Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme
20 N, eleccions a l'Estat espanyol: l'Esquerra Independentista crida a l'abstenció activa!
03 nov 2011
El proper 20 de novembre hi ha convocades eleccions estatals espanyoles. En aquestes eleccions s'escull la representació al Congrés i Senat espanyols, màximes institucions espanyoles des d'on es formarà el mateix govern espanyol, i per tant un dels principals centres de decisió que afecta als Països Catalans. Davant això, com a independentistes d'esquerres, ens hem de plantejar si aquestes eleccions i institucions ens serveixen per aconseguir els nostres objectius d'alliberament nacional i social, partint de la conjuntura actual.

Per la seua pròpia concepció aquestes institucions entren directament en contradicció amb els nostres interessos com a poble. La Constitució espanyola i les lleis que se'n deriven consagren la negació del dret a l'autodeterminació dels Països Catalans, la partició del nostre poble en comunitats autònomes a les quals es nega el seu dret a federar-se, i també consagra una economia de lliure mercat que posa els interessos privats per sobre dels drets socials en tots els àmbits de la nostra societat.
abstencio.jpg
Des de la perspectiva de l'Esquerra Independentista, és a dir, del moviment polític que té com a objectiu la construcció d'uns Països Catalans independents i socialistes, la participació en un procés electoral espanyol com el que tindrà lloc el proper 20 de novembre només tindria sentit si servís per impulsar una alternativa en clau de sobirania nacional i de transformació social per als Països Catalans.

Avui, però, les alternatives que es plantegen són o bé en clau de reforçament del projecte espanyol o bé de millora del marc autonòmic vigent que, a través de propostes com la del pacte fiscal, no deixa de ser una aposta per reformar el mateix marc estatal que nega la sobirania al nostre poble. Així és com cal entendre les propostes electorals de PP i PSOE d'una banda, i de CiU, ERC, Compromís i PSM (amb el suport de SI) de l'altra banda. Totes aquestes propostes són acrítiques amb el model polític, econòmic i social de la Unió Europea, l'Europa dels estats i de les multinacionals en el qual es troba l'origen de la crisi que estem patint. I també són acrítiques respecte les receptes per superar-la, que han estat dissenyades perquè la crisi la paguin els sectors més desafavorits del nostre poble.

Per aquests motius, des d'Endavant (OSAN) ens sentim plenament indentificats amb la crida que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha realitzat, tot demanant l'abstenció a les eleccions espanyoles del proper 20 de novembre. Una crida a l'abstenció que no entenem des de la passivitat, sinó des d'una perspectiva de compromís per construir una alternativa de lluita en clau d'unitat popular, amb el dret a l'autodeterminació i a la independència dels Països Catalans, i la construcció d'un nou model de relacions econòmiques i socials, el socialisme, per construir un futur de justícia i de llibertat per al nostre poble. A mes, celebrem que aquesta crida estigui fortament amb consonància amb el període de mobilitzacions socials que s'ha encetat aquesta tardor arreu del país per mostrar el rebuig a les retallades socials i les agressions capitalistes. Per tant, entenem l'abstenció com una peça mes en el conjunt de mobilitzacions que precediran el dia de les eleccions generals, com la vaga d'universitats el dia 17 de novembre o les mobilitzacions populars que es realitzaran el cap de setmana del 19 i 20 de novembre.

Finalment, ens reiterem en la necessitat de, un cop passades les eleccions, marcar-nos el repte polític de tirar endavant una vaga general com a mecanisme de mobilització social, que demostri que no acceptarem les retallades ni les mesures antipopulars de cap govern al servei del capital i dels poderosos.

El 20 de novembre, no votis, abstenció activa!

Organitza't i lluita per la independència i el socialisme als Països Catalans

Països Catalans, novembre de 2011
Mira també:
http://www.endavant.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 20 N, eleccions a l'Estat espanyol: l'Esquerra Independentista crida a l'abstenció activa!
03 nov 2011
Voleu dir que mai us presentareu (si aconseguiu prou força) a les eleccions espanyoles, com fa bildu????
Re: 20 N, eleccions a l'Estat espanyol: l'Esquerra Independentista crida a l'abstenció activa!
03 nov 2011
No haurieu de demanar res, els de l'EI son prou inteligents per saber que no han de votar durant aquestes eleccions, tot hi que ja qui com jo, pensem que l'abstenció ha de ser en front a totes les eleccions...
Abstenció
04 nov 2011
VOTANTS ESPANYOLISTES DEL PP, QUE NO US ENGANYIN, EL PP NO REPRESENTA ELS AUTÈNTICS VALORS DE LA ESPANYA SENSE REGIONS!

EL PP NO VOL ABOLIR LA GENERALITAT! AQUESTA GENT NO ENS REPRESENTA!

EL 20N NO VOTIS!! ABSTENCIÓ TOTAL SI VOLS ABOLIR LA INMERSIÓ LINGÜISTICA I LES AUTONOMIES, EL PP NO ENS REPRESENTA NO HEM DE FER-HI RES AL CONGRÉS.

PASSA-HO!!! SI ETS PATRIOTA ESPANYOL, NO VOTIS EL 20N

ABSTENCIÓ!!
Re: 20 N, eleccions a l'Estat espanyol: l'Esquerra Independentista crida a l'abstenció activa!
04 nov 2011
Y tanto que son inteligentes: antes de sacar un irrisorio porcentaje de votos prefieren diluirse en la abstención, que por otra parte es evidente que aumentará y no será gracias a la patética EI, sino al trabajo de los indignados.
Pero siempre podréis apuntaros el tanto, ¿verdad?
Re: 20 N, eleccions a l'Estat espanyol: l'Esquerra Independentista crida a l'abstenció activa!
04 nov 2011
Estimat Neng,

Lluny de desacreditar la teva anàlisi, penso que, tant l'EI com els Indignats com qualsevol altre col·lectiu o corrent política que demani o aposti per l'abstenció tindrà el poc rigor d'atribuir-se el tant per cent d'abstencionisme a la seva crida.

Essencialment perquè fa molts i molts anys que l'abstenció supera el 50% del vot i, ni tant sols el 0,001% d'aquesta gent ha llegit un comunicat de l'EI, de la CNT, de sectors llibertaris diversos o, més recentment, de les indignades.

En fi, que rajar és gratuit. Et demanaria que et miressis, després del 20-N les webs de l'EI, de les indignades o de que sigui i veuras com ningú (espero no equivocar-me) reivindica l'abstenció com a quelcom aconseguit per propis mèrits. Seria totalmetn ridícul i infantilista.

Apa, Zalú
Sindicat Terrassa