Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: indymedia
Contra l'Esperit de la Burocràcia (15M)
02 oct 2011
Les últimes vegades que es va parlar de "revolució" a l'Estat espanyol, un fantasma va aparèixer fidelment, no tant per aixafar-la sinó més aviat per reconduir-la cap a la col.laboració amb el sistema dominant, sufocant el seu caràcter rebel i sincer i reemplaçant-la pel pragmatisme i la obediència que conformen qualsevol oposició lleial. Aquest va ser l'esperit de la burocràcia, hereu de la mateixa burocràcia que va convertir les revolucions internacionals, que en els seus moments donaven esperança a tothom —les de Rússia, Xina, Cuba o Algèria, entre d'altres—, en dictadures com qualsevol altra dictadura.

És aquell fantasma que xiuxiuejava mals consells als dirigents de la CNT perquè abandonessin la revolució social i cooperés amb els polítics burgesos com Companys i els agents estalinistes com el cònsol Antonov. Va ser aquell fantasma el fil conductor entre la lluita autònoma dels obrers durant els '60 i '70 i -entre altres- les CCOO que des de llavors s'han convertit en un altre òrgan del poder estatal, encarregat en dirigir les maniobres que controlen la ràbia de les masses i pacten cada vegada més per protegir la pau social tant sí com no. I cal esmentar també les associacions de veïns que en pocs anys, des d'organitzacions combatives sorgides dels propis barris, van arribar a ser en la seva gran majoria una altra part del teixit del control social, venuts al projecte d'urbanització capitalista.

En cada cas, es va justificar amb un discurs d'unitat d'acció, amb la necessitat pragmàtica d'organitzar millor, el que volien dir ajuntar-se amb enemics i institucions del poder (ja sigui la Generalitat, el PCE, l'Ajuntament, el Pacte de la Moncloa ) i prendre una estructura centralitzada en la qual cosa els nous polítics tindrien més pes que les bases. I en cada cas, la desorganització que va servir com a justificació per al suïcidi revolucionari va ser la mateixa confusió que va veure les bases de la lluita aliant-se amb els seus enemics per no tenir una anàlisi clarament en contra de tota dominació, ja sigui l'econòmica del capitalisme o la política de l'Estat.

I encara que el cicle de lluites està aixecant el crit de "revolució" una altra vegada, des de la vaga de 29S a les acampades de 15M, és molt més feble que les lluites dels '30 o dels '70, per com d'endins s'ens ha filtrat el populisme i les mentides democràtiques en la nostra consciència, pot ser la ruptura amb la submissió i apatia més extensa que s'ha vist en la nostra generació.

I l'esperit de la burocràcia no ha perdut ni un minut a posicionar-se a la seva capçalera. Els buròcrates que sempre sorgeixen en aquests contextos, amb pretensions de ser els pròxims polítics progressistes i tècnics assalariats del maneig del descontentament popular, han volgut, des de ja fa temps, arrabassar-li des de la base l'expressió més dinàmica de les noves lluites: les assemblees de barri que es van crear espontàniament per preparar una participació contundent i radical (saltant l'estret camp laboral per arribar a tota l'esfera social) i que des de llavors s'han expandit i adaptat a totes les noves situacions.

Primer l'Assemblea de Barcelona (una barreja de bons companys amb ganes de participar en un espai de coordinació, companys innocents sense una crítica a la centralització, i els més fastigosos oportunistes que sempre han passat per les trinxeres camí al parlament) pretenia ser el partit aglutinador que dirigís la revolució. Van llançar una proposta organitzativa (amb pdf de la imatge d'una estructura organitzativa hiper-formal que va desemmascarar la seva mania burocràtica) que convertís les assemblees de barri en un mer apèndix de la seva estructura, fàcilment dominada pels activistes professionals i els sindicalistes subvencionats i assalariats. Des de les bases, es va rebutjar tal proposta rotundament.

No obstant això, els buròcrates disfressats no es van desanimar. Amb el 15M van guanyar una altra oportunitat per posar-se a la butxaca la lluita popular. Van llançar una altra proposta per crear una coordinadora d'assemblees de barri basada en la Plaça Catalunya, tant en el seu espai físic com en la seva trajectòria de lluita cívica basada en el legalisme, el pacifisme i la burocràcia democràtica. Diverses assemblees de barri van rebutjar la proposta, atès que ja existia una coordinadora de barris, creats espontàniament per les assemblees des de les seves necessitats (i no des de les necessitats dels que volien dirigir-les).




















http://2011.imoot.org/blog/index.php?entryid=331
http://blogs.chessboss.com/blog/view/id/47
http://forums.thedailyshow.com/?page=ThreadView&thread_id=72586
http://matadortravel.com/traveler/routed1/blog/regcure
http://www.ceibaljam.org/drupal/?q=node/2491
http://www.clubforce.gp/blog.php?user=routed&blogentry_id=154441
http://www.routed.ewebsite.com/articles/regcure.html
http://www.secondsout.com/blogs/my-blog--routed/regcure
http://teamosm.net/site/blog/view/id_82656/title_RegCure/
http://routed.blogmetro.ru/2011/10/02/regcure/
http://community.therundown.tv/routed1/blogs/9631
http://sitdiary.net/routed/?cmd=view_entry&eid=329827
http://routed.spi-blog.com/2011/10/02/regcure-review/
http://www.darksideradio.com/blogs/entry/RegCure-Review
http://www.hyeclub.com/routed/blog/regcure-review/
http://www.mycontentbuilder.com/regcure-scam/
http://www.myglassart.org/routed/blog/10/2011/regcure-scam
http://www.mylbdw.com/pg/blog/read/388707/regcure-scam
http://www.realestateinvestor.com/media/blog/9100-RegCure-Scam/?back=myb
http://www.virtu1.com/pg/blog/read/31964/regcure-scam

http://2011.imoot.org/blog/index.php?entryid=330
http://blogs.chessboss.com/blog/view/id/46
http://forums.thedailyshow.com/?page=ThreadView&thread_id=72584
http://matadortravel.com/traveler/routed1/blog/reverse-phone-lookup
http://www.ceibaljam.org/drupal/?q=node/2490
http://www.clubforce.gp/blog.php?user=routed&blogentry_id=154399
http://www.routed.ewebsite.com/articles/reverse-phone-lookup.html
http://www.secondsout.com/blogs/my-blog--routed/reverse-phone-lookup
http://teamosm.net/site/blog/view/id_82655/title_Reverse-Phone-Lookup/
http://routed.blogmetro.ru/2011/10/02/reverse-phone-lookup/
http://community.therundown.tv/routed1/blogs/9630
http://sitdiary.net/routed/?cmd=view_entry&eid=329826
http://routed.spi-blog.com/2011/10/02/phone-number-lookup/
http://www.darksideradio.com/blogs/entry/Phone-Number-Lookup
http://www.hyeclub.com/routed/blog/phone-number-lookup/
http://www.mycontentbuilder.com/reverse-lookup/
http://www.myglassart.org/routed/blog/10/2011/reverse-lookup
http://www.mylbdw.com/pg/blog/read/388592/reverse-lookup
http://www.realestateinvestor.com/media/blog/9099-Reverse-Lookup
http://www.virtu1.com/pg/blog/read/31951/reverse-lookup

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contra l'Esperit de la Burocràcia (15M)
03 oct 2011
No comparto casi nada tu crónica del proceso pero sí que hay dinámicas y personajes con mucha "capacidad" y "voluntarismo" que centralizan mucha información.
¿es autoengañarse un poco cuando hablas de surgidas espontaneamente? ¿desde la base?
Re: Contra l'Esperit de la Burocràcia (15M)
03 oct 2011
i llavors què? continuar amb els grupets de ideologistes que mai es menjaran un merda però que, això si, en autènticitat no els guanyarà ningú?
El vostre error es mirar el 15 m com una organització concreta, amb una manera de fer determinada que exclueix les altres.
A catalunya han passat coses que no ens han agradat, però que han sigut, i son, fruit de dinàmiques que venen de molt lluny.
El 15 m ha servit per replantejar-les.
Sindicato Sindicat