Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Crònica de la jornada de mobilitzacions del 29-S a Barcelona
30 set 2011
Crònica de la jornada de mobilitzacions del 29-S a Barcelona
29_S_01.jpg
Quan es compleix un any de l'última Vaga General, els sindicats combatius i no pactistes de Barcelona van decidir commemorar l'ocasió amb una jornada de mobilitzacions a tota la ciutat. Clarament, no es tractava d'un mer exercici de memòria, sinó d'una afirmació al carrer de l'actualitat de les lluites dels treballadors i treballadores en l'actual context d'ofensiva estatal i patronal en contra de la classe. Per aquests motius, es va decidir centrar-nos en unir les nostres forces i fer efectiva les solidaritat obrera entre els diferents conflictes actualment oberts.

Durant el matí al "Bus combatiu" va recórrer els carrers de la Barcelona seguit d'una caravana de cotxes, motos i bicicletes, efectuant parades en alguns dels principals focus de conflicte. En l'actual context de retallades, no és estrany que moltes d'aquestes parades incloguessin als sectors de l'educació i la sanitat, com per exemple, el Consorci d'Educació i els hospitals Sant Pau, Dos de Maig i Clínic, en els quals treballadors i veïns lluiten en contra de les mesures del Govern que deterioraran sensiblement les condicions de treball i l'accés a un servei fonamental per part dels usuaris. Altres punts del recorregut van incloure a Aigües de Barcelona i Comsa-Ente, empreses que malgrat els seus beneficis milionaris, no tenen cap tipus d'escrúpols a enviar als seus treballadors al carrer per engreixar encara més.

Al Bus també es va aturar davant del Departament de Territori i Sostenibilitat, on els treballadors de la secció de CNT van ser acomiadats després de denunciar la seva situació de subcontractació i cessió il•legal, i que va ser una magnífica ocasió per recordar-li al Departament que no serà amb la repressió que es farà callar la veu dels treballadors.

Al Bus tampoc va voler oblidar les actuals lluites socials i veïnals que sacsegen Barcelona, acabat el seu recorregut al Raval per donar suport al intent d'aturar el desnonament de cinc famílies, el qual, afortunadament, no va arribar a produir-se gràcies a la pressió popular.

A la tarda, una manifestació unitària va recórrer els carrers de la ciutat denunciant als principals responsables de l'actual ofensiva en contra de la classe treballadora, com el Foment i el Govern de la Generalitat, culminant amb un míting a Plaça Universitat. Una manifestació alegre i combativa, que va aconseguir acabar el recorregut sense incidents malgrat el imponent desplegament policial. Una manifestació que escenifica la unitat de les forces sindicals que no es resignen davant els pactes i les retallades, i que es troben més decidides que mai a continuar amb la lluita i respondre al carrer i als centres de treball als atacs del Govern i la Patronal.

En definitiva, el 29-S a Barcelona va ser una jornada de lluita, la primera, esperem, de moltes més que vindran.

CNT-AIT Federació Local de Sindicats de Barcelona
Pl. Duc de Medinaceli, 6, Entr. 1ª (Metro Drassanes, L-3)
Tel/Fax: 933 170 547 - sov(a)barcelona.cnt.es
http://www.facebook.con/cnt.barcelona
http://twitter.con/#!/CNT_barcelona
29_S_03.jpg
29_S_05.jpg
29_S_07.jpg
29_S_08.jpg
29_S_09.jpg
29_S_12.jpg
29_S_17.jpg
29_S_18.jpg
Mira també:
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=824
http://barcelona.cnt.es/pivot/entry.php?id=822

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de la jornada de mobilitzacions del 29-S a Barcelona
01 oct 2011
Jo hi vaig trobar a faltar l'embergadura i força que només pot aportar una organització com l'Assemblea de Barcelona.
Sindicato Sindicat