Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: corrupció i poder
assassins que estan per sobre de la llei ¡PER SOBRE DE TOT¡
04 oct 2011
la reconeguda posicio social de l,acusat, i la nacionalitat de la victima, kosovar, han influit durant tot el proces judicial, i por suposat a nivell mediatic
la reconeguda posicio social de l,acusat, i la nacionalitat de la victima, kosovar, han influit durant tot el proces judicial, i por suposat a nivell mediatic. Aquesta inversio acusat-victima es el que ha marcat el caracter singular del cas. No es lo habitual en el dia a dia dels jutjats i tribunals.
Aquet acusat ha tingut la desvergonya de re-invertir la seva condicio i presentar-se com a victima, amb una actitut cinica i arrogant. Es evident que els seus assessors i advocats, exmagistrats de l,audiencia nacional, sabem molt be que es el que realment funciona en aquest pais.

s,han preucupat de bombardejar a l,opinio publica amb els conceptes de la legitima defensa i la por insuperable i s,han atrevit a sobrepassar-ne els limits, a obviar-ne inclus els requisitslegals. I es que, els concepts juridics son tan indeterminats... la figura de la legitima defensa ha sigut al llarg de la historia del dret molt questionada i reinterpretada, fins que actualment, la teoriaq dominat i que defineix el codi penal es aquella causa de justificacio d,una accio (definida com delicte) la que impedeix qualificar-la com antijuridica, de manera que s,eximeix de responsabilitat penal,si es compleix tots els requisits estarblerts, o es redueixla pena, si no es compleixen els requisits necessaries.
aixi, es distingeix dos tipus de requisits, aquells necesaris per poder aplicar la legitima defensa en grau total i aquells no essencials, que de no cumplir-se podria reduir-se la pena.
Els requisits necessaris:
-Agressio il-legitima. Es a dir. que hi ha d,haver una accio inicial, per part de una persona, que ha de ser dolorosa, que posi en perill bens juridics personaqls, propis o de tercers.
-Necessitat de defensa. Es a dir, que la intervencio o la defensa ha de ser necessaria i adequada per impedir l,atac. En aquest aspecte, cal destacar que els individus que estan en exercici d.un carrec, per exemple un guarda de seguretat o un policia, tene mes restriccions i han de respectar, a mes, els criteris d,oportunitat o proporcionalitat.
I el requisits no essencials:
-racionalitat del mitja emprat. Aixo significa que ha d,existir prporcionalitat entre el mitja o l,arma usada per defensar-se de l,agressio: es a dir, que si mates a algu que t,ha trencat la porta per robar casa teva, no es pot aplicar la legitima defensa en el grau absolut.
-Falta de provocacio suficient. Aquest es un dels requisits mes discutits en la jurisprudencia sobretot per la qualificacio de la "suficiencia" i els seus limits. La idea basica es pot entendre facilment amb l,exemple d,un cas de "duel, en el que no es podria aplicar l,eximent total de la legitima defensa.
Evidenment , en cada cas, podem concorrer circunstancias molt diferents i complexes, les cuales hauran d,analitzar-se i decidir l,aplicabilitat o no de la legitma defensa o la por insuperable., pero, igual que aixo en el cas tous, ha faltat, i sobre tot en el debat public, l,analisis d,altres circunstancies, les quals d,haver-se aplicat, en lloc d,eximir la pena l,hauriem ageujat. Per exemple, l,ageujant de la traidoria -la qual convertiria la qualifcacio penal d,homicidi a assesinat-, o la d,abus de superioritat oa profintant les circunstancias de lloc, temps o auxili que debilitem la victima o la impunitat del deliquenbt, la de cometre el delicte per motius racistes, la de pervaler-se del caracter public que te l,acusat, etc.
PERO RESULTA QUE AIXO NO ES POT NI PLANTEJAR PERQUE CLAR, "POBRE, EL GENDRE DELS tOUS, QUE LE VA AGAFAR MOLTA POR AL PENSAR QUE ELS LLADRES L,ANAVEN A MATAR.....¡"," i aquets lladres... hauriem d,anar a la presso o al seu pais¡".
Desde que el gendre del Tous va sortir en llibertat, al cap de poc mesos dels fets, i malgrat s,imposes la fianza millonaria, era de preveurdel tribunal del jurat, cinc anys despres , seria absolutori. La senyora fiscal te por que aquesta sentencia absolutoria realment posi en perill "la pau social" con va concloure durant l,acte del judici. I ara ha demanat repetir part del judici sense jurat popular i ha rebaixat la pena cinc anys.... d,aquesta manera, el public estara mes tranquil?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: assassins que estan per sobre de la llei ¡PER SOBRE DE TOT¡
05 oct 2011
això és una mostra més de que la llei s'aplica segons l'escalafó social en el que estàs. Justicia piramidal és el que ens apliquen.
Nena pixas fora del orinal !
05 oct 2011
Diana Reig, parles des de l’enveja i el odi, deus ser una resignada mal follada
Re: assassins que estan per sobre de la llei ¡PER SOBRE DE TOT¡
05 oct 2011
Diana, la sentència potser t'ajudarà a aprendre Dret. Parles des de la rancúnia i el desconeixement. Penses o creus saber més que la jutgessa ?? Et ben prometo que si coneguéssis al Lluís de " cínic i d'arrogant " tal i com dius, res de res.
A reveure, bon vent i barca nova !!!
Re: assassins que estan per sobre de la llei ¡PER SOBRE DE TOT¡
05 oct 2011
Pobre Lluís coromines que el titllen d'assassí per matar algú a dins un cotxe apareixen per darrera amagant-se, sense donar cap possibilitat a la victima de fer res, ni explicar perquè estava allà o defensar-se, però ja se sap la valentia que té la burgesia en aquest país. Qualsevol altra persona estaria acusada d'homicidi amb traidoria però ell, ell es el jove dels Tous, com sempre la justicia mira avans la butxaca que el delicte, a pastar faixistes i masclistes Santi i Miquel.
Re: assassins que estan per sobre de la llei ¡PER SOBRE DE TOT¡
05 oct 2011
La justicia fa molta pudor, impunitat pels mossos del cas bikini, impunitat per la BRIMO en diverses actuacions, impunitat per un assassí a sang freda el gendre dels tous.... Ja se sap per fotre-la grossa i no anar a la garjola has de ser un Millet o un Tous o un Güell o un Godó o un Pujol o un pasma qualsevol.
per barcelonauto
05 oct 2011
o un Amadeu casellas
Re: assassins que estan per sobre de la llei ¡PER SOBRE DE TOT¡
05 oct 2011
Santi (feixista ignorant i masclista), l'Amadeu Caselles va complir la seva condemna integra més 8 anys extres de regal per la cara amb més de 23 anys de presó i sense cap delicte de sang a les seves espatlles , l'assassí d'en Lluís ni un dia de garjola per assessinar per l'esquena com el covard que és. Sou patètics d'intentar comparar un cas amb l'altre.
Primer informat
05 oct 2011
Veig que ha fet afecte, jo he parlat des de el desconeixement, i veus has caigut, dons vosaltres parleu d’un cas des de la ignorància mes profunda
Re: assassins que estan per sobre de la llei ¡PER SOBRE DE TOT¡
05 oct 2011
Probablement no coneixeré el cas com un advocat (i he errat avans dient que no va passar per la ppresó, o va fer uns messos avans que li paguessin la fiança), però t'asseguro que el cas m'ha interessat des del principi, no es que em sorprengués el resultat, la justicia d'aquest país fa molt que funciona igual, però segur que si enlloc d'en lluís, l'assassí hagués sigut qualsevol persona que no sigui part d'una família com la Tous la persona hauria estat senteniada per homicidi, inclús m'atreviria a dir que com a homicidi amb traidoria, ja que l'imatge de veure aquest home apropant-se al cotxe pel darrere i disparant sense escrupols cap a dins del cotxe fou prou clara, segons els forenses la bala entrar per sota l'orella i sortir pel front (impossible que el mort sapigues que se li acostava el seu assassí). Algú que alega estar en l'estat de pànic que alegava (no recordo ara els termes legals que varen fer servir els advocats crec que eren por insuperable) dificilment s'el veuria cometre l'assassinat amb la sang freda que el va cometre, tampoc s'enten tanta por en un professional de la seguretat que a més anava amb l'armilla antibales (certificat pels mossos al mateix judici). En fi veuras que tant ignorant sobre el cas no en sóc (no acostumo a parlar del que no conec, avans m'informo).
Re: assassins que estan per sobre de la llei ¡PER SOBRE DE TOT¡
05 oct 2011
Un puto Kosovar menos
Fora anarquistes !
05 oct 2011
VISCA ELS MOSSOS D’ESQUADRA !!!!
Qui no vulgui pols, que no vagi al era
06 oct 2011
Que els donguin pel cul, aquets kosovars delinqüents, son escòria podrida !!
Sindicato Sindicat