Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Metro gratis al Clot!
14 oct 2011
Avui a les 8:30 del matí un grup d´unes 10 veïnes del barri del Clot ens hem dirigit a una de les entrades del metro per fer una senzilla, però efectiva acció. Mentre unes quantes bloquejaven les portes amb cinta americana i quedaven obertes de bat a bat, unes altres aprofitaven per pintar amb esprai les càmeres de videovigilància i un altre grup de gent baixava per repartir octavetes per animar la gent a colar-se al metro. Al crit de "cola´t tu també, que pagui Millet!", "què la crisi la paguin els rics!", "TMB explota les treballadores i agredeix viatgers" o "avui el metro és gratis!", la gran majoria de veïnes que entraven o sortien del metro han mostrat complicitat envers l´acció i han aprofitat l'ocasió per viatjar sense pagar.
D'aquesta manera, encara que tansols durant uns minuts, s´ha aconseguit aplacar la rutina, la sensació de control i ordre imperant al metro. De les mirades baixes i perdudes típiques de les 8 del matí hem passat, per uns moments, a somriures i mirades còmplices i a veure com alguna gent es colava engrescada a la cara del treballador de torn de TMB, que feia acte de presència per començar a retirar la cinta d´una de les portes.
Us animem a practicar uns minuts de metro gratis als vostres barris!!!

"Per què colar-se al metro?

Si els polítics i els rics ens imposen retallades, impostos, hipoteques i lloguers abusius, necessitem crear eines per facilitar-nos la supervivència.
Acció directa contra la crisi!

El transport públic ha de pertànyer a tothom, però TMB no és nostre. És una empresa culpable de corrupció i de fomentar un model urbanístic que afavoreix els especuladors i turistes en contra de les veïnes i els veïns.
No pagarem els sous astronòmics dels dirigents de TMB!

Hi ha molts feixistes que treballen com "segurates" al metro i hi ha hagut molts casos d'agressions contra immigrants o altres usuaris.
Hem de dir clarament que el metro és nostre!
Cola't tu també!"

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Metro gratis al Clot!
14 oct 2011
muy bien campeón, eso es una acción como dios manda !!! sigue así, que ya queda poco para la revolución !
Re: Metro gratis al Clot!
14 oct 2011
Endavant amb aquestes iniciatives, davant els preus abussius del metro, les agressions dels segurates, els beneficis i polítiques de la corporació TMB: SALTADA POPULAR!
Re: Metro gratis al Clot!
14 oct 2011
Molt bona l' acció.
Re: Metro gratis al Clot!
14 oct 2011
esto sí es política!! práctica real contra la crisis-estafa!! que lo pague el Trias, el Hereu y su reputa madre.
Re: Metro gratis al Clot!
14 oct 2011
Doncs està clar que no cambiarà res, però és una acció simbòlica de propaganda. No cal descartar accions a priori menys espectaculars... La propaganda és igual d'important que l'acció directa.
Re: Metro gratis al Clot!
14 oct 2011
"Campeón", aquí no manda ni "dios", y la revolución, no se ve, ni mirando al horizonte con radiotelescopios... Es mucho más sencillo que todo eso. Ellos se quedan el dinero de los impuestos, cierran servicios o los encarecen, y nosotras los utilizamos y no los pagamos porque ya están pagados más de 20 veces según el axioma de Höring o más de 200 según Lessing O'Darley.
Esta acción no es que no cambie nada, sino que lo cambia todo. La lógica, es que lo público ya lo hemos pagado de muchas otras maneras y no debemos de pagarlo una vez más porque haya unos políticos que esta noche quieren cenar con un vino más caro que el que se han bebido este mediodía. ¿Acaso pagan ellos cada vez que los utilizan, nuestros coches oficiales?.
Lo cambia todo. Ellos dejan de tener derechos por ser políticos y pasan a tener obligaciones, y nosotras, dejamos de tener obligaciones y empezamos a recuperar los derechos básicos, universales a la sanidad, la educación, el transporte, etc...
Un abrazo cómplice para lxs compañerxs que han llevado acabo esta acción de cambiar las lógicas del sistema...!
Re: Metro gratis al Clot!
15 oct 2011
Es mucho + que simbólica, los que no pagaron les habrá parecido la mar de real. Además es mu8cho mejor que reventar4 un cAjero porque se consigue la complicidad de la peña.
Si hiciéramos cosas así cada semana...
¿viernes de las iras y cabreos?
Sindicat Terrassa