Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : laboral
Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Des de CNT-Catalunya (Joaquim Costa) volem expressar el nostre més enèrgic rebuig als diversos comunicats que, des del KKE i els seus grups afins en l'Estat Espanyol, s'estan abocant en diversos mitjans i que al nostre entendre deixen entreveure una clara intenció provocadora.
PAME.jpg
És destacable l'escrit emès pel comitè Executiu dels CJC, amb data del vint-i-u d'octubre, pel seu contingut fal·laç i malintencionat, tot això acompanyat de la retòrica a la qual ens tenen acostumats, amb un populisme grandilocuent en el qual per a ser part del poble has de tenir un carnet d'afiliat de PAME, del KKE o abraçar la causa marxista-leninista.

No són poques les crítiques que ha despertat en la pròpia CJC, on alguns rebutgen de ple el contingut d'un text llançat unilateralment pel seu Comitè Executiu, i molts d'altres ho desconeixen.

De similar gravetat és bona part del comunicat signat per Josep Bel de CO.BAS. Entre les seves línies podem llegir amb estupor una insultant comparança entre el bloqueig del Parlament a Barcelona i el cordó del PAME en la plaça Syntagma.

Si aquí qualsevol grup es posicionés davant del Parlament amb pals i cascos, donant l'esquena a la policia i en clara actitud bel·ligerant cap a altres manifestants, no sabem què hauria passat, però com a mínim haguessin fet el ridícul. A més, la comparació no té sentit de cap de les maneres, per més que pretenguin atreure's les simpaties del 15-M amb aquestes picades d'ullet desvergonyides. En el Parlament es va intentar impedir l'accés perquè no es votessin les retallades, mentre el PAME va arribar quan els polítics ja estaven dintre i ocupant la Plaça per a organitzar un acte electoralista de enaltiment a la representació parlamentària del KKE. A això es dediquen en una vaga general, a fer campanya. Contra el Parlament, combativitat zero, i no obstant això, contra qui van anar a la plaça, cordó desplegat i preparat per a la violència, que s'assabentin de qui mana.

Assenyalem així mateix l'omissió conscient i descarada de tota aquesta deplorable actuació del PAME en dites comunicats. Si aquest mateix cordó hagués estat girat contra el Parlament en comptes de cap a la gent que lluitava per aturar les retallades, segurament s'hauria evitat tota aquesta polèmica innecessària, i això és precisament el que no conten.

Lamentem profundament el posicionament per part dels “camarades” de Kotzaridis Dimitri, treballador mort d'un infart a causa de la inhalació de gasos lacrimògens. Lluny d'atacar al sistema repressiu que es va dur la seva vida, l'estan usant com arma de git contra tots els col·lectius que no formen part de la seva ideologia, qualificant (com el corpuscle executiu dels CJC) a qualsevol grup que s'escapi de les seves influències, de “pinxos” que “serveixen als interessos de l'estat”, d'aquest estat que d'altra banda pretenen controlar algun dia.

Ens preguntem l'objecte de fer circular aquests comunicats. Si veritablement el que pretenien era transmetre el condol a la família i amics del mort podrien haver-se'l fet arribar sense més. Si volien solidaritzar-se amb el poble grec, no s'entén per què han llançat aquests textos en els mitjans locals. D'aquesta actitud es deduïx una preocupant voluntat provocadora i la intenció de crear polèmica, de ser el centre del debat aquí i de rendibilitzar el succeït. Per a informar dels esdeveniments, ja havien agències de notícies de diverses tendències amb contingut molt menys manipulador.

Per tant, volem recomanar als col·lectius signants d'aquests comunicats, que cessin en la seva estratègia provocadora, que ja tenim bastant amb organitzar la lluita contra les bestials retallades, com per a haver de perdre temps a contestar a totes i cadascuna d'aquestes manipulacions.
Mira també:
http://www.nodo50.org/cntcatalunya/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=375:carta-oberta-al-kke-sobre-la-traicio

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
M'arriben notícies que hores d'ara els dirigents del KKE s'estan pensant canviar la seva política després d'aquest comunicat, que reflexa el sentir d'un col·lectiu tan nombrós i amb tanta presència social i a les fàbriques, com és la CNT-Catalunya.

Gràcies per il·luminar-nos
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Per l'activitat que es veu al carrer i la participacio a les manis i demes lluites socials a Barcelona, els col.lectius dels amics del KKE (CJC, PCPC,PCC, etc...) son encara menys gent.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
aquest comunicat no preten que canvin de postura, sinó de que la gent se n'adoni de la postura que tenen i fins on arriba.

tot hi això, resulta bastant més important que el teu comentari =)
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
No cal donar més importància de la que té.
Ja sabem quin és el posicionament de cada colectiu, sindicat..
Centrem-nos amb la nostra realitat, QUE NO ÉS LA DE GRÈCIA, i fem que algun dia es pugui assimilar, intentant no repetir errors de revoltes passades o actuals que ens ensenyen un posible camí a seguir.
No hem de caure en els errors del passat, per millorar la nostra força, solidaritat i resistència, que sense cap dubte serà necessaria si volem un canvi real.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Quina gent, ara els botxins anarquistes encara seran les víctimes.

Fet: el treballador mort és un sindicalista del PAME, un lluitador i un membre de la classe obrera, perquè si s'hagués quedat a casa segurament no estaria mort.

I és d'una hipocresia immensa (que ni la dels pitjors dels polítics) que per una banda es titlli al PAME de ser el pitjor del pitjor, estalinistes, sou l'enemic, col·laboracionistes, bla bla bla i AL MATEIX TEMPS es digui que es lamenta la mort d'un membre seu, i s'intenti fer veure que no es té cap tipus de res. En que quedem, colla de falsos?
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Les bases de les organitzacions stalinistes son titelles dels seus dirigents que els envien alla on els hi conve als dirigents a costa del que calgui.
La tradicio el llarga...
Stalin va aixafar la revolucio de 1936, tambe va frenar la beligerancia contra el feixisme a tot el mon mentres ell feia el pacte nazi-germano/sovietic, etc...
I ara els stalinistes descafeinats envien a les seves bases a ferli la feina bruta a la policia i deixantse la vida mentres.
Tot aixo es lamentable.
El mort segurament anava enganyat i dirigit.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Clar clar, les bases del PAME van enganyades... no com les bases de l'anarquisme, gent a mig camí entre l'ideal renaixentista i el superhome de Nietzsche.

El mort era un "jovenet enganyat" de cinquanta i tants... en fi..
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Doncs jo aplaudeixo el comunicat en aquest sentit, ja que la gran majoria de treballadorss, per no dir tots, que estaven aquell dia a la plaça sintgma son gent treballadora que vol trencar amb un sistema capitalista que els està ofegant i portant a la mis`ria. Cada persona que es trobava alla, podem pensar que millor o pitjor, encertadament o erroniament, estava lluitant per la mateixa causa a peu de carrer, deixant-se la vida si calia, tant d' una part com l' altra.
Per tant jo també dono tot el suport als treballadors/es que estaven a peu de carrer el dia de la vaga general i tot el rebuig a la desició presa pels carrecs superiors del PAME i KKE per voler protegir el parlament en un dia de Vaga general i aprovada d' unes retallades.
I tot el rebuig a la desgraciada situació d' enfrontament entre les explotades gregues, on els politics i policies devien estar disfrutant...
Apostem per a que no torni a passar més ni a Grècia ni enlloc, per una sortida dialogada d' aquest conflicte i una aposta unitaria i necessaria si el que es vol és tombar als verdaders enemics del poble.
Un cop el poble està unit ja no hi ha ni politics ni banquers ni dirigents capaços de controlar les decisions i la presió de les assemblees populars.
Tenim que apostar per una unitat de les explotades d' aquest sistema per poder tenir realment un poder d' insició a la societat per canviar alguna cosa. En cas contrari tots ens quedarem en els nostres guetos tant els colectius més anarquistes com l' EI com el PCPC.
Una opció verdaderament revolucionaria i amb opcions d' aconseguir o de lluitar per uns verdaders canvis està amb la unió de tots els explotats que estiguin disposats a una lluita unitaria.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Que cansinos sou tots plegats (CNT, PCPC etc.), es nota que no teniu res millor a fer. Que sí, que tots sou el futur de la classe obrera, gràcies per guiarnos cap a la veritat absoluta però centreu-vos en ampliar la vostra militancia practicament inexistent i deixeu el tema ja que cansa MOLT.
I per cert, pels anarquistes, sou tan dirigidors i autoritaris com els altres, no pretengueu enganyar ningú que ja n'hi ha prou de la hipocresia antiautoritaria.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Ja ha parlat el criticador enmascarat!
Que facil es fer discursos moralitzants des-de l'anonimat.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
em preguntu qui ets tu per questionar la militancia de la resta, si surts al carrer te n'adonaras del que tu mateix estas questionant, em sembla que l'hipocrita ets tu
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
CANVI DE PARADIGMA SENYORES! CANVI DE PARADIGMA!!
La majoria de militància d'extrema esquerra encara no hem entès que hem de canviar de paradigma. Ja està bé de llençar-nos merda els uns als altres. Ja està de criticar a tort i a dret i sortir al carrer per demanar als de dalt que facin el que no ens atrevim a fer nosaltres.
Ja està bé de llençar pilotes fora criticant al veí de lluita quan som totes plegades les que ho fem malament.

Comencem a pensar en positiu i a actuar en positiu: hi ha retallades i nosaltres només demanem tornar a la posició inicial;cau el sistema econòmic i nosaltres reclamant els nostres drets. A qui?.

El paradigma de classe obrera demanant millores al sistema està acabat i nosaltres també si no aconseguim canviar-lo. El sistema caurà i ell amb nosaltres si no comencem a buscar solucions i no pedaços ja fets servir milers de cops.

Totes tenim la culpa, anarquistes, comunistes, indepes... totes plegades hem anat d'anticapitalistes teòrics. I a la pràctica? A la pràctica, vivim en un sistema capitalista que nosaltres ajudem a desenvolupar tant com la resta de la població. Molta retòrica caduca i poca acció revolucionària.

Autocrítica, autocrítica i autocrítica, senyores.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
M'encanten aquests de la CNT que es dediquen a dir el que pensa o deixa de pensar la militància dels CJC, quan en realitat no en tenen ni puta idea. Preocupeu-vos del que pensa la vostra militància i no feu de mèdium intentant fer creure que sabeu res dels demés.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Tens tota la rao.
No hi ha manera de saber el que pensa la militancia dels CJC.
El que pensen els que els dirigeixen es pot llegir als comunicats que han tret i que estan penjats entre d'altres llocs als seus webs.

Coses del centralisme democratic...
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Estic D'acord amb el comunicat de Joaquim Costa. L'argument fàcil de: '' Grècia està lluny '' es una demagògia molt usada per els que en el futur volen fer el mateix que el PAME. Després un tal Guilfré ens aglutina en ''l' extrema esquerra'' quan els anarquistes no som ''d' extrema esquerra'' (concepte fet servir per la mass merda, com pot ser antisistema, o terrorista). Enlloc de parlar de la militància de les altres organitzacions hauríem de reflexionar més sobre els comunicats d'altres tendències polítiques, que la majoria nomes us heu dedicat a insultar i no treure conclusions ni reflexions del comunicat.

