Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Comunicat de la família afectada pel desnonament
19 oct 2011
(Lleida, Cappont)


Davant dels esdeveniments succeïts durant les darreres hores creiem necessari exposar els fets tal i com s’han anat donant:

- Que la família afectada va llogar el maig de 2010 el pis de l’avinguda València a través de la immobiliària Pi-Verd que es va estar pagant amb total normalitat fins al mes de març de 2011.

- El mes de març es va produir un conflicte laboral pel que el pare de la família va ser acomiadat del seu lloc de treball. Arran d’aquest conflicte, actualment s’està a l’espera de judici, el qual es celebrarà el dia 18 de novembre, pel que l’afectat pot ser readmès al seu lloc de treball i conseqüentment indemnitzat.

- Com a conseqüència de l’acomiadament, el mes d’abril la família no va poder fer front al pagament del lloguer. Tanmateix el mes de maig si que es va pagar però el mes següent, el juny, tampoc es va poder pagar. Aleshores es van comunicar amb la propietària per tal de fer-li saber la seva situació econòmica i li van assegurar que pagarien regularment el pis així com els mesos enrederits.

- Davant d’aquest situació la propietària de l’immoble va denunciar a la família. Tot i això, el mes de juliol es va pagar el lloguer del pis.

- El 19 de setembre es va celebrar el judici verbal pel qual es dicta l’ordre de desnonament per la data de 18 d’octubre.

- Arribats a aquest punt la família va anar a parlar amb els serveis socials, tot i que des de l’acomiadament de la feina del pare ja havien acudit en alguna ocasió per exposar la situació i intentar de trobar-hi una solució. En tots els casos, la resposta dels serveis socials va ser que no hi havia possibilitat d’ajudar-los per la manca d’ajudes de les que disposen.

- Aquest matí doncs s’havia de fer efectiva l’ordre de desnonament. Per aquest motiu s’ha convocat una concentració per evitar-lo ja que la família no té disponible cap allotjament per les dificultats que suposa trobar un lloguer quan s’està a l’atur. L’objectiu era aconseguir temps fins que la família pugui fer el trasllat a un altre habitatge.

- Mentre s’esperava l’arribada de la secretària judicial per a fer efectiu el desnonament la mare de la família ha acudit altre vegada als serveis socials on aquesta vegada se li han ofert 5 dies d’hotel en cas que la família fos desnonada. Ha sol·licitat altres ajudes, com per exemple bolquers per a la seva filla de 2 mesos, i s’ha dit que no se’ls podia oferir res més perquè la Paeria no tenies més línies d’ajut.

- A les 14h s’ha comunicat que el desnonament es farà finalment efectiu demà dia 19 d’octubre a partir de les 9 del matí.

Exposats els fets, volem deixar constància:

- Agraïm públicament tot el suport i afecte rebut per part de les persones que de forma individual i desinteressadament han participat avui de la concentració per evitar el desnonament, així com als veïns de Cappont que han expressat el seu rebuig davant d’aquesta situació que afronten tantes persones cada dia al nostre país.

- Animem a participar a la concentració que es farà demà dia 19 d’octubre a partir de les 8.30h davant de la porta de l’edifici de l’avinguda València nº 18 (Lleida) per tal d’intentar ajornar el desnonament fins que la família trobi una vivenda en la que viure.

This work is in the public domain
Sindicat