Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
recurs contenciós administratiu contra la retallada del Pirmi
02 nov 2011
Presenten un recurs davant els tribunals contra el decret de la Generalitat que modifica la Renda Mínima d´Inserció (el Pirmi)
   

Demanen a CIU la suspensió de la retallada mentre no es dicti sentència ferma ja que impedeix que les persones aturades que han exhaurit les prestacions puguin sol.licitar el Pirmi.

El recurs contenciós administratiu ha estat presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el decret de desplegament de la llei de la renda mínima d’inserció (RMI) aprovat aquest estiu. El recurs es formula contra la lletra g de l’article 4.1, on s’estableix un nou requisit per accedir a ser titular de la RMI, i contra la lletra h de l’article 4.2, on s’estableix una nova circumstància que impedeix l’accés a la prestació econòmica de la RMI.

En el mateix recurs se sol·licita l’adopció de la mesura cautelar consistent en declarar la suspensió de la vigència d’aquests apartats i del desplegament de la llei fins que sigui ferma la sentència que es dicti en aquest procediment.

L’apartat g de l’article 4.1 estableix un requisit nou per accedir a la RMI: Que presentin, d’acord amb l’avaluació dels serveis socials bàsics, dificultats d’inserció social i laboral afegides.

I l’apartat h de l’article 4.2 estableix una circumstància nova per accedir al pirmi: Les persones que només presentin una problemàtica laboral derivada de la manca o pèrdua de feina, que no acreditin una dificultat social o d’inserció laboral afegides i, per tant, que no requereixin cap tipus d’intervenció social continuada.

Segons el recurs, l’actuació del Govern de la Generalitat establint nous requisits no regulats a la llei de la RMI comporta una extralimitació il·legal i un excés en la seva funció que vulnera la disposició final d’aquesta llei en el seu article 6, i l’article 24.3 de l’Estatut d’Autonomia, que estableix que els drets a l’àmbit dels serveis socials es gaudiran “d’acord amb les condicions que legalment s’estableixin”.

També vulnera l’article 37 de l’Estatut d´Autonomia, en la mesura que obliga a què el desplegament del dret es faci per llei al Parlament, i l’article 9.3 de la Constitució en la mesura que garanteix el principi de legalitat.

El recurs puntualitza també que, si finalment s’adopta la mesura cautelar de suspendre la vigència d’aquests articles, la Generalitat haurà de reconèixer totes aquelles persones sol·licitants que compleixen els requisits i no estan excloses en aplicació de la llei. Per tant, la Generalitat no podrà denegar les sol·licituds fetes aplicant, de forma exclusiva, els articles recusats.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat