Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Activistes sahrauís són expulsats violentament d'un míting de Rubalcaba
31 oct 2011
El candidat del PSOE a les eleccions generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, va fer parada ahir a Tenerife en el marc d'una visita preelectoral a l'arxipèlag canari. El seu míting però, no va ser del tot pacífic si bé els mitjans de comunicació no se'n van fer ressò.
psoe_sahara.jpg
Diversos activistes sahrauís van irrompre d'entre el públic desplegant banderes de "Sahara libre". Enmig de la marea roja, mentre eren agredits per militants socialistes que els intentaven fer callar, membres de l'organització els van expulsar i els van obligar a abandonar l'auditori.

Rubalcaba va reprendre el discurs dient "No passa res, ens hi hem d'acostumar", però llavors d'altres activistes van tornar a desplegar les pancartes demanant la llibertat del Sàhara Occidental mentre els assistents al míting els increpaven amb crits de "Fora!" i onejant la bandera del PSOE. Novament, tot i que van intentar oposar resistència, els activistes van ser violentament expulsats de l'auditori sota els aplaudiments dels assistents. Els prosahrauís van ser retirats arrossegats de forma agressiva, agafats pel coll i rebent empentes.

Rubalcaba va celebrar l'expulsió anunciant que quedaven seients lliures i que hi havia gent a fora que els podia ocupar, rebent així una ovació del seu públic.

Els mitjans han silenciat aquesta protesta, difosa a la xarxa pel portal llibertari Tilelli.

Els ecosocialistes demanen la dimissió del secretari d'Acció Electoral

De la seva banda, Sí se Puede y XTF (Izquierda Unida - Los Verdes - Socialistas x Tenerife) han demanat la dimissió del secretari d'Acció Electoral del PSOE i primer tinent d'alcalde de La Laguna, Javier Abreu, a qui es veu agredint els manifestants desallotjats. Consideren que "és indignant que un dels càrrecs polítics més importants del municipi es vegi envoltat en una acció com aquesta contra un grup d'activistes que en tot moment van actuar pacíficament".
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/14255/1/
http://www.youtube.com/watch?v=rocUYxLd5eo&feature=player_embedded

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa