Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Duran Lleida exige a Peces-Barba "respeto y reconocimiento" a Cataluña
28 oct 2011
Duran Lleida exige a Peces-Barba "respeto y reconocimiento" a Cataluña
Duran Lleida exige a Peces-Barba "respeto y reconocimiento" a Cataluña
27-10-2011 / 21:11 h
Lleida, 27 oct (EFE).- El cabeza de lista de CiU al Congreso, Josep Antoni Duran Lleida, ha exigido hoy a Gregorio Peces-Barba, uno de los padres de la Constitución española, "respeto y reconocimiento hacia Cataluña", a raíz de las polémicas declaraciones de éste sobre el encaje de la comunidad en España.
Peces-Barba ha desencadenado la polémica al declarar hoy, en un acto en el Congreso Nacional de la Abogacía, que a España quizá le "hubiera ido mejor" si en el siglo XVII se hubiera "quedado con los portugueses" y hubiera dejado "que se vayan los catalanes".
Durante una visita a la capital del Segrià, Duran Lleida ha lamentado las palabras del ponente constitucional, a quien ha definido como "un alma jacobina" del PSOE, que además, ha recordado, estuvo al lado de los defensores de la sentencia del Tribunal Constitucional sobre el Estatut.
En declaraciones a la prensa, el candidato de CiU ha afirmado que "es posible que a España le hubiera ido mejor sin Cataluña", aunque lo que es seguro, ha indicado, es que a Cataluña "le iría mejor" y "no hubiera sufrido lo que ha sufrido".
Sin querer entrar en una confrontación política con Peces-Barba, Duran Lleida ha pedido tanto a él como a todos los ciudadanos y políticos de España "respeto y reconocimiento por lo que es Cataluña".
"Con estas palabras el señor Peces-Barba no respeta ni reconoce lo que es Cataluña y lo que quiere continuar siendo", ha señalado.
Duran Lleida ha añadido que, "si fuera por recriminaciones", lo que podría haber hecho ahora el Parlamento catalán es reunirse y reprobar sus declaraciones.
"Pero no lo tenemos que hacer", ha remarcado Duran Lleida, que precisamente hoy ha sido reprobado por el Parlamento andaluz por su afirmación de que los jornaleros "reciben un PER para pasar una mañana o toda la jornada en el bar del pueblo". EFE

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Duran Lleida exige a Peces-Barba "respeto y reconocimiento" a Cataluña
28 oct 2011
Peces-Barba i el PSOE diuen que les declaracions del jurista eren 'una broma'

Gregorio Peces-Barba, un dels ponents de la Constitució espanyola, ha assegurat que les seves declaracions on plantejava que a Espanya li hauria anat "millor" quedant-se amb els portuguesos i sense els catalans, eren "una broma" sense "afany ofensiu". En aquest sentit ha recomenat als que s'han sentit ofesos "que s'ho facin mirar perquè són molt susceptibles" i ha dit que se sent "molt amic dels catalans". En unes declaracions posteriors a RAC1 ha assegurat també que "no és el mateix" fer broma sobre els bombardejos de Barcelona que amb els de Gernika o amb els atemptats d'ETA. Per part del PSOE, on milita el jurista, la reacció ha estat reiterar que les declaracions eren "una broma que cal interpretar en clau d'humor". A nivell polític català les crítiques cap a Peces-Barba han estat moltes i diverses. Aquest divendres al matí Joan Tardà, número 2 d'ERC al Congrés dels Diputats, ha dit que fer broma sobre el bombardeig de Barcelona només "pot respondre a maldat" i que dit en nom de les víctimes "a ser un enorme fill de puta".



Per part del govern de la Generalitat de Catalunya, el seu portaveu Francesc Homs ha considerat que Peces-Barba té "una visió imperialista" de les relacions entre Catalunya i Espanya, ja que tracta els catalans "com una colònia". Homs ha remarcat l'expressió usada pel jurista sobre "quedar-se aquests i aquests altres deixar-los" i s'ha mostrat inquiet pel "silenci de molts líders polítics espanyols" que no n'han dit ni piu. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha exigit al PSOE una "desqualificació" de les declaracions de Peces-Barba.



El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat al seu torn que desitja "el millor" per tots els pobles del món, i per tant "també als portuguesos". En relació a les paraules del jurista, Junqueras ha dit entendre la decisió de Portugal de marxar d'Espanya i ha afegit que vol "compartir amb ells aquest esperit de llibertat" per tal que els catalans assoleixin la mateixa llibertat nacional que els portuguesos.
Re: Duran Lleida exige a Peces-Barba "respeto y reconocimiento" a Cataluña
28 oct 2011
Eh! ja n'hi ha prou de penjar noticies sobre el peces barba!
Que indymedia no es una eina per parlar del peces barba. Collons!

Aqui només estem per parlar del tema grec...
Re: Duran Lleida exige a Peces-Barba "respeto y reconocimiento" a Cataluña
28 oct 2011
Que suerte tenemos al poder contar con Duran Lleida para defendernos del gran archienemigo de los catalanes: El Gregorio!!
Que sería Catalunya sin héroes nazionales dispuestos a bajar de su habitación del hotel para dar la cara por el pueblo.
Gracias mil Duran!!! Te has ganao una placa en la plaza de mi pueblo!!!
Re: Duran Lleida exige a Peces-Barba "respeto y reconocimiento" a Cataluña
28 oct 2011
Entre l'espanyolisme de Peces Barba, el racisme de Duran i Lleida, el victimisme d'algunes i tota la polèmica mediÀtica que comporta tot això, anem ben servits. No distragueu la gent amb tonteries...Ecspanya és un parany però el racisme i classisme de Duran també. A cagar a la via!!
Re: Duran Lleida exige a Peces-Barba "respeto y reconocimiento" a Cataluña
29 oct 2011
Ai Cambo i Lleida, les declaracions sobre els andalusos i extemenys, ara això, com es nota que ens em de guanyar l'electorat de Catalunya de cara a les properes eleccions generals, eh?. Com es nota que volem una cadireta de diputat
-aquella que des de fa tants anys desitjes-.
Re: Duran Lleida exige a Peces-Barba "respeto y reconocimiento" a Cataluña
30 oct 2011
però duràn i lleida i en mas s han posicionat respecte a la independència. han deixat clar que no volen que catalunya s independitzi d espanya i que fins i tot consideren un insult i una ofensa que en PC´s Barba preferís una espanya amb portugal i sense catalunya.
Sindicato Sindicat