Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Manifestació Antifeixista aquest diumenge 2-Oct ( Aturem PxC )
30 set 2011
Els feixistes de Plataforma x Catalunya es manifestaran aquest proper diumenge 2 d'octubre a les dotze del migdia amb total impunitat, amb la complicitat de la justícia,cossos repressors de l'estat i Ajuntament de Barcelona que una vegada més els ampara i els fa còmplices.
312930_2241383147186_1026273654_32663621_768120673_n[1].jpg
MANIFESTACIÓ CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME !
Diumenge 2 oct ’11 a les 10.30 h Plaça Urquinaona BCN

El proper diumenge 2 d’octubre de 2001, a les 12 del migdia, a la plaça Sant Jaume de Barcelona ( davant la Generalitat i el Consistori de Barceloní ), Plataforma x Catalunya, ha convocat una concentració marcat pel seu discurs feixista i racista quan, segons ells expressen : “ QUE NO TE CALLEN “, on volen que sigui la major demostració de força que han fet fins ara a Barcelona. On volen denunciar la prohibició de la manifestació que pretenien fer a Salt fa unes setmanes que anava dirigida contra la Mesquita del poble i que centenars de veïns i veïnes de la localitat protestaven en contra la seva presència als carrers de Salt.
Aquesta concentració comptarà amb la presència de Josep Anglada, líder de la formació feixista i molts líders de PxC.

Des de persones,entitats i col•lectius dels barris de Barcelona, ens oposem rotundament a la manifestació que ha convocat PxC per aquest diumenge i denúnciem públicament la permissivitat de la justicia i Institucions Polítiques de cedir espais públics als partits polítics i persones que alimenten el seu discrus feixista,racista i xenofòb i inciten a la discriminació,violència i a l’odi racial.
Fem una crida a la població,a estudiants,treballadores,joves,precaris,dones i a immigrants , a rebel•larnos contra la seva política de discriminació i de caire racista, que són ells els qui pretenen destruïr la convivencia ciutadana els nostres barris,pobles i Ciutats.



Qui és Josep Anglada ?    
Josep Anglada, natural de Vic 1955, líder de Plataforma per Catalunya, té una llarga trajectòria de militància de l’extrema dreta franquista. Procedent del Partit Feixista Fuerza Nueva, comença a destacar per la seva fidelitat a Blas Piñar, ( màxim dirigent del Partit aleshores ), i a partir de llavors l’ideòleg de la formació franquista.
Josep Anglada mai va amagar la seva simpatía i el seu legítim interés pel règim de Franco.
El portàveu i líder de PxC ha fet de la islamofòbia la seva identitat, explotada amb el seu discurs rutinari d’exaltació a la xenofòbia i a la discriminació racial.

Diumenge 2 octubre a les 10.30 hores a la plaça Urquinaona, Barcelona.

MANIFESTACIÓ ANTIFEIXISTA,
FEIXISME MAI MÉS
Ni a Barcelona Ni Enlloc !

Combatem el feixisme, el racisme i la xenofòbia de PxC ¡

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació Antifeixista aquest diumenge 2-Oct ( Aturem PxC )
30 set 2011
s'hauria de posar aquesta noticia a portada
Re: Manifestació Antifeixista aquest diumenge 2-Oct ( Aturem PxC )
30 set 2011
Els hi esteu donant una oportunitat d´aparèixer com víctimes i perseguits que els ajuda posteriorment a recollir redits electorals, s`esta col.laborant a donar-los un espai mediàtic que d´altra manera no aconseguirien.Altres ja ho han dit però es continua insistint en promocionar aquesta convocatòria "antifeixista" per al diumenge. S´esta banalitzant finalment el concepte d´antifeixisme, emprant-lo per a qualsevol moguda amb la cual no estem d´acord. Potser seria millor pensar una mica estrategicament i fer una concentracio massiva i silenciosa que reculli un bona diversitat de gent i organitzacions i el 12 d`octubre, quan realment no hi ha res a celebrar i pobles indigenes segueixen essent victimes del nou imperialisme organitzar una resposta contundent contra els simbols de la nova "conquesta" que resulten esser els mateixos darrera les nostres retallades de drets i llibertats.
Per ultim diria que no es bona idea posar-ho a la columna central doncs obre la porta a una criminalitzacio de la eina i el col.lectiu que en aquests moments faria molt de mal. Si teniu pagina web doncs ho poseu alla i ho moveu entre contactes i organitzacions afins.
Re