Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
Manifestació de 200 persones i ocupació del CAP a Sant Feliu de Llobregat
25 oct 2011
Ahir 24 d'octubre es va celebrar una manifestació a Sant Feliu en contra del tancament de les urgències nocturnes del CAP El Pla. La manifestació va aplegar a més de 200 persones i va recorrer diferents barris del municipi. Al fi d'aquesta, es va ocupar el CAP, on 20 manifestants han passat la nit.Avui es celebra una assemblea a les 20h al mateix cap, per articular la continuitat de la mobilització.
DSC_0169.jpg
MANIFEST EN REBUIG DEL TANCAMENT D'URGÈNCIES:


Des de l'esclat de la crisi l'any 2008, provocada pel sistema financer, amb la complicitat de les administracions europees i institucions com el Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional entre altres, els governs lluny d’assenyalar i castigar els culpables, els continuen protegint i facilitant-los el camí, en detriment d'un model social que ha costat tants i tants anys de lluita de moltes generacions.

La Generalitat està portant a terme les retallades més dures, aplicades fins ara a l'estat espanyol en matèria de sanitat, utilitzant el discurs del finançament, de la mala gestió i de l'alt cost del sistema actual.

El cost de la nostra sanitat pública en relació al P.I.B. ens demostra que encara estem a la cua dels països que formen la UE (Catalunya es va gastar el 2010 per habitant 1.298€ essent la mitjana europea de 2.103€).

Mentre el conseller explica que les retallades no tindran un efecte real sobre la població, són molts els municipis que veuen com els seus Centres d'Atenció Primaria, pateixen tancaments parcials o complerts, es veu reduïda la seva plantilla, s’acomiden especialistes i augmenten les llistes d'espera.


La majoria d' Hospitals també han estat afectats per la limitació del pressupost, mitjançant l'aplicació d' EREs massives, tancament de plantes d'ingrés, disminució el número de quiròfans disponibles i eliminació les intervencions programades en torn de tarda, entre altres accions que suposen una reducció de la qualitat assistencial en el nostre sistema sanitari.

Les retallades fa temps que s'apliquen també al Baix Llobregat, avui és el torn de Sant Feliu i de Molins de Rei. Aquests municipis perden les seves urgències nocturnes, des de les 00:00 de la nit fins a les 8:00 del matí. Aquest tancament afecta també als habitants de diferents municipis de la comarca, que fins ara s'adreçaven al CAP Pla per ser atesos d’urgències.


És per això que:



· Manifestem el nostre total rebuig a la política de desmantellament i privatització del nostre sistema de sanitat pública que està patint un atac directe i el deteriorament dels seus serveis d’atenció al ciutadà a tots els nivells.


· Condemnem les decisions del govern de Convergència i Unió i el seu màxim responsable, conseller de Sanitat, Boi Ruiz que estan fent pagar la crisi als ciutadans retallant serveis socials amb mesures neoliberals que van en la línia de protegir a aquells que ens van portar a la crisi.


· Ens neguem a acceptar decisions polítiques d'una democràcia poc representativa, que rebutja el debat i no escolta a la societat civil i a carregar sobre les nostres espatlles la crisi d'un sistema global discriminatori, que fomenta la precarietat laboral, les desigualtats socials i la destrucció del mediambient.


· Demanem al govern de la Generalitat de Catalunya que reconsideri la seva decisió, reobri el servei d’urgències nocturnes al CAP El Pla de la nostra ciutat i faci marxa enrera en la seva política de fer pagar la crisi amb retallades a la sanitat pública que vol portar a la privatització total o parcial del sistema sanitari que paguem entre tots.


PROU RETALLADES !!!

NO PAGAREM LA SEVA CRISI !!!
Mira també:
http://www.indignatsantfeliu.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Recull de noticies de lluites del Baix Llobregat contra les retallades en sanitat
25 oct 2011

Recull de les darres noticies de la lluita a la comarca del Baix llobregat, contra les retallades de la Generalitat sobre la sanitat pública

La marxa contra el tancament de les urgències acaba amb l’ocupació del CAP El Pla de la capital del Baix Llobregat

Continuen les marxes al Prat en defensa de la sanitat pública

Els veïns de Bellvitge afirmen que CatSalut tanca el CAP de la rambla de la Marina

Ocupació d'hospitals catalans per protestar contra les retallades

Sense farmàcies de guàrdia per les nits

Les retallades "posen en perill vides" a l'Hospital de Bellvitge segons la CGT

Sindicato Sindicat