>
<p>València: 12h Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València</p>
<p>Alacant: 12h Escultura de la mà de la Universitat d'Alacant</p>
<p><a href="http://reconstruimlapublica.files.wordpress.com/2011/10/vaga-alta-calida;>descarrega't el cartell </a></p>
Mira també:
http://reconstruimlapublica.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vaga General Universitària el 17 de novembre
13 nov 2011
Us heu deixat els instituts....
Potser tindriem de començar a implicar-nos, esforçar-nos i destinar més temps amb els instituts de batxillerats, fp, i ESO, que és on hi ha gran part de la gent procedent de les classes treballadores i futura classe treballadora. Ja que la universitat cada dia estarà més frequentada per les classes més benestants i acomodades.
Si tinguessim tant poder d' insició als instituts com el que es té a les universitats el poder de convocatoria, en la societat i de protesta seria molt, molt major. Ja que es respira molta més misèria, odi i precarietat tant social com educativa als instituts que a la universitat.
Re: Vaga General Universitària el 17 de novembre
13 nov 2011
Ja se esta haciendo trabajo en los instis. En santacoloma se va hacer una marxa potenciada por los de la eso. Estoy completamente deacuerdo hay que llegar a la gente de la eso como icieron en boloña conmigo, y como vamos a seguir haciendo.
Re: Vaga General Universitària el 17 de novembre
14 nov 2011
Ningú s'ha deixat els instituts, el SEPC, per exemple, convoca a tots els instituts on té presència.
Re: Vaga General Universitària el 17 de novembre
14 nov 2011
Ningú?
A dalt tens un text on no els veig per cap lloc.
Articles sobre la vaga al llibertat.cat, de l' acampada o altres parlen d' una vaga universitaria no d'una vaga d' estudiants.
Re: Vaga General Universitària el 17 de novembre
18 nov 2011
El movimiento 15-M pretende retomar las plazas españolas durante la jornada de reflexión, comenzando con una vigilia en la Puerta del Sol a partir de la medianoche de este viernes. Tras su sorprendente irrupción en la campaña de las autonómicas y municipales, los indignados han demostrado capacidad de supervivencia y movilización, pero lo más probable es que no consigan influir en el resultado del 20-N. La mayoría de los jóvenes afirma en las encuestas que votará por Mariano Rajoy, mientras que los partidos de izquierda apenas se beneficiaron en los comicios de mayo del debate abierto por esta corriente.

Se espera que mañana miles de personas salgan de nuevo a la calle, convocadas por Democracia Real Ya y los colectivos que nutren al movimiento 15-M, para reclamar más democracia, rechazar el bipartidismo y protagonizar su propia “reflexión” sobre las elecciones generales. Pero al día siguiente, la victoria del PP que apuntan todas las encuestas tendrá al voto joven como uno de sus protagonistas, desmontando algunos mitos sobre la ideología que caracteriza a este sector de la población.

En su barómetro preelectoral, el CIS prevé que el 30% de los ciudadanos entre 18 y 24 años se inclinarán por Rajoy, frente al 16,5% que lo harán por Alfredo Pérez Rubalcaba, el 5% que elegirá IU y el 2,3 de UPyD. Entre aquellos que tienen de 25 a 34 años, las cifras son muy similares: 28,5% optaría por el PP; el 15,1%, por el PSOE; mientras que Cayo Lara convencería al 6,2% y Rosa Díez, al 2,8%.

El problema para Rubalcaba es que ni siquiera en simpatía, al ser preguntados por el partido más cercano a sus ideas, el PSOE está por encima del PP. El 24,9% de los más jóvenes, y el 22,4% de quienes se sitúan entre 25 y 34 años se sienten más identificados con los populares, frente al 21,3 y 21,9%, respectivamente, que se decanta por los socialistas. Como suele ser habitual en términos de simpatía, IU sube con respecto a la intención de voto y obtiene el reconocimiento del 7,3 y 8,4% en estos grupos de jóvenes.

La espantada del electorado juvenil, junto con la notable bajada del femenino, supone el tiro de gracia para las expectativas del PSOE, ya que tanto en 2004 como en 2008 estos segmentos de la población ayudaron significativamente a las victorias de José Luis Rodríguez Zapatero. Pero al margen de los jóvenes, el magma de los indignados tampoco es de esperar que impacte sensiblemente en el escrutinio del 20-N. Así se desprende al menos del análisis de los resultados del pasado 22 de mayo, y de la cómoda mayoría absoluta que los sondeos auguran para el PP.

Reafirmación del voto progresista

De acuerdo con el informe sobre las consecuencias del 15-M elaborado por la Fundación Alternativas, los municipios que vivieron manifestaciones y acampadas de forma más frecuente, registraron un aumento de votos en blanco y nulos, calificados de protesta. No obstante, el peso en el conjunto del voto de este incremento no dejó de ser “modesto”. Por otra parte, el estudio poselectoral del CIS sobre los comicios autonómicos evidenció que las protestas de los indignados habían influido en algunas comunidades autónomas, aunque reafirmando el voto a priori decidido.

Así, en la Comunidad de Madrid, epicentro de las concentraciones, solo el 18,2% del electorado reconoció que le habían influido bastante o mucho a la hora de acudir a las urnas. Por preferencias partidistas, los votantes del PP permanecieron inmunes, mientras que los de PSOE e IU tuvieron más en cuenta al movimiento. En el caso de los votantes socialistas, un 32,1% ratificó su opción electoral, mientras que el 15-M ayudó a decidirse a votar a un 14,1%.

En el caso de IU, la incidencia fue superior: un 48,3% confirmó la decisión que ya había tomado, pero un 20,7% de su electorado abandonó la abstención para respaldar a la formación. Tal vez por ello, Lara y Gaspar Llamazares han apostado por el relato de la rebelión y el activismo ciudadano frente a los mercados para alcanzar su anhelado grupo parlamentario. Po su parte, Rubalcaba ha acabado por apostarlo todo a que el miedo a un triunfo aplastantes del PP reanime las constantes vitales de sus esquivos votantes.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more