Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
>>> El PP vol convertir Maó en "Mahón"
26 oct 2011
L'Ajuntament de Maó (http://www.ajmao.org/), governat pel PP, celebrarà una consulta popular per canviar el topònim de la ciutat. Entre les opcions però, no hi haurà la del nom original, Maó, de manera que els espanyolistes volen que es passi a dir Mahón o Mahó.
07.mao-aeria.jpg
Encara que la consulta no es materialitzarà fins l'any que ve, segons afirma el diari Última Hora (http://ultimahora.es/menorca/noticia/noticias/local/el-ajuntament-de-mao), el consistori maonès ja ha descartat per complet que el municipi dugui només el seu nom propi, l'única forma legal segons la Llei de Normalització Lingüística de Balears que va ser aprovada, entre altres, pel Partit Popular. Aquest fet ha desfermat una autèntica protesta a la xarxa amb l'etiqueta #ésmaó (https://twitter.con/!/search?q=%23%C3%A9sMa%C3%B3), que ja acumula més de 1.500 piulades.

Segons l'alcaldessa, Agueda Reynés, "la idea és recuperar sempre i en tot cas Mahón". De la seva banda, l'entitat espanyolista Iniciativa Cívica Mahonesa (ICM) proposa l'opció Mahón-Mahó, mentre que l'alcaldessa preferiria Mahón-Maó, incloent-hi el topònim en espanyol, fet que obligaria a plantejar al Govern una modificació d'una Llei de Normalització Lingüística que l'executiu de José Ramon Bauzá té en el seu punt de mira des que va accedir al poder.

Tal com diu Última Hora, "els partidaris de mantenir el topònim actual, Maó, no hauran ni de sortir al carrer el dia de la consulta, ja que la seva opció no prendrà ni la línia de sortida".
---

El Ajuntament de Maó censura el actual topónimo de la ciudad y no dejará votar por él en la consulta
http://ultimahora.es/menorca/noticia/noticias/local/el-ajuntament-de-mao
esmao.jpg
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/14211/1/
http://ultimahora.es/menorca/noticia/noticias/local/el-ajuntament-de-mao-censura-el-actual-toponimo-de-la-ciudad-y-no-dejara-vo

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> El PP vol convertir Maó en "Mahón"
26 oct 2011
Jo el que no entenc és com pot haver-hi gent que reconegui que hi ha transfòbia, homofòbia, xenofòbia, etc. i en canvi negui que hi ha catalanofòbia.

Però com es pot negar l'evidència d'aquesta manera? com es pot negar que certs partits o amplis sectors de certes zones d'Espanya la gent odia als catalans pel sol fet de ser-ho (d'acord, pel rentat de cervell pepero, però el fet és que els odia), fins i tot abans de saber com pensen?¿?¿?¿?

Quin fàstig de món, de gent racista i de tontets que els amparen!
Re: >>> El PP vol convertir Maó en "Mahón"
26 oct 2011
Per cert, en cap moment volia negar l'existència de els altres tipus de discriminació, ni molt menys, entre altres raons perquè jo en pateixo alguna altra.

Però veure com s'agredeix a catalans (ho han fet guardies civils pel sol fet de parlar la seva llengua, que al capdavall és oficial a 3 autonomies) i CALLAR, fer veure que això no existeix és complicitat.


Aturem les discriminacions i denunciem-les, sinó serem còmplices!

STOP CATALANOFÒBIA!
Re: >>> El PP vol convertir Maó en "Mahón"
26 oct 2011
Seguint el mateix raonament que "un" podríem dir que "certs partits o amplis sectors de certes zones" de Catalunya practiquen l'andalusofòbia.
Re: >>> El PP vol convertir Maó en "Mahón"
26 oct 2011
fòbies múltiples, estic d'acord, i això s'ha de denunciar. Però una cosa MAI no justifica l'altra, i em dóna la sensació de que el teu comentari ve a justificar mitjançant la relativització del "bueno sí però..."

Cal assenyalar a Duran i a totes les rates feixistes que li dónen suport, però mai caure en la trampa xenofoba seva de considerar tots els habitants d'un país iguals i per tant criticar tot el col·lectiu pel sol fet de ser-ho.
Re: >>> El PP vol convertir Maó en "Mahón"
26 oct 2011
Has entès el missatge: "però mai caure en la trampa xenofoba seva de considerar tots els habitants d'un país iguals i per tant criticar tot el col·lectiu pel sol fet de ser-ho"

Salut
Re: >>> El PP vol convertir Maó en "Mahón"
26 oct 2011
estimat(de)s melicaires:
com a nomada i cosmopolita, vos puc ben demostrar que no hi joia mes ufana que la de ruire's del alemanys a alemanya, dels francesos a fran$a, dels anglesos a anglaterra i dels ianquis a ianquilandia...
no veig per que el catallufos haurieu de esser una excepcio a aquesta regla tan sofisticada!
Re: >>> El PP vol convertir Maó en "Mahón"
26 oct 2011
Mad Men, ets patètic
Sindicat Terrassa