Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
13 oct 2011
DE L’INDIGNACIÓ A L’ACCIÓ

Amb l’excusa de “la crisi”, aquells qui manen, polítics, banquers i empresaris, han engegat una sèrie de plans de retallades que venen implícits en la forma que el sistema capitalista opera: les crisis són inherents al propi sistema econòmic que vivim actualment i quan s’han de fer front, qui paguem som els de sempre, els exclosos, els pobres, les i els treballadors. Aquells qui tenen el poder polític i el poder econòmic segueixen lucrant-se a costa de la nostra misèria.

Per a que aquest sistema econòmic no s’ensorri, des del FMI, que és l’àrbitre que regeix les regles del Mercat, s’han ordenat una sèrie de plans destinats a privatitzar els serveis de caràcter públic. Parlem de les retallades que ens estan afectant a totes fent les nostres vides encara més precàries. Tanquen els serveis i sales hospitalàries, privatitzen els serveis universals sanitaris, així com els expedients de regulació d’ocupació dels i les treballadores de la sanitat, restringeixen els ajuts per a les persones dependents, apliquen el pensionazo, privatitzen les Universitats encara més, limitant l’accés únicament als rics que s’ho poden permetre; es tanquen empreses i l’atur no deixa d’augmentar; els contractes-basura proliferen i les condicions de treball empitjoren progressivament.

L’increment del cost dels productes bàsics i la baixada de salaris, així com de totes les altres condicions que s’han esmentat anteriorment, afecten a totes les esferes de les nostres vides; cada cop costa més arribar a fi de mes, cada cop hi ha més famílies desnonades al carrer, cada cop hi ha més pobresa.

En aquests últims mesos l’autoorganització per fer front a aquest malestar general s’ha vist reflexada als carrers, a les places, als llocs de treball, etc. Intentant trobar múltiples respostes de mil maneres diferents, s’han creat assemblees, s’han dut a terme accions apuntant als causants de la misèria, s’han impulsat vagues on ha esclatat tota la indignació, tota la ràbia.

Estem fartes d’ells.

Ens adonem que les coses així no funcionen. No pot ser lògic que ens facin fora de casa per no pagar un lloguer i s’ho quedi el banc per vendre-ho a una altra família que tampoc ho podrà pagar, no pot ser normal que retallin el salari o ens acomiadin de la feina mentre la junta executiva viu amb tota sèrie de comoditats, no és lògic que cada 4 anys votem a un polític perquè decideixi per nosaltres en tots els aspectes de les nostres vides i decideixi aplicar una reforma laboral sense que puguem decidir aturar-la. Que se’ns emportin a l’Audiència Nacional per intentar bloquejar un Parlament on s’estan decidint coses que ens afecten i que no volem i ens diguin que és anticonstitucional i atemptem contra aquells qui vetllen per nosaltres. Tots sabem que això és mentida. La seva Constitució és un engany per emparar unes lleis que estan fetes per i per a aquells qui manen.

Hi ha alguna cosa que no funciona, que no és lògica. Potser el que no és lògic és que existeixin empresaris, que existeixin bancs. Potser el problema és que demanem a aquells qui ens trepitgen, en comptes d’enderrocar-los, que ens veiem incapacitats de dirigir les nostres pròpies vides. Parlem de drets que els amos ens concedeixen o no, en comptes de les necessitats vitals que hem de posseir.

La llibertat no es demana, es pren.

La llibertat es pren mitjançant l’autoorganització. Hem començat a funcionar al marge de les institucions que representen l’Estat, sense intermediaris, fent patent que no ens representen ni els necessitem.

Estem començant a generar xarxes de suport mutu als barris, si alguna té un problema al barri amb la banca, la feina, redades d’immigrants, desnonaments o desallotjaments executats per la policia, etc...totes el tenim.

Ens organitzem nosaltres mateixes i no deixem que decideixin per nosaltres; responem col•lectivament a les agressions per part del poder, aquells qui exerceixen la violència quotidiana contra nosaltres i la legitima amb la fal•làcia del “bé comú”. Les retallades no són pel “bé comú”, retallen on no els hi fa mal; ells no perden res, nosaltres ho perdem tot . Per això, només ens falta perdre la por del tot.

També a la feina l’autoorganització és la clau per a no ser venuts per sindicats que tampoc ens representen, anar a la vaga general i plantar cara a la patronal, ocupar els hospitals, les escoles..L’acció directa. Però no per esperar que ens concedeixin petites reformes, sinó aspirant a aconseguir allò que totes i tots vulguem i decidim a partir de la nostra pròpia voluntat.

Dialogar amb aquell qui t’apunta amb una pistola no és diàleg, no s’està en igualtat de condicions, per tant, és sotmetre’s.

Dialoguem entre nosaltres, compartim experiències, busquem altres formes de construir i deixem de banda allò que se’ns imposa com a única forma de viure.

Contra les retallades, contra la banca, contra la patronal, contra els polítics...

Per l’autoorganització, per la solidaritat, per l’acció directa, per nosaltres mateixes.

LA LLIBERTAT POT SER REAL JA.

15 d'octubre, 17hores, Plaça Catalunya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
13 oct 2011
més clar, l'aigua. bon comunicat.

avui mateix el conseller Boi Ruiz es fregava les mans pel pròxim pacte amb els sindicats (concretament deia Metges de Catalunya, CCOO i Satse) per rebaixar les condicions laborals dels treballadors de l'Institut Català de la Salut (http://rac1.org/elmon/blog/estem-molt-proxims-a-arribar-a-un-acord/#more).

i es que com diu el comunicat els sindicats negocien amb qui pot fer lleis i pot fer-les cumplir per la força. negociar així no té sentit. cal pensar si volem que ens representin per vèndre'ns cada cop...
Re: 15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
13 oct 2011
Perfecte. Però per acció espero que no entengueu tocar la pandereta i escridassar a la gent que vulgui fer pintades als bancs.
manipulation
13 oct 2011
si estas movidas siguen siendo manipuladas por DRY, como eso de llevar los pobres chicos al merdaio de Bruxelas, se agotaran antes de dar algun fruto decente
Re: 15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
13 oct 2011
Bon text, espero que es difongui massivament el 15-O. Per als que comenten sense llegir, dir que s'ha de ser una mica ruc per no entendre que la línea que defensa aquest comunicat no encaixa amb els fanatics de la no-violència que lamentablement pululen en les manifestacions.
Re: 15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
13 oct 2011
I pels que com tu insulten tan fàcilment a traves d'un fòrum, dir que s'ha de ser molt boques i molt covard per fer-ho. Amb gent com tu farem la revolució?
Re: 15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
13 oct 2011
No refleja en nada el sentir de la gente este comunicado.Es la pedrada de alguien con esperanzas.Está bien,pero todos los gilipollas que salen a la calle como ganado a aplaudir lo primero que encuentran no son mas que la masa descerebrada.Los que luchan nunca han sido mayoría,la mayoría es público,audiencia,clientela y ahora tontos con ganas de salir en t.v...
Re: 15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
13 oct 2011
ah no, aqui t'equivoques, No tinc cap problema en dir-li a la cara el que penso a la gent que fa cordons protegint als torturadorsa de la Via Laietana o que emputxa i colpeja companyes quan escridassen als mossos, i ho continuare fent, no pateixis.

Respecto qui defensa vies exclusivament pacífiques de fer política, però no qui agredeix companys o encobreix abusos policials.
Re: 15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
13 oct 2011
estic amb el de dalt, respecto la gent que esta en contra de la violencia i per la pau o el pacifisme, pero que no toquin els collons a la gent que vol escridassar als mossos
Re: 15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
13 oct 2011
Suposo que els teus insults, no són anònims no es fan a traves d'un fòrum, o són menys insults...

"pels que com tu insulten tan fàcilment a traves d'un fòrum, dir que s'ha de ser MOLT BOQUES i MOLT COVARD per fer-ho"

"fanatic de la no-violencia", no és cap insult, és una opció política gaire respectable com qualsevol fanatisme. Tu mateix t'has fet el autoretrat.
Re: 15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
13 oct 2011
Kri dice: "si estas movidas siguen siendo manipuladas por DRY, como eso de llevar los pobres chicos al merdaio de Bruxelas, se agotaran antes de dar algun fruto decente"
Totalmente de acuerdo, ha sido un rosario de óstias el que se han ido llevando por toda Europa. además, los medios sólo han sacado aquellas imágenes donde se les ostiaba. No han sacado los pueblos que les han ofrecido albergue o los abrazos y muestras de apoyo de muchísima gente a su paso. Estoy con Kri en que ha sido un desgaste brutal y una imagen de indefensión del movimiento que para nada ha ido bien. Más acción directa. Parafraseando el dicho: actuemos localmente (todos) y la repercusión será global!!
Re: 15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
14 oct 2011
totalment dacord pero espero que dema no hi hagin retrasats mentales amb retols de "revolucion pacifica" estem boixos?

jo estic a favor de la violencia, es l'unica solucio, dema toca cremar bancs i politics, per cert, sindicats traidors fills de la gran puta
Re: 15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
14 oct 2011
totalment dacord pero espero que dema no hi hagin retrasats mentales amb retols de "revolucion pacifica" estem boixos?

jo estic a favor de la violencia, es l'unica solucio, dema toca cremar bancs i politics, per cert, sindicats traidors fills de la gran puta
Re: 15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
14 oct 2011
si tant poc t'agrada aquest sistema i ho vols trencar i cremar tot, per què no agafes i t'en vas a la selva verge, i creas allà una civilització al teu gust, amb els teus fidels i deixeu de tocar els collons als que ens agrada viure en pau..aahh! no que s' ha de currar i allà no tenim ni aigua, ni llum gratis i no tenim els "papas" que ens ajudin quan no tenim diners..no fa falta que viatgeu a l' amazones, Espanya està plè de pobles fantasmes que necessitenn rehabilitació i envoltat de terres que es poden conrear i us donarien de menjar..però clar això és molt dur, s'ha de treballar ....no lo fàcil és criticar i destrossar, això si que és divertit, oi!
Re: 15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
14 oct 2011
anarcocap = anartorracollon
Re: 15 d'octubre: de l'indignació a l'acció
15 oct 2011
anartorracollon, que dius, que vols viure en Pau? Fica't la teva ''pau'' (quina palabra més fastigossa actualment) on vulguis, si et molesta que gent sigui rebel davant aquesta infamia...doncs potser el que s' ha de anar ets tu.

Domesticats no gracies.
Sindicato Sindicat