El que aquí la penya no analitza es que qui ha començat a carregar-se la hipotètica ''unitat'' han sigut els M-L amb comunicats com el de l' 1 de Maig o els que han tret sobre els fets a Grècia volent protagonisme i demostrar-nos als demés que existeixen. Després vindran a nosaltres parlant-nos d' unitat quan elles la unitat se la passen per on volen. Demagògia Autoritària.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Molt encertat el Guifré.
Prou de tirar merda sobre els altres (que per començar no serveix per a res.. més que per augmentar el nostre gueto i semblar-nos a nosaltres mateixes més puristes..) i més autocritica, però TOTS anarquistes, indepes "comunistes i anarquistes" i PCPC (si es que amb la seva autocritica decideixen alguna cosa per consens i no perquè els hi diu el comité central .
La nostra millor arma la unitat d' acció i la solidaritat.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Molt encertat el Guifré.
Prou de tirar merda sobre els altres (que per començar no serveix per a res.. més que per augmentar el nostre gueto i semblar-nos a nosaltres mateixes més puristes..) i més autocritica, però TOTS anarquistes, indepes "comunistes i anarquistes" i PCPC (si es que amb la seva autocritica decideixen alguna cosa per consens i no perquè els hi diu el comité central .
La nostra millor arma la unitat d' acció i la solidaritat.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Molt encertat el Guifré.
Prou de tirar merda sobre els altres (que per començar no serveix per a res.. més que per augmentar el nostre gueto i semblar-nos a nosaltres mateixes més puristes..) i més autocritica, però TOTS anarquistes, indepes "comunistes i anarquistes" i PCPC (si es que amb la seva autocritica decideixen alguna cosa per consens i no perquè els hi diu el comité central .
La nostra millor arma la unitat d' acció i la solidaritat.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Doncs perfecte companya, tu no ets d'extrema esquerra (altres anarcos suposo que sí), potser extrema esquerra no és una definició que t'agradi, però està clar que, més o menys, defineix una forma de pensar que clarament és anticapitalista. I així, continues donant-me la raó: jo parlo d'extrema esquerra, quan és una etiqueta del vell paradigma i tu segueixes pensant que tu i 4 més sou els únics que teniu la raó, vessant molt extesa en el vell paradigma.
Potser que ens posem a una taula a parlar de tot el que hem fet malament per no està preparats pel moment que totes dèiem que arribaria i deixem una mica de banda les teories unilaterals de totes plegades.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Doncs perfecte companya, tu no ets d'extrema esquerra (altres anarcos suposo que sí), potser extrema esquerra no és una definició que t'agradi, però està clar que, més o menys, defineix una forma de pensar que clarament és anticapitalista. I així, continues donant-me la raó: jo parlo d'extrema esquerra, quan és una etiqueta del vell paradigma i tu segueixes pensant que tu i 4 més sou els únics que teniu la raó, vessant molt extesa en el vell paradigma.
Potser que ens posem a una taula a parlar de tot el que hem fet malament per no està preparats pel moment que totes dèiem que arribaria i deixem una mica de banda les teories unilaterals de totes plegades.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Quina obsessió que tenim alguns que ni tansols compartiu ideologia en erigir-vos en defensors dels militants d'altres organitzacions. Si aquests militen en una organitzacio serà perquè els hi dóna la gana, així que tenim dues opcions, o calleu ja d'una vegada o els aneu a rescatar pobrets que estan en una secta i no poden sortir-ne. Per cert, deu ser que els de la CNT quan firmen un comunicat ho fan en assemblea de tots els seus afiliats... bé, potser sí, no és massa complicat.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Amic, Joanot Bocamoll, una de dues.
O be els comunicats publics del web del PCPC, i de CJC representa el que pensen els seus militants (aleshores podem fer-los responsables del que manifesten i per tant valorar-ho criticament), o be son nomes decisions que es prenen en la cupula, (per tant podem arribar a la conclusio de que estan manipulant i dirigint als militants).O una cosa o l'altre. En qualsevol cas, era una resposta al que preguntava que com poden saber algunes el que pensen els de CJC sobre el tema del PAME-KKE.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Es dona el cas que els de CNT som "quatre gates" i podem fer els comunicats totes plegades a la assemblea. Malgrat que a tu et pesi.
Pilós, potser el teu paradigma és nou, peró no deixa de ser paradigma. Si a tu t'agrada semblar intelectual, per tenir més raó, endavant, peró no vulguis vendre paradigmas nous, aixó es fa a la universitat o quand et treus el doctorat.
Per cert, el teu paradigma més que neo, sembla ranci i a més a més, et dono tota la raó i tots els paradigmas del món.
Re: Carta oberta al KKE sobre la traïció de classe a Grècia
07 nov 2011
Pijoan el pilós per dir això no cal que perdis el temps, pq has escrit 6 linies i m' he quedat igual..
Potser no tens arguments, no tens autocritica o escrisu aquí per no escriure al foro de la falange o salsa rosa.
Sindicato Sindicat