Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Telecinco i ACN van entregar als Mossos totes les gravacions dels fets del 15 de juny al parc de la Ciutadella
28 oct 2011
Els mass merda xivatos
Ho va advertir el Sindicat de Periodistes de Catalunya ara fa quatre mesos, i finalment va acabar passant. Les imatges que van ser gravades pels periodistes que eren presents a les portes del Parlament de Catalunya el passat 15 de juny van anar a parar a mans dels mossos d'esquadra. Una parella d'agents de la Divisió d'Informació va anar personalment a les redaccions de catorze mitjans de comunicació catalans i va recollir en mà una còpia del material audiovisual i fotogràfic que els professionals de la informació havien gravat durant aquell dia. El grau de col·laboració amb la policia catalana va ser molt diferent en cada cas, i en la majoria de redaccions els propis periodistes que havien estat a peu de carrer amb la càmera a l'espatlla no se'n van assabentar. Els directius dels mitjans van ser els que van pactar l'entrega del material. L'agència EFE, Telecinco i l'Agència Catalana de Notícies no només van proporcionar les imatges que havien emès o distribuït, sinó que van fer còpia de tot el que en el moment de la visita dels agents hi havia als arxius o discs durs de la redacció. Els policies que van anar a l'agència EFE van recollir un DVD amb imatges i fotos, a l'ACN se'ls va fer entrega de dos DVD amb vídeos i a Telecinco també van requisar dos DVD amb una hora i 8 minuts de gravació, per ser exactes. La resta de mitjans van entregar el material que havien emès. En el cas de TV3 un recull de breus càpsules de vídeo amb les imatges dels 'directes' del canal 3/24, del programa Els Matins i dels successius Telenotícies. Es dóna el cas que els policies van fer constar el seu malestar per la deficient qualitat de les imatges del material entregat per BTV, ja que no en van poder extreure cap fotoprinter per tal de ser utilitzat com a prova acusatòria. Sí que ha esdevingut element acusatori el material entregat per EFE, ACN i Telecinco, així com les imatges emeses per TVE, La Sexta, Antena 3, Europa Press, Lavínia TV, E-Notícies, Cuatro i 8TV.Una caixa precintada amb l'inventari

Tot plegat va ser enviat a l'Audiència Nacional dins d'una caixa precintada amb un inventari (document adjunt), on es detalla els DVD i cintes Mini-DV que s'hi incorporen. L'entrega del material es va fer sense que ho requerís cap ordre judicial, però en la majoria de casos fou just després de rebre una petició explícita de la Fiscalia de Barcelona. El cas més sorprenent és el de l'Agència Catalana de Notícies, ja que a les investigacions no hi consta cap petició del fiscal dirigida a aquesta empresa, i en canvi, els mossos d'esquadra van fer-hi una visita i la pertinent recollida de material abans de la data de 20 de juny, dia en que la fiscal Juana García va enviar les requisitòries a la resta de mitjans. La policia catalana no només va enviar al jutge Eloy Velasco el material requisat als mitjans de comunicació, també hi va incorporar el conjunt de gravacions de les 10 càmeres de vídeo-vigilància ubicades a les portes del parc de la Ciutadella i que van ser instal·lades –dos dies abans– específicament per enregistrar els fets del 15 de juny. A l'edició en paper del setmanari Directa que surt al carrer el dimecres 2 de novembre hi publicarem un extens reportatge amb tota la documentació al voltant d'aquests fets.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Telecinco i ACN van entregar als Mossos totes les gravacions dels fets del 15 de juny al parc de la Ciutadella
28 oct 2011
estic molt sorprès, no ho hagués dit mai
Re: Telecinco i ACN van entregar als Mossos totes les gravacions dels fets del 15 de juny al parc de la Ciutadella
28 oct 2011
així, així.. amb ironia! que a vegades semblem idiotes sorprenent-nos per notícies així.
Re: Telecinco i ACN van entregar als Mossos totes les gravacions dels fets del 15 de juny al parc de la Ciutadella
28 oct 2011
No perque ens haguem acostumat a la vergonya hem de deixar de denunciar-la

Cal dir-ho sempre, i cal que tinguem mitjans per fer-ho les vegades que calgui, cal que alguns, com en aquest cas la Directa, investiguin i treguin els detalls d'aquesta evidència, i ho facin amb detalls que demostren i que no deixen lloc al dubte.

Una cosa és dir "televisió manipulació" o "la policia tortura i assassina" i una altra és demostrar-ho. No ens pensem que tothom veu la lluna abans que el dit o que pensa igual que nosaltres. Aquesta notícia pot sorprendre a molta gent, diga-li desinformada, ingenua o com vulguis, que encara es pensa que realment els mitjans d'informació són rigorosos, la policia està per servir-nos, el sistema és bo, los pajaritos cantan i las nubes se levantan.

No ens pensem tampoc que els periodistes són tots uns zombis que no poden reaccionar i criticar el que fan els mitjans on treballen davant una evidència com aquesta i prendre mesures, potser aquestes notícies tenen aquest efecte, potser no, però a tothom li cal prendre partit en situacions com aquestes i per fer-ho a alguns els calen saber coses que ara desconeixen, per molt evidents que a nosaltres ens semblin. I també pot servir per deixar en evidència a aquells que davant d'una col·laboració d'aquesta magnitud en la repressió policial volen mirar cap a una altra banda o negar-la.

No deixem mai de denunciar el que es denunciable per molt obvi que ens sembli. S'ha de prendre consciència que el que estem dient contra aquest sistema i el que pensem és cert i demostrable.

Gràcies a la Directa per dir-ho
Re: Telecinco i ACN van entregar als Mossos totes les gravacions dels fets del 15 de juny al parc de la Ciutadella
30 oct 2011
de totes maneres no pot passar gran cosa. en les imatges que es van passar a la tele, quan els fets, no es va cometre cap agressió, ni tan sols es va tocar als diputats, tan sols va passar que alguns manifestants caminaven al voltant del diputats, parlant i potser aixecant les mans però sense cap mena d agressió. de què se ls acusarà? de caminar a la ciutadella? de parlar en veu més o menys alta? de moure els braços expressivament?
això no vol dir que s hagi de baixar la guardia doncs si "intel·ligència" catalana (dels mossos) o espanyola (cni) intervé utilitzant jutjes per a sentenciar contra innocents, la unica forma d evitar ho és pressionant a la opinió pública amb manifestacions i la col·laboració de periodistes.
Sindicat Terrassa