Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
estat polizial
03 nov 2011
ahon s, explica el tancament de una web de denuncia del abusus de poder per part de la polizia
nici / Un tribunal francès bloqueja una web que mostra policies violents
Un tribunal francès bloqueja una web que mostra policies violents
01.11.2011

Com deiem recentment en una entrada, el fet que des de fa un temps gairebé tothom porti una càmera d'algun tipus al damunt ha fet que cada vegada més es puguin "contemplar diàlegs i escenes que abans restaven a la foscor de les comissaries". Un dels casos més recents i que més ha circulat darrerament és el dels policies que aquest estiu, en el marc de les Jornades Mundials de la Joventud catòlica i de les manifestacions que es van produir, van agredir una noia i el fotògraf que ho va immortalitzar. El fet que el fotògraf ho relatés posteriorment al seu blog i tant les fotografies com el vídeo que un altre periodista havia enregistrat es fessin públics i àmpliament visualitzats va forçar a què, malgrat les reticències inicials, s'obrís un expedient a tres dels policies responsables.

En la següent notícia de Nación Red, l'autor Arnau Fuentes explica com un tribunal francès ha bloquejat recentment una web (Copwatch Nord-Paris I-D-F) que permetia que els ciutadans pugessin justament aquest tipus de documentació que mostra el que l'article anomena irònicament "comportaments estranys de la policia".

Copwatch Nord Paris I-D-F és un lloc web on els ciutadans francesos poden pujar vídeos, fotografies i cròniques que mostrin comportaments 'estranys' de la policia, com per exemple l'ús no justificat de la força.

L'Alt Tribunal de París ha ordenat als proveïdors d'Internet francesos que la bloquegin, decisió que ha estat aplaudida pel sindicat Aliança de la Policia Nacional del país gal, ja que considera que la web induïa a la violència... contra la policia.

Jean-Claude Delage, secretari general del sindicat policial, ho justifica així:

Els jutges han analitzat la situació a la perfecció. Aquesta web és una amenaça per a la integritat de la policia, i han pres la decisió correcta.

Jeremie Zimmermann, portaveu de La Quadrature du Net, ha qualificat l'ordre judicial com una altra mostra de les intencions del govern francès de controlar i censurar als ciutadans.

La xarxa ha adoptat últimament una nova utilitat com a mecanisme de control del poder establert i difusió dels excessos del govern per tot el món. Des de Burma fins a Egipte, passant per Síria i arribant als "països occidentals" (qui no recorda les fotos de la càrrega de la policia catalana d'aquesta primavera), i des de la mera acció de pujar un vídeo a organitzar esquemes més elaborats de Govern Obert (Open Government).

Els estats no pararan en les seves ànsies de tapar aquestes esquerdes, no fos cas que se'ls escapés segons quines coses de les mans.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat