Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Més de mig miler de persones es manifesten a Barcelona "Per la dignitat dels Pobles"
13 oct 2011
A diferents indrets del país, hi ha hagut mobilitzacions en contra del 12-0, ja que no hi ha res a celebrar.
resacebrarbarcelona.png
b_0.jpg
A Barcelona, més de mig miler de persones es van manifestar ahir a la tarde pels carrers de Barcelona sota el lema "Per la dignitat del pobles, 12-O res a celebrar". La marxa estava convocada per la CUP, la Plataforma por otro 12 d'Octubre, CAJEI, Endavant, Casa Sandino, Assemblea Bolivariana de Catalunya, Colectivo Mapuche Penna Trawun i CSO Barrilonia. A Girona, mentre la Guàrdia Civil celebrava la seva festivitat, una vintena de persones van fer un vermut popular a la plaça Països Catalans, situada a escassos metres de la comandància. Convocats per la CUP i els Maulets, els concentrats han cridat consignes contra el cos i han demanat que marxi del país.

El regidor de l'Ajuntament i portaveu de la CUP, Jordi Navarro, que havia estat convidat a l'acte militar, no va assitir perquè va anava en contra dels seus principis. La formació independentista té previst el proper dilluns presentar una moció demanant que el consistori "proposi, o exigeixi si cal, que la Guàrdia Civil se'n vagi i la comandància es pugui dedicar a un centre cívic o bé a un equipament a la ciutat".

Per la seva banda Maulets ha fet diverses accions a Barcelona, Tortosa i Mataró:

A Barcelona, la font escollida ha sigut la del passeig Colom, el "descobridor" d'una "Amèrica en la que ja hi vivien milions de persones que van ser massacrades durant segles, juntament amb centenars de milers d'esclaus duts d'Àfrica" ha remarcat l'organitazció juvenil.

A Tortosa, han realitzat una acció de denúncia a la font de la plaça Espanya de Tortosa, tenyint-la de roig, color de la sang, acompanyada d’una pancarta on s’ha pogut llegir: “Hispanitat és genocidi, 12 d’octubre res a celebrar”, per a" mostrar totes les morts a causa de l’imperialisme espanyol al segle XVI i evidenciar que res ha canviat. Al segle XXI l’Estat espanyol, segueix oprimint i negant el dret a tenir una cultura i identitat pròpia", segons Maulets.
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/14116/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Més de mig miler de persones es manifesten a Barcelona "Per la dignitat dels Pobles"
13 oct 2011
576_1318439673mani.jpg
100_7139resa.jpg
fotos de la mani d'ahir a Barcelona
Re: Més de mig miler de persones es manifesten a Barcelona "Per la dignitat dels Pobles"
13 oct 2011
Gran 12 de octubre! los de acá y los de allí junt@s contra el enemigo común.

Que vivan los pueblos libres!
Zapata vive la lucha sigue!
Sindicato Sindicat