Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sanitat
Molins de Rei dempeus per la seva sanitat pública
01 oct 2011
El dilluns 26 de setembre en Toni Barbarà va assistir a l’assemblea ciutadana que ve celebrant la Plataforma en defensa de la sanitat pública de Molins de Rei, com a convidat- ponent en nom de “Dempeus per la Salut Pública“.

Les mobilitzacions a aquesta ciutat del Baix fa setmanes que son en marxa. Concretament era la novena manifestació que sortint des de la Plaça de la Vila i recorrent carrers acaba a les portes del CAP amb una assemblea informativa i participativa. El motiu concret i central de la reivindicació, la denuncia del tancament progressiu de l’atenció continuada, les urgències de nit, per a millor entendre’ns. L’objectiu: la recuperació d’aquest servei i la defensa del sistema nacional i públic de salut front l’onada de retallades de tota condició que ens estan aplicant des del Govern neoliberal i noCiU de la Generalitat.


Toni Barbarà s'adreça a l'Assemblea de Molins
Molins és un cas un mica especial i crec que paga la pena explicar alguna cosa de les que em van assabentar els/les companys/es organitzadors de la protesta. Durant l’anterior legislatura amb govern socialista a la Generalitat (i amb CiU a l’oposició a la ciutat) es van començar ja a aplicar les primeres retallades. Es va eliminar l’atenció d’urgències nocturnes a partir de les 12 de la nit. Llavors CiU del poble va muntar una campanya popular força contundent recollint signatures i cridant a la ciutadania a lluitar contra aquesta limitació.
Ara, desprès de les darreres eleccions municipals el govern de Molins és “sociovergent”, vol dir conformat per PSC i CiU … i la situació agreujada amb la nova retallada des de la Generalitat augmentant les hores de desatenció nocturna, que s’avancen des de les 9 del vespre fins el matí següent. I aquesta situació contradictòria ha suposat l’aprovació d’una moció al darrer Ple municipal demanant la no aplicació de la dita retallada i el retorn a l’atenció continuada nocturna d’urgències.
És a dir que la mobilització ciutadana disposa del suport explícit de l’Ajuntament on governa CiU !
En tot cas fa 9 setmanes que tots el dilluns centenars de ciutadans /es fan la seva manifestació i assemblea.


Hi havia més de 200 persones a l'Assemblea de Molins
Aquest cop vaig poder dirigir-me a les persones allà reunides, mes de 200 segons els organitzadors, i malgrat aquestes imatges una mica espectrals per manca de claror, penso que les explicacions i argumentacions sí van quedar força aclarides. Vaig poder explicar com ens pretenen enredar i en volen fer culpables. Com no diuen la veritat (és a dir, menteixen !) quan ens fan els números, o diuen que gastem “massa”, o que el sistema és ineficient, o que la qualitat no s’ha vist afectada, o que les llistes d’espera son esperables, o que el co-Re-pagament ajudaria a millorar les coses, o que el servei com és gratuït és insostenible, o que no hi ha altra manera de resoldre l’economia de la sanitat… o tantes i tantes falsedats que van a para a la privatització del sistema, el trencament de la seva equitat, universalitat,i qualitat, i cap a la liquidació d’aquesta, i les altres, cobertures socials del pretès estat del benestar. També que els treballadors i el personal de salut no és el culpable de la situació i que no ens confrontaran, ususaris- professionals, tal com explica avui l’Àngels Martínez Castells.

És la lògica del negoci, del mercat i del benefici, o bé l’exercici d’un dret i d’una prestació social universal. . Cal optar, l’una o l’altra.

Afirmo que les persones assistents ho van entendre, encara més del que ja ho tenien. O això van expressar en acabar l’acte amb una evident sintonia i empatia. Una veïna, d’alguna edat (85 anys !!), va recordar que fa nou setmanes que és al carrer i que pensa seguir-hi fins a reconquerir un dret que havia guanyat, junt amb tantes gents treballadores, i al que no pensa renunciar.

Fins i tot una altra assistent em va convidar directament a anar a la seva assemblea tots els dilluns. No cal ni caldrà. Les gents de Molins ho tenen més clar que molts altres intoxicats pels medias del sistema. Estan dempeus per la salut i la sanitat pública, i va ser un honor i una passada compartir amb ells unes hores vespertines i suggerents.

Salut i Dempeus, companys i companyes !

Font: La Ratera(http://bloclaratera.blogspot.com))

I una ressenya de elllobregat sobre les Protestes a Molins contra la reducció horària del Centre d’Atenció Primària (http://www.elllobregat.com/noticia/4877/MOLINS/protestes-molins-contra-r)


Alguns ciutadans de Molins es van tancar la passada nit per reclamar que es mantingui obert tot el dia
Molins, 28 de setembre- Alguns ciutadans de Molins han protagonitzat un tancament al CAP de La Granja del municipi per protestar contra la decisió de l’Institut Català de la Salut de reduir els horaris d’atenció el públic com a mesura que s’enquadra a la política d’ajustament pressupostari que està duent a terme el Govern de la Generalitat.

Els ciutadans allà tancats reclamen que el Centre d’Atenció Primària romangui obert les 24 hores del dia
Mira també:
http://focap.wordpress.com

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa