Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: educació i societat
>>> El SEPC rebutja la retallada pressupostària a la Universitat de València
28 oct 2011
El Sindicat d'Estudiant del Països Catalans (SEPC http://www.sepc.cat/) denuncia que Generalitat Valenciana, governada pel Partit Popular, s'ha dedicat a fer grans esdeveniments mentre el deute que tenia amb les universitats des de l'any 2004 ha anat augmentat fins arribar a una situació insostenible. Mentrestant, la Conselleria d'Educació ha pujat les taxes de matrícula un 7'5%, ha baixat el sou dels funcionaris un 5% i han disminuït les beques.
unienlluita.jpg
Sota aquests paràmetres, el sindicat estudiantil rebutja que la Universitat de València adopte qualsevol “pla B” que pretenga que uns paguem pels errors dels altres ja que l'objectiu de la Universitat és el d'oferir un ensenyament públic i de qualitat. A més a més, fa una crida a la comunitat universitària a participar de la manifestació del proper 17 de novembre.
Considera que tota la comunitat universitària ha de fer un front comú davant l'actual situació econòmica de la Universitat, "una situació que ens afecta a totes, tant estudiantes com treballadores" . També demana que L'equip rectoral, com a representant de la Universitat i de qui formen part d'ella, ha de prendre unposicionament crític i no adoptar una actitud passiva, com fins ara.

El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat hui un retall pressupostari de 14 milions d'euros degut a la “situació límit”, en paraules del gerent, de la Universitat en matèria econòmica. A hores d'ara, la Generalitat Valenciana té un deute de més de 200 milions d'euros que ha anat acumulant durant anys. Per tal de saldar aquest deute, la Universitat va aprovar el Pla Pluriennal de Finançament, així el deute de la Generalitat es pagaria per mensualitats al llarg dels propers anys.

Però des del mes de setembre no es paguen aquestes mensualitats i la Generalitat està ajornant el pagament del deute sense posar una data límit. Per tot això, l'equip rectoral s'ha vist obligat, segons diuen, a demanar crèdits a entitats financeres, amb la qual cosa augmenten les despeses de la Universitat (ja que han de tornar aquests diners amb interessos); i a fer una retallada de 14 milions d'euros (que, entre d'altres, afectarà les nòmines dels i les treballadores de la Universitat).

L'equip rectoral ha plantejat com fer front a les dues possibles situacions que podrien donar-se: que la Generalitat reconega o no el deute a les universitats públiques valencianes al seu pressupost. En el cas que no es reconeguerael deute per part de la Generalitat, la Universitat de València tancaria l'any
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/14224/1/
http://www.sepc.cat/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat