Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
Marxa a Esparreguera contra la privatització de la sanitat.
02 oct 2011
Esparreguera- Dissabte 1 d'octubre. Prop d'un centenar i mig de manifestants han sortit pels carrers de la vila en una marxa reivindicativa per denunciar els retalls socials del governs de l'estat espanyol i de la generalitat i per reclamar una sanitat i ensenyament públics i de qualitat com a drets socials bàsics.
Dissabte 1 d'octubre prop de cent-cincuanta usuaris i treballadors del sistema sanitari i educatiu, s'han manifestat pels carrers d'Esparreguera covocats per l'assemblea d'Indignats d'aquest poble, en contra de les privatitzacions en sanitat. Amb el lema "La salut és un dret, no un negoci rendible. Stop privatitzacions." la manifestació s'ha iniciat a la plaça de l'ajuntament, on s'ha llegit el manifest. S'ha seguit pel carrer hospital, carrer dels arbres, fins a la seu de Convergència i Unió, on s'han cridat consiges com "convergent, a quina mútua vas?", "No és crisi, és estafa" i "retallar en sanitat és assessinat". S'ha continuat pel carrer Taquígraf Garriga, carrer Gran, fins la plaça de l'església, on s'ha dut la rehivindicació davant del domicili de l'actual alcalde convergent d'Esparreguera.
La marxa ha arribat fins el Centre d'Atenció Primària del poble, on el personal sanitari ha rebut als manifestants amb aplaudiments i s'ha afegit a la protesta, mentre els marxants han tallat el trànsit.
Una banda de músics ha acompanyat als marxants durant el seu recorregut.

Durant la manifestació s’ha denunciat la política dels governs de fer pagar la crisi als treballadors mentre els responsables -els bancs, els especuladors i el gran empreseriat-cometen frau fiscal i reben enormes quantitats de fons públics.
S'ha expresat el rebuig a l'aprobació d'una retallada d'un 14% del pressupost de la sanitat pública i a les conseqüències que aquesta comporta. En el cas del Baix llobregat nord, la reducció del pressupost de sanitat es materialitza en el tancament dels serveis d'urgències nocturnes de CAP's com el d'Esparreguera, Olesa de Montserrat i el de Martorell. I tenint en compte que altres pobles de les rodalies no disposen d'atenció continuada des de fa temps, com són Abrera, Sant esteve i Collbató, el pes del volum d'usuaris d'aquests ambulatoris, recau sobre el ja col.lapsat hospital de Martorell.

Des de l'assemblea d'indignats d'Esparreguera s'ha informat de que aquesta protesta s'enmarca dins d'una sèrie d'actes rehivindicatius i coordinats amb els pobles d'Olesa de Montserrat i de Martorell i que seguiran les mobilitzacions conjuntes dels tres pobles en contra de les polítiques neoliberals.
Els membres de l'assemblea han comunicat que el dia anterior 30 de setembre va tenir lloc a Olesa de Montserrat una manifestació d'un miler de persones que va finalitzar amb la ocupació indefinida del CAP d'aquesta població per part dels ciutadans.
Al finalitzar, s'ha agraït el suport de l'assemblea per la justícia social d'Olesa de Montserrat i de Martorell, així com a totes les persones que s'han unit a la convocatòria.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat