Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: mitjans i manipulació : xarxa i llibertat : pobles i cultures vs poder i estats
Democracia electronica, Democracia 4.0
26 oct 2011
Gent de Democracia Real Ya han publicat un video per fer propaganda d'un nou mètode de participació a la democràcia representativa del regne d'Espanya, i diuen que la seva implantació suposaria que Espanya fos el primer país del món realment democràtic.
.
http://www.youtube.com/watch?v=dmMJUvN98Tg

Els de DRY en aquest video diuen que votar directament al congrés és «democràcia directa», i això és mentida. També diuen que la solució passa per la tecnologia, una altra mentida. La tecnologia del segle XX es caracteritza per ser el primer factor d'exclusió social, i la del segle XXI d'engany sobre la llibertat de les persones.

La democràcia directa és inviable de forma centralitzada, doncs planteja el mateix problema que fer una assemblea de 5.000 persones a plaça Catalunya.
La democràcia directa requereix que cada persona estigui en igualtat envers les demés, no només a l'hora de posicionar-se o votar, sinó també a l'hora de proposar i debatre. Per tant, la democràcia directa només és viable en una federació de petites comunitats, cadascuna amb la seva petita assemblea per poder parlar les coses amb el temps i les garanties necessàries.

El tipus de «democràcia electrònica» que plantegen els de DRY és la mateixa que els SMS de la tele, i també per uns temes seleccionats. El què ja sembla cachondeo és que proposin que 10 milions de vots pesin tant com 100 diputats en una càmera de 350 diputats, la qual cosa encara és més dèbil que a les eleccions generals.

A tenir en compte que sempre que es parla de democràcia electrònica (com aquesta disfressa de 4.0) no es parla del tipus de democràcia sinó del sistema de comunicació.
Mira també:
http://www.demo4punto0.net/

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicat Terrassa