Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Conflicte entre l'Ajuntament d'Olot i la CNT
06 oct 2011
Continua la lluita de la CNT, donat que l'Ajuntament no fa cas de l'acció directa i de les sentències judicials que donen la raó als companys de la CNT.
203146_cnt_olot.jpg
CRONOLOGIA I EXPLICACIÓ DEL CONFLICTE

El maig de 2010 som acomiadats dos treballadors de l'Escola Taller pertanyent a l'Ajuntament d'Olot. Un dels companys portava gairebé 10 anys treballant per l'ajuntament i l'altre 5. Amb tot, pretenien acomiadar-nos procedentment pagant-nos 8.000 € i 800 € respectivament. Cal dir que l'Ajuntament al·lega per acomiadar-nos que les Escoles Taller han desaparegut i que la Generalitat les ha substituït per un altre programa amb un nom diferent però amb els mateixos objectius i destinat al mateix tipus d'alumnes. Per tant, nosaltres pensem que podríem haver continuat treballant en el nou curs o en altres llocs de treball a l'Ajuntament.

Els nostres contractes eren per obra i servei però després de tant de temps haurien d'haver estat indefinits. Malgrat tot, com que ens feien estar períodes en l'atur o signar baixes voluntàries entre un curs i l'altre el jutge no ens ha concedit tota l'antiguitat. Un company ha aconseguit una antiguitat de 6 anys i l'altre de dos.

Dels tres treballadors que érem, curiosament hem estat acomiadat els dos de la CNT, a l'altre li han continuat donant treballs en altres departaments de l'Ajuntament i, de fet, encara treballa.

El 20 d'abril de 2011 es dicta sentència i guanyem la improcedència (45 dies per any treballat) a més, en considerar a un dels dos companys com a delegat sindical se li aplica un article de l'Estatut dels Treballadors que permet que sigui el treballador que esculli entre la readmissió i els diners. El treballador opta per la readmissió i així ho fem saber a l'ajuntament encara abans de les eleccions municipals.

L'ajuntament, encara del PSC, veient que ha perdut la raó decideix recórrer al TSJC per allargar el procés. Nosaltres esperem a moure res perquè després de les eleccions amb el canvi de govern creiem que hi haurà un canvi d'actitud (a causa de reunions prèvies) i que és possible que retirin el recurs presentat.

Desgraciadament amb el nou equip de govern les coses no han millorat. Es neguen a readmetre el company al·legant que el treball que feia ja no existeix i ens van fent perdre el temps. Fa uns mesos el company delegat de la Secció Sindical s'havia de reunir amb el regidor i la cap de personal a l'ajuntament però, després de citar-lo ells, només va poder parlar amb la cap de personal donat que el regidor s'havia “oblidat” d'apuntar-ho a l'agenda. O sigui que se'ns va acabar la paciència.

En moments de crisis com aquests sembla mentida com l'Ajuntament d'Olot es gasta els diners de tots/es per destinar-los a un procés judicial que ja ha perdut i que ha servit per demostrar que els treballadors afectats teníem la raó i la justícia de part nostre. De moment ja han perdut uns 70.000 € que pagarem entre tots i totes…

Recentment, aquest mes de setembre, el jutge ens va tornar a donar la raó i dictà sentència provisional executòria, cosa que obliga a l'ajuntament a readmetre al nostre company, pagant els salaris amb efecte retroactiu des d'abril i a donar-li un lloc de treball o en defecte d'això pagar-li per estar assegut a casa (cosa absurda des del punt de vista del company i de la resta de ciutadans del municipi). Encara així, l'ajuntament s'ha tornat a passar la sentència per l'arc del triomf i no ha respectat els terminis de 4 dies per complir amb el sentenciat. Una mostra més de la persecució a la qual estan sotmesos els nostres companys.

Des de la Secció Sindical de la CNT a l'Ajuntament d'Olot no permetrem que continuïn aquests abusos contra els nostres companys i seguirem la lluita dins de l'Ajuntament i al carrer per defensar els llocs de treball.

Es pot visualitzar un vídeo de les noticies de la televisió local d'Olot explicant el conflicte a l'enllaç de sota.
Mira també:
http://olot.cnt.es/articles/2648
http://olot.cnt.es/ajuntamentolot

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Conflicte entre l'Ajuntament d'Olot i la CNT
08 oct 2011
Però la cnt encara existeix?

qui són? què s'amaga darrera d'aquesta gent ara mateix?

Jo flipo!!!
Re: Conflicte entre l'Ajuntament d'Olot i la CNT
08 oct 2011
A tots els mossos com tu us haurien d'encular amb una canya esquerdada...

Després si que fliparies, imbècil!!

Pd: si no ets un mosso encara ets més idiota del que sembles...
Sindicat Terrassa