Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Les quatre imputades del 15M que no han estat detingudes es personaran dijous al Jutjat de Guàrdia segons va requerir ahir el jutge Velasco
12 oct 2011
El jutge Velasco, va requerir ahir a l'Audiència Nacional de Madrid davant les quatre imputades del 15M que van assistir voluntàriament a prestar declaració sense haver estat detingudes que vagin a la comissaria de Les Corts a ser objecte de fotografies, mesures i anàlisis antropomètrics.

Les imputades, acollint-se al dret fonamental a l'honor i a la protecció de la pròpia imatge no facilitaran cap imatge als Mossos d'esquadra. Recordem també que l'excusa per a detenir a les imputades fins ara era entregar-les la citació per anar a declarar, cosa que les imputades no detingudes ja han fet.

Per complir el requeriment judicial les 4 imputades aniran amb els seus advocats no a la comissaria, si no al Jutjat de Guàrdia de Barcelona, a la Ciutat de la Justícia en la data i hora assenyalada pel jutge: dijous 13 a les 10:45. Prèviament, al matí, ja s'haurà notificat a l'Audiència Nacional que aniran pel requeriment, però que no es deixaran fotografiar. Paral·lelament s'està treballant en el recurs a aquesta decisió judicial.

Recordem que els comandaments dels Mossos ja han demostrat en diverses situacions, i darrerament, en paraules de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya[1] i recolzades per la Comissió Permanent del Consejo General del Poder Judicial Estatal[2], "el més absolut menyspreu als drets individuals dels ciutadans" i fer "actuacions policials manifestament desproporcionades, constituent un clar abús en l'exercici de la força" i practicar "detencions absolutament innecessàries per a la pràctica de les diligències policials o judicials" com les que van realitzat el passat dijous en el mateix Jutjat de Guàrdia.

Si aquest cop no hi ha detencions il·legals les imputades aniran a sumar-se a la roda de premsa del mateix dia a les 12h per la presentació de la querella criminal contra Felip Puig a la seu de la FAVB (C/ Obradors, 8) i a la concentració de les 13h en Plaça Sant Jaume.

[1]
http://www.setmanaridirecta.info/sites/default/files/ACORD%20REUNI%C3%93

[2]
http://www.poderjudicial.es/stfls/SALA%20DE%20PRENSA/EN%20PORTADA/Nota_p

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicato Sindicat