Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
Les Ràdios Lliures no som comercials
08 nov 2011
AGEDI-AIE comença campanya recaudatoria denunciant a ràdios lliures .
medios-libres.jpg
LES RADIOS LLIURES NO SOM COMERCIALS

Si una cosa caracteritza especialment les Ràdios Lliures desde els seus orígens és la no-comercialitat. Des d’el seu funcionament i organització fins als seus continguts, la pauta és clarament alternativa i oposada als valors comercials: Defugim de la creació d’un producte de consum (i menys a canvi de diners), i prioritzem exclusivament l’autoproducció i l’espontaneïtat alienes als patrons sistemàtics de la indústria del comerç. En definitiva, no venem res. La nostra finalitat primera i última és expressar i compartir allò que sentim i creem amb aquelles persones que vulguin sense intermediaris ni impediments econòmics.

Precisament l’últim atac del que estem essent objecte arriba per part d’ents que coneixen la nostra existència però que ignoren -o volen ignorar-, tant el nostre funcionament com els continguts que radiem. L’AGEDI i l’AIE, són dos “entitats” que podríem denominar satèl·lits de l’SGAE i que ja fa anys que maregen la perdiu a les Ràdios Lliures. Malgrat se’ls ha informat en nombroses ocasions de l’error que cometen al adreçar-se a nosaltres en busca de diners, ara, en una acció clarament curta de mires, impulsen un procés en via judicial contra una de les nostres germanes. Ràdio Pica.

Amb aquest procés judicial civil (Procediment Diligencies Preliminars Demanda Declarativa que s’està tramitant en un jutjat mercantil de Barcelona), pretenen interrogar al fundador d’aquesta històrica Ràdio Lliure amb l’objecte d’obtindre’n la informació necessària per quantificar els termes econòmics de la demanda. Cal recordar el fet que Ràdio Pica és la Ràdio Lliure més antiga a Catalunya; No creiem en les casualitats.

Aquestes entitats han estat creades, a l’amparament de la Ley de Propiedad Intelectual (LPI), obeint una finalitat únicament recaptatòria. Més enllà dels marges que els permet aquest pretès estat democràtic, de dret i de benestar (al que moltes de nosaltres qüestionem desde la seva arrel), és important tenir en compte el que suposa una acció d’aquestes característiques emmarcada dins el context de les Ràdios Lliures. Aquestes entitats que es lucren mitjançant la producció de la indústria musical, també contemplen el fet de lucrar-se per l’ús que posteriorment es faci d’aquesta música comercial un cop comprada. Per a nosaltres, és com si un professional de la reforma no només cobrés per la reforma d’un quarto de bany, si no que a més volgués cobrar per cada cop que s’estiri la cadena del vàter.

No obstant, i en la qüestió musical, cal apuntar que a les RR. LL. la música que s’acumula en els nostres arxius i que utilitzem en la nostra programació és completament autoproduïda. Més encara, la Ràdio Pica es caracteritza desde els seus orígens per la radiació de música alternativa que no té cobertura pels mass-media o grans mitjans de comunicació de masses (als quals algunes de nosaltres també qüestionem per la seva estreta col·laboració amb aquest estat).

En síntesi, tenim al davant una nova ocasió per a fer escoltar la nostra veu. No deixarem pas que aquestes entitats de “voltors” perjudiquin la nostra idiosincràsia ni la nostra reputació, tractant-nos com si fóssim igual que les ràdios comercials. Ni ho som ni ho serem. Fem i farem costat a la nostra germana Ràdio Pica i lluitarem per a que aquest lamentable episodi no es torni a repetir contra cap de nosaltres. Seguim a la lluïta.

COORDINADORA DE RÀDIOS LLIURES DE CATALUNYA

Novembre del 2011.

——————————————————————————————————

LAS RADIOS LIBRES NO SOMOS COMERCIALES

Si una cosa caracteriza especialmente a las Radios Libres desde sus orígenes es la no-comercialidad. Desde su funcionamiento y organización hasta sus contenidos, la pauta es claramente alternativa y opuesta a los valores comerciales: Rehuimos de la creación de un producto de consumo (y menos a cambio de dinero), y priorizamos exclusivamente la autoproducción y la espontaneidad ajenas a los patrones sistemáticos de la indústria del comercio. En definitiva, no vendemos nada. Nuestra finalidad primera y última es expresar y compartir aquello que sentimos y creamos con aquellas personas que quieran sin intermediarios ni impedimentos económicos.

Precisamente el último ataque del que estamos siendo objeto llega por parte de entes que conocen nuestra existencia pero que ignoran -o quieren ignorar-, tanto nuestro funcionamiento como los contenidos que radiamos. La AGEDI y la AIE, son dos “entidades” que podriamos denominar satélites de la SGAE y que ya hace años que marean la perdiz a las Radios Libres. A pesar de que se las ha informado en numerosas ocasiones del error que cometen al dirigirse a nosotras en busca de dinero, ahora, en una acción claramente corta de miras, impulsan un proceso en vía judicial contra una de nuestras hermanas. Ràdio Pica.

Con este proceso judicial civil (Procedimiento Diligencias Preliminares Demanda Declarativa que se está tramitando en un juzgado mercantil de Barcelona), pretenden interrogar al fundador de esta histórica Radio Libre con el objeto de obtener la información necesaria para quantificar los términos económicos de la demanda. Hay que recordar el hecho que Ràdio Pica es la Radio Libre más antigua en Catalunya; No creemos en las casualidades.

Estas entidades han estado creadas, al amparo de la Ley de Propiedad Intelectual (LPI), obedeciendo una finalidad únicamente recaudatoria. Más allá de los márgenes que les permite este pretendido estado democrático, de derecho y de bienestar (al que muchas de nosotras cuestionamos desde su raíz), es importante tener en cuenta lo que supone una acción de estas características enmarcada dentro del contexto de las Radios Libres. Estas entidades que se lucran mediante la producción de la indústria musical, también contemplan el hecho de lucrarse por el uso que posteriormente se haga de esta música comercial una vez comprada. Para nosatras, es com si un profesional de la reforma no sólo cobrara per la reforma de un quarto de baño, si no que además quisiera cobrar por cada vez que se tire de la cadena del vàter.

No obstante, y en la qüestión musical, es necesario apuntar que en las RR. LL. la música que se acumula en nuestros archivos y que utilizamos en nuestra programación es completamente autoproducida. Más aún, la Ràdio Pica se caracteriza desde sus orígenes por poner música alternativa que jamás ha tenido ni tiene cobertura por los mass-media o grandes medios de comunicación de masas (a los cuales muchas de nosotras también cuestionamos por su estrecha colaboración con este estado).

En síntesis, tenemos delante una nueva ocasión para hacer escuchar nuestra voz. No dejaremos que estas entidades de “buitres” perjudiquen nuestra idiosincrasia ni nuestra reputación, tratándonos como si fuéramos igual que las radios comerciales. Ni lo somos ni lo seremos. Hacemos y haremos costado a nuestra hermana Ràdio Pica y lucharemos para que este lamentable episodio no se vuelva a repetir contra ninguna de nosotras. Seguimos en la lucha.

COORDINADORA DE RÀDIOS LLIURES DE CATALUNYA

Novembre del 2011.
Mira també:
http://radioslliures.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les Ràdios Lliures no som comercials
08 nov 2011
Los medios libres tampoco están exemptos de mentiras.
Re: Les Ràdios Lliures no som comercials
08 nov 2011
buen apunte, pero está claro que relativamente a este comunicado no tiene nigun interés. En los medios libres como minimo cada uno puede ir a expresar sus mentiras y no unicamente las de sus amos.
Sindicat