Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: mitjans i manipulació
El pas acompanyat
12 oct 2011
Després de gairebé un any obligats a estar en la cuneta digital, loquesomos obre de nou les seves portes. No hem abandonat en aquest temps les xarxes socials, però la nostra casa és la nostra pàgina. I ja estem en ella. Ja podeu entrar.
318527_272765679418087_100000539726780_1014589_1389330898_n.jpg
Després de gairebé un any obligats a estar en la cuneta digital, loquesomos obre de nou les seves portes. No hem abandonat en aquest temps les xarxes socials, però la nostra casa és la nostra pàgina. I ja estem en ella. Ja podeu entrar.

Obrim en una tardor de carrers ressonants, després de l'estiu més esperançador dels últims (massa) anys, que ha seguit a la primavera perllongada del 15-M.

Milers i milers de persones han pres les places, han mirat a la seva al voltant i s'han vist envoltades per companys i companyes en els quals es reconeixien. Com individus i com col•lectiu. La frustració s'ha convertit en rebel•lia. Lliures d'institucionalitzades tuteles-franquícia, la individualitat –que gens té a veure amb l'individualisme–, la creativitat, la autoafirmación, s'han expressat en aquestes pancartes personals, on cada qui ha plantat LA SEVA consigna, que sempre ha estat crit –de denúncia o reivindicació– convergent amb molts altres i, en ocasions, esclat d'extraordinària lucidesa concentrada en unes poques paraules.

El jo i el nosaltres van de la mà en un moviment que s'ha imposat com guia i objectiu l'organització democràtica de l'economia i la societat. Gens menys.

Aquest moviment en marxa, com tot fenomen social complex, no és unidimensional ni homogeni. És moltes coses alhora i, en la seva seno, estan latents multitud de diferents possibilitats de desenvolupament, la dificultat del qual serà directament proporcional a l'abast de les transformacions socials que pretengui escometre. Però pas a pas. Des del seu naixement oficial tot just han transcorregut cinc mesos... Quantes coses en tan poc temps!

Ara sí, un discurs carregat de raons comença a enfrontar i desmuntar el discurs irracional i asfixiant del Poder. Ara sí, l'autoritat se sent desautoritzada; la por desafiada obstinadamente i els estafadores descoberts. Aquests es regiren, llencen de repertori. Els val usar la desqualificació grollera; els val la adulación que amaga l'ham de l'acomodament institucional; els val la sañuda repressió policial, un clàssic que alguns creien descatalogado. O els val, també, l'exaltació d'altres models com la “Joventut” de l'ancià Benedicto, el missatge del qual es radiografia més clarament en la llista de patrocinadors de la seva visita que en l'anacrònica verborrea pastoral teocrática de les seves faldoneadas “performances”.

Davant tanta il•lusió renascuda a un li assalta de vegades la imatge dels “oblidats”, l'escruixidora novel•la de Nanni Balestrini. La brúixola no sempre dóna bones notícies, però val més tenir-la a mà si el viatge s'inicia de debò. Per a evitar la deriva, per a no marcar heroicament el pas cap a cap part, com tantes vegades s'ha fet.

En tot cas, loquesomos està de nou en el carrer, disposada a acompanyar el pas dels nous lluitadors per la llibertat i, en la mesura de les seves forces, com un més, servir-los, si així ho volen, d'eina i punt de trobada.
Mira també:
http://www.loquesomos.org
http://www.loquesomos.org/component/content/article/24-la-diana/259-el-paso-acompanado.html

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat