Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
>>>El SEPC davant les amenaces de control i intimidacions del rectorat de la UAB
18 oct 2011
Un cop més, el Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona torna a atacar la llibertat d’expressió i els drets de les estudiants del campus aplicant dues mesures reaccionàries que freguen la il·legalitat.

En primer lloc volem denunciar la insistent persecució a que la rectora Ana Ripoll, juntament amb la seva mà dreta Cristina Font (secretària general) i el seu equip de govern, volen sotmetre a les estudiants que lluiten en defensa de la universitat pública.
mascara_censura.jpg
Com en d’altres ocasions, intenten decapitar el moviment ja sigui denunciant estudiants, privant-les de les seves eines d’expressió i difusió i pretenent arrabassar els espais on aquestes desenvolupen la seva activitat. A inicis d’aquest curs el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans va rebre una carta anunciant que perdia el local de l’edifici d’estudiants que històricament havia utilitzat per a realitzar les seves reunions i guardar el material. A més a més, les seves militants van ser convocades a una reunió amb la plana major del Rectorat on van rebre pressions i amenaces directes (anunciant tenir llistes amb noms de les militants, és a dir, fitxers polítics il·legals) per intentar silenciar la seva veu. És un exemple prou significatiu d’atac a la llibertat d’expressió de les estudiants que lluitem per una universitat millor.

En segon lloc volem alertar a la comunitat universitària de l’acord pres en sessió del Consell de Govern de la creació d’una comissió de seguretat en delictes informàtics. D’aquesta manera la xarxa Wifi de la UAB es veurà sotmesa a un control que passa per filtrar tots els correus electrònics de les estudiants que ens connectem des del campus. Això suposa que el Rectorat viola la intimitat i el dret a la privacitat de les usuàries de la xarxa Wifi, possibilitant la filtració de dades i informacions personals als cossos repressius de l’estat espanyol, com la Guàrdia Civil. Aquesta mesura vulnera de forma taxativa els drets fonamentals de les persones, com és el de la llibertat d’expressió i pensament, posant en perill les comunicacions entre les estudiants i qualsevol treballador del campus, així com possibilitant una persecució política del moviment.


Entenem que davant el desmantellament de la universitat pública en favor dels interessos privats i en detriment dels de les classes populars, materialitzat en acomiadaments de professores, treballadores del PAS i d’altres serveis, congelació de sous, augment de taxes a les estudiants (70€ pel CV i un augment del 7,6% del preu dels crèdits), massificació a les aules, privatització de serveis i la ingerència directa de fundacions privades (per exemple Barcelona Graduate School of Economics, dirigida pel conseller Mas Colell) que s’aprofiten de recursos públics; les estudiants, juntament amb la resta de la comunitat universitària ens hem de mobilitzar i lluitar en defensa de la universitat pública, popular i de qualitat. És per això que el SEPC no es quedarà de braços plegats i farà front a aquests atacs neoliberals que està patint el sector públic i ens mobilitzarem des de les aules als carrers.

Lluitant aturarem les retallades!
Mira també:
http://www.sepc.cat/continguts/contingut/despatxetuabwificontrol.php
http://sepcuab.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>>El SEPC davant les amenaces de control i intimidacions del rectorat de la UAB
18 oct 2011
Amunt les que lluiten!
Re: >>>El SEPC davant les amenaces de control i intimidacions del rectorat de la UAB
19 oct 2011
Lo tenéis perdido antes de empezar. matar y manipular las asambleas ha convertido la UAB en un desierto de la protesta. Os felicito
Re: >>>El SEPC davant les amenaces de control i intimidacions del rectorat de la UAB
19 oct 2011
Pero què dius? Què parles? No paga la pena ni contestar-te...Tan aburrits esteu els intoxicadors i els maderos que us passeu tot el maleït dia comentant a indymedia?

FORA TROLLS D'INDYMEDIA!
Sindicat