Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : ecologia : laboral
Cooperativa verda SOM ENERGIA d'electricitat renovable
09 oct 2011
El novembre de 2009 un grup de persones vinculades a la Universitat de Girona [www.udg.edu] va veure la necessitat i l'oporunita de reproduir a les nostres comarques de reprodui experiències reeixides en d'altres països europeus per a promoure la paricipació social en la revolució del sistema energètic actual. Basant-se en iniciatives com Ecopower [www.ecopower.be] o Enercoop [www.enercoop.fr], amb milers de suports va nàixer a Catalunya SOM ENERGIA [www.somenergia.cat] una cooperativa d'energia verda no lucrativa que té per objectiu oferir electricitat 100% provinent de l´energia renovable de proximitat i amb un preu molt ajustat. La cooperativa energètica també vol ajudar a construir un país ecològicament sostenible i respectuós amb la natura promovent un futur millor amb la multiprojecció de molts altres projectes basats en les energies renovables.

En poc més d'1 any, l'11 de desembre de 2010, SOM ENERGIA [www.facebook.con/somenergia] va constituir-se amb la voluntat ferma de 150 socis cooperativistes, una xifra que ara mateix quan la organització ja ha rebut els permisos administratius per la distribució de la seva electricitat neta, ha superat el miler de gent associada. Fa poc SOM ENERGIA va organitzar una festa a una platja del Maresme per a què FEM EL SALT a l'electricitat verda.


Abans d'enllaçar l'adreça següent encen el volum i col.loca-t'hi auriculars si no vols ensordir el veïnat o si vols saber On són les vaques? i Qui ens ha robat el barri?
Mira també:
http://www.youtube.com/watch?v=Bt4o1ZrbiAk

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat