Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Dos detinguts en les protestes contra la concentració xenòfoba de PxC
02 oct 2011
Un fort desplegament d'agents dels Mossos d'Esquadra ha permès que el partit xenòfob PxC realitzés la seva concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Durant les protestes antiracistes la policia ha practicat dues detencions. Prop de 200 persones ha seguit la convocatòria de la plataforma Unitat contra el feixisme i el racisme per denunciar la propaganda del partit xenòfob liderat per Josep Anglada. S'ha convocat una concentració de solidaritat amb els detinguts.
mani_antipxc.jpg
identificacions_i_retencions.jpg
band.jpg
Els manifestant que mostraven el rebuig per la convocatòria de PxC no han pogut acostar-se a la plaça i només una desena ha acabat acostant-s'hi. Els antiracistes havien sortit a dos quarts de 12 de la plaça Urquinaona i s'havien dirigit pel carrer Trafalgar fins a l'Arc de Triomf, cridant consignes consignes com "Vosaltres feixistes sou els terroristes" o "Contra els feixistes, acció directa."

La policia autonòmica ha detingut dos manifestants, acusats d'atemptar contra l'autoritat, després de la manifestació antifeixista a Barcelona contra l'acte de PxC i n'ha identificat una cinquantena, que a més han mantingut durant força estona retinguts entre els cordons policíacs.

Al voltant de la via Laietana s'han produït alguns moments de tensió, en què la policia autonòmica ha anat retenint i identificant manifestants i vianants que casualment passaven a prop.

El líder ultra de PXC ha realitzat un seguit de declaracions als periodistes a la mateixa concentració, titllant els antiracistes de ser '"quatre arreplegats" i "perroflautes" que feien malbé el nostre "país democràtic".

Segons les paraules d'Anglada, '"Avui a la plaça Sant Jaume es manifestaven els demòcrates i a l'altre costat hi havia els feixistes, que són els gossos guardians d'algun polític", els "els perroflautes que vénen a molestar."
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/13995/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dos detinguts en les protestes contra la concentració xenòfoba de PxC
02 oct 2011
solidaritat!!
Sindicato Sindicat