Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: pobles i cultures vs poder i estats
Unes reflexions per acompanyar el comunicat del Comité Executiu del KKE
22 oct 2011
Nota de Espai Alliberat.
Unes reflexions per acompanyar el comunicat del Comité Executiu del KKE(Kommounistikó Kómma Elládas).
Nota de Espai Alliberat.
Unes reflexions per acompanyar el comunicat del Comité Executiu del KKE(Kommounistikó Kómma Elládas).

Primer de tot expressar el nostre condòl per la pèrdua de Dimitris Kotzaridis sindicalista de la construcció mort en la Manifestació contra les mesures del Parlament burgés de Grècia. Així mateix blasmem els actes de violència popular en un dia de Vaga General contra el Capital.

El poble treballador grec està en aquests moments a l’ull de l’huracà de la crisi econòmica de l’Europa del capital. Se li vol fer pagar(juntament amb Portugal, Irlanda i a més tardar l’Estat Espanyol o Itàlia) les dificultats del centre capitalista per recomposar el seu procés d’acumulació capitalista, endosant-los la seva recessió econòmica fruit de l’anarquia productiva del capitalisme. Així l’economia grega a dia d’avui ja acumula un deute extern de més de 300.000 milions d’euros que retalla la sobirania nacional i suposen un atac al benestar del poble grec.

És inaudit que en una situació de tant extrema gravetat la unitat popular es vegi trencada per l’actitud sectària i autoritària d’un bloc heterogeni minoritari.Volent forçar el ritme dels esdeveniments en una carrera folla cap al no res i mostrant així la seva absoluta orfandat ideològica i de qualsevol base social. L’absurd de l’estratègia del bloc negre arriba a situacions com la del dia passat que va acabar amb la mort del camarada Kotzaridis.

En una acció semblant a la dels indignats que a Catalunya van bloquejar el Parlament, els militants del KKE i del PAME van encerclar el Parlament grec per mostrar el seu rebuig a les mesures antipopulars que en aquell moment s’estaven aprovant a dins. Mesures que suposaven un retrocés ens els drets i el benestar de tots i totes els que es manifestaven aquell dia.

La irrupció del bloc antiautoritari a la Plaça Syntagma, va escenificar l’enfrontament en un mateix espai de dues concepcions diferenciades en la lluita contra el capitalisme dels monopolis i no un posicionament dels uns en favor de la institució parlamentària com s’intenta ara vendre.Ha sigut la constatació física que al si del poble poden haver-hi dues línies que esdevinguin antagòniques quan les contradccions de la societat capitalista s’aguditzen.

La tàctica anarquista-antiautoritària de confrontació directa amb la policia sense oferir més programa que l’espiral de violència “acció-repressió-acció”,porta molts anys practicant-se sense éxit.A Barna són molts anys que fa que ho patim la gent que breguem en lluites anticapitalistes, que veiem com aquests grupets identificats només amb la seva línia d’acció, s’aprofiten del treball de base entre col.lectius per infiltrar-se a les manifestacions i implementar la seva estratègia nihilista.

La cortada ideològica que difonen s’argumenta en que ells no representen res, només són el propi poble expressant la seva indignació. El moviment antiautoritari sorgiria doncs espontàniamenti,tot i comptar amb un entorn ben estructurat en forma d’espai de socialització( cases okupades i altres), mitjans de difusió i propaganda dels seus discurssos i slogans del moment…Tot plegat només una pobre excusa per enmascarar el seu sectarisme i la seva migrada presència en la realitat del dia a dia de les masses profundes de la classe treballadora.

Els treballadors grecs ni d’enlloc no volen una violència sense rostre ni objectius per molt que es digui anticapitalista. La provocació no va venir en cap moment de la part comunista sinó d’aquesta part que s’autoanomena poble, i que actuant des de l’anonimat més covard aplica a cops i pedrades els seus dogmes sobre el que ha de ser la “indignació revolucionària”. En principi ningú podrà ser responsabilitzat de la mort criminal del camarada Kotzaridis, no almenys aquells que diuen no ser representants de ningú i no pertànyer a cap grup o moviment.Tot un exemple i alhora un avís pels companys/es de viatge dels antiautoritaris d’arreu.
Mira també:
http://espaialliberat.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Unes reflexions per acompanyar el comunicat del Comité Executiu del KKE
23 oct 2011
Aquest text nomes te demagògia gratuita.
Re: Unes reflexions per acompanyar el comunicat del Comité Executiu del KKE
23 oct 2011
sois siempre los mismos, que valientes para ir en contra del pueblo, y que cobardes para enfrentaros a los perros guardianes de la ley, vuestro miedo a perder los privilegios que os dan desde el sistema, dais asco, lo dabais el dia del parlament con el comunicado en tv3, a traves de la comision de comunicacion, que vosotros si que represantabais verdad, claro como ahora con este comunicado de apoyo para el pame y el kke, cuando el sistema no llega con policias pone a los guardias de seguridad,vaya los seguratas, que e lo que sois por mucho sindicato y partido que os rerpresente, como se decia en el 36, un fascista es un fascista ya sea de derechas o de izquierda, y se caracteriza por su autoritarismo, pero tranquilos el pueblo no es tonto y ya sabra poneros en vuestro sitio. Lo unico que sabeis gestionar es el miedo y la ignorancia, hay sois algo pero en cuanto hay libertad, os poneis a las ordenes del estado fascista, aunque os vistais de izquierda, os pasa como a la mona fascistas os quedais. ala a votar al pp comno en badalona, asquerosos.
Re: Unes reflexions per acompanyar el comunicat del Comité Executiu del KKE
23 oct 2011
"A l'atenció dels webmàsters del portal indymedia,

us escrivim des del col.lectiu espaialliberat en relació a la notícia penjada avui dia 23 de Octubre del 2011 a l'apartat de publicació oberta. L'article que hi apareix s'ha agafat del nostre bloc sense demanar-ne permís i sense assenyalar qui ha sigut l'autor del trasllat del nostre bloc a la vostra pàgina web. No és la primera vegada que tal cosa succeix. Si en el passat havíem sigut nosaltres qui penjavem notícies al vostre portal, ja fa temps que vam declarar per escrit com també publicament al nostre programa de radio a Contrabanda fm que ens absteniem de seguir penjant cap material nostre a indymedia barcelona. El motiu és el to de constant amenaça i insult que es reprodueix en l'apartat de comentaris. Sembla que aixó és el que un cop més s'ha volgut aconseguir amb aquesta acció de penjar el nostre escrit sense el nostre permís. Per tant us demanem si us plau que despengeu la notícia.Moltes gràcies."
Re: Unes reflexions per acompanyar el comunicat del Comité Executiu del KKE
23 oct 2011
Despengeu la notícia!!
igual que l'altre sobre el KKE, que algú ha firmat falsament com a PCPC... Suplantació d'identitat...
Re: Unes reflexions per acompanyar el comunicat del Comité Executiu del KKE
23 oct 2011
Per cert, quina rabia dona que aquesta gentola roja ens critiqui des-de servidors autogestionats currats per gent nostra com Wordpress..
Re: Unes reflexions per acompanyar el comunicat del Comité Executiu del KKE
23 oct 2011
A l'atenció dels "webmàsters" de l'espai alliberat,

Coneixem les vostres estratègies per a ordenar i organitzar el món segons us convé i fer creure una cosa per altra. Parleu d'amenaces i insults en contra vostra, quan el vostre comunicat està ple d'ells. Sou tan envanits i teniu tanta superba i sentiments de superioritat, que us creieu una "classe" escollida i superior que té l'exclusiu dret a l'agressió i a l'insult.

Si algú penja els escrits que feu públics en altres llocs, i no voleu que es conegui la dimensió de la vostra farsa i la vostra mentida, hauríeu de buscar arguments de major pes que l'infantilisme acusador de dir "jo no he estat..."

Com podreu comprovar, no només vosaltres podeu insultar. Hi ha encara, qui tenen molts més motius que vosaltres per a fer-lo i no obstant això, preteneu que un "webmàsters d'indymedia", faci el treball brut del censor o el policia.

Cada gest i cada paraula vostra, demostra la prepotència i la connivència amb el poder, i quan no podeu assumir vosaltres mateixos el paper de censor o policia, reclameu al poder que ho exerceix en el vostre nom. Sou una fidel reproducció de les més foscs ensenyaments marxista-leninistes i estalinistes.

En les vostres mans i sota la vostra direcció, la classe treballadora està fora de perill, seguirà per molts anys, sent classe i treballadora, fins al límit de l'esclavitud i vosaltres els savis dirigents que exerceixen l'única veritat de la paraula d'un déu marxista-leninista.

PD. dieu que no penjeu cap informació a indymedia, i heu penjat la demanda que retirin el vostre escrit...? Qui menteix...?
Re: ESpai Alliberat.Noticia penjada a l'apartat de publicacio oberta.
23 oct 2011
L'article del vostre web sembla ser aquest en concret:
http://espaialliberat.wordpress.com/2011/10/21/comunicat-del-kke-sobre-l/

Si cerquéssiu a la fulla de criteris de moderació trobaríeu el de «vulneració de Copyleft», que té relació amb el què vosaltres demaneu, però la llicència by-nc-nd de CreativeCommons que aplica l'autor no es veu infringida en aquest cas, i a més a més es reconeix l'autoria.

Si bé hem revisat alguns comentaris que semblaven provocacions sense arguments, contenien insults o vexació gratuïta cap a l'article d'opinió:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/432814/?hidden=no
Re: Unes reflexions per acompanyar el comunicat del Comité Executiu del KKE
24 oct 2011
Espai Alliberat és un col·lectiu? Format per una persona?
Sindicato Sindicat