Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Grècia ens avançarà la primavera?
02 nov 2011
A finals de juny diversos mitjans, d’entre els que us ofereixo com a mostra el Diari de Girona i el 3/24, van informar que Iorgos Papandreu estava preparant un referèndum a Grècia de cara a la tardor. Noteu que el referèndum es preparava per decidir sobre "els canvis en el sistema polític, en el funcionament del parlament i la xifra de diputats, el finançament dels partits, el sistema electoral o la immunitat dels parlamentaris. Per fer els grans canvis que necessita el país". Noteu també que ningú es va immutar per aquest anunci del primer ministre grec, que aparentment va passar a l’oblit.

Ara resulta que el referèndum es convocarà, previsiblement a començaments del 2012, i això ha provocat un terratrèmol internacional. La majoria de mitjans diuen que la convocatòria és per sorpresa (Deuen tenir amnèsia selectiva, alguns... Collons, una decisió anunciada des del mes de juny no és una sorpresa, que jo sàpiga) i de caràcter tàctic (vaja, que és un farol de Papandreu), i jo penso que no és una mesura inesperada ni improvisada, i que es tracta d’una decisió estratègica.

Més aviat el que em sembla que passa és que “els mercats”, al mes de juny, quan van llegir o escoltar Papandreu, van considerar que fer un referèndum sobre mariconades innòcues (ja se sap, de caràcter polític i tal) era fins i tot positiu, ja que mantindria la gent entretinguda i els #burrosoles grecs distrets de les coses fonamentals. Ara, en canvi, veuen que Papandreu vol sotmetre a decisió ciutadana temes de caràcter econòmic i de relacions internacionals i això ha portat als “mercats”, com una sola mà invisible, a considerar que amb les coses de menjar no s’ha de jugar. D’aquí els nous atacs especulatius contra el deute sobirà de diferents països, i els anuncis apocalíptics de tot quisqui.

En fi, si Grècia acaba engegant el món a prendre pel cul* (cosa que no estaria pas malament), no us penseu que deixarà de pagar a funcionaris i pensionistes. Simplement ho farà amb dracmes, i amb els diners que ara va tornant al pou sense fons de la banca estrangera, que es quedarà amb un pam de nas. No ho tindrà fàcil, Grècia, fora de la UE, i haurà de fer algunes reformes importants relatives a la reducció del nepotisme i dels esquena-drets a l’administració pública, al control del frau fiscal, i a la lluita contra la corrupció generalitzada. És a dir, haurà de lluitar contra els lladres domèstics i posar les bases d’un creixement sa basat en el treball i no en el morro. Però ho tindrà millor que ara, atès que s’haurà tret del damunt el dogal que els lladres internacionals volien posar al coll dels grecs, i a sobre fent veure que era culpa seva...

En fi, com ja he dit altres vegades, el millor serà engegar a prendre pel cul l’euro i la UE, pensats a mida dels lladres internacionls, i començar un nou procés d’integració europea sobre bases noves. Grècia ha fet un pas decisiu en aquest sentit, i pot passar a la història com una segona victòria de la gent davant dels “mercats”, com fa un temps Islàndia.

En canvi, el Reyno d’Ejpañiaaa passarà a la història com el més cutre de tots, aquell pseudopaís on una constitució aparentment intocable es va canviar en una setmana per fer-la a la mida dels “mercats”, impedint la sobirania de l’administració pública en el control dels seus pressupostos.

Els mercats cal personificar-los, i fer que deixin de ser mans invisibles... Mentre passa tot això, desenes de fills de puta segueixen cobrant les seves jubilacions anticipades dauradíssimes i les seves "stock options". Començarem aviat a cremar (literalment i amb benzina, no simbòlicament) banquers irresponsables i avariciosos, o encara hem de trigar gaire? Recordeu que el foc purifica...


*Comencen a córrer notícies interessades i contradictòries que parlen des d'una imminent caiguda de Papandreu fins a moviments estranys de tropes a Grècia. Sembla que aquest cop el primer ministre l'ha encertat, i que algú s'està posant nerviós de veritat. Esperem que això no quedi en res, i que aquest sigui el començament del final d'aquesta merda d'Europa que coneixem...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Grècia ens avançarà la primavera?
02 nov 2011
Responent a la teva pregunta, esperem que si, però amb els policies i els policies vermells del PAME no serà fàcil.
Re: Grècia ens avançarà la primavera?
02 nov 2011
ara tots els mitjans, per tant tota la classe dominant, estan esmolant la seva propaganda i les seves amenaces. des de cops d'estat futurs fins a la miseria que tindrien els grecs, passant pel que suposa per tota la unio ECONOMICA europea. vamos que s'estan fent kk. als que sabem que una crisi és una possibilitat per treure'ns de sobre les rèmores qeu viuen de nosaltres tan se'ns en fa que se'n vagi tot pel retrete.
Re: Grècia ens avançarà la primavera?
02 nov 2011
S'els hi està veien el llautò duna manera al·lucnant. Nom més veures les capaçaleres per internet! p.e. l'editorial del pais.
Es fins i tot gratificant veure com quan es toca l'economia (veritablement)els demòcrates es transformen en
Re: Grècia ens avançarà la primavera?
02 nov 2011
a tu potser tan se te'n fa perquè tens, per ara, el la vida assegurada. Jo fa temps que sé que el capitalisme caurà, com va dir Marx. Però jo personalment em sentirè millor si fem caure el capitalisme, perquè algunes coses per si soles no cauen. No cal posar esperances en el caos, solament, donat que el poder té mil caps i no deixaran que guanyem tant facilment, abans deixaran pujar un nou Hitler mira que et dic, que una revolució popular. Per això haurem de combatre amb la paraula, i un dia cop a cop, contra el poder, siguin policies, nazis o reaccionaris. Estic en contra de la violència reaccionària. hi ha molta gent amb mal cor que haurien de veure més pelis com This is England.

El caos ens pot ajudar, però no ens enganyem, no ens portarà la solució. Cal tenir present que l'ésser huma, en el capitalisme, és miserable i corrupte per naturalesa en moltes ocasions, la misèria humana, més és culpa de l'estructura social imperant en la nostre societat. És per això últim que hem de lluitar per alliberar-nos juntxs i sobretot per construïr una nova societat. Cal destruïr, però sobretot cal construïr, han de ser accions simultànies.
Re: Grècia ens avançarà la primavera?
02 nov 2011
p.s.

exemple d'això últim són casos d'estats com el d'Argentina, que fa deu anys es va enfonsar completament, la gent va sortir al carrer massivament a fer cassolades, acampades, els bancs van fer fallida, la gent reclamava els seus diners, manifestacions, fins i tot hi va haver víctimes mortals de la repressió, tot un pais dempeus, vaja, i què en va sortir? Kirchner o com es digui...

No sé si n'hauran parlat d'això a les places, ...

No al reformisme ni al revisionisme, som la indignació tornada en organització popular amb un objectiu de classe i rupturista, volem fer la revolució, visca la classe treballadora! comunisme o mort
Re: Grècia ens avançarà la primavera?
02 nov 2011
últim comentari meu. perdoneu per l'abús.

el caos per si sol només portarà la misèria. primer cal construïr les bases de l'organització popular. seguidament destruïr l'estructura social. altrament les famílies viuran la crisi en solitud i no s'empoderaran.

recomano el següent documental sobre Argentina

http://video.google.con/videoplay?docid=3259252475517173673
Re: Grècia ens avançarà la primavera?
02 nov 2011
no m'he llegit el text, ara si i trobo que és interessant. demano perdó a l'autor per haver-li omplert de comentaris el text que no venen al cas. necessitava vomitar quatre coses i li ha tocat a ell. em semblarà correcte si borreu els comentaris. salut i guerra social
Sindicat Terrassa