Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
el pueblo saharaui
01 nov 2011
que pas amb el poble saharaui, el gran oblidat
Un any de les acampades al Sàhara Occidental

El passat 10 d'octubre era l'aniversari de l'inici dels campaments de haimes al Sàhara Occidental. Milers de saharauis van mostrar la seva protesta contra l'ocupació marroquina, la manca de democràcia, i les dolentes condicions de vida, tot instal·lant-se als afores de diverses ciutats. Vint-i-vuit dies després, forces armades marroquines van desmantellar els campaments amb mètodes violents, dificultant que la premsa internacional n'informés, provocant víctimes mortals, i van desfermar una cacera humana de dissidents per tot el territori.

Vist en perspectiva, podem considerar aquells campaments com el precedent del que després s'ha anomenat primavera àrab, el moviment popular contra les dictadures de tota mena que pateixen aquests països. A diferència d'altres aixecaments, però, el saharaui va fracassar per la fortalesa de la dictadura marroquina i la complaença occidental envers aquest règim. Complaença que es pot comprovar gràficament en aquest vídeo on es veu com uns activistes prosaharauis són expulsats amb males maneres del mítin electoral que celebrava a les Canàries fa uns dies un dels candidats del bipartidisme a les properes eleccions.

Tot seguit reproduim el comunicat publicat al lloc Sahara Thawra, un lloc recomanable de visitar on s'informa amb prou detall, incloent-hi documents gràfics esfereïdors, de la repressió marroquina al Sàhara, les tortures als presos i dissidents i la insuportable realitat quotidiana d'una dictadura amb la qual els governs i empreses espanyols i europeus en general tenen sucosos negocis que inclouen l'espoli de les riqueses del país ocupa.
el link interesant per poder saver mes.http://territoriosocupadosminutoaminuto.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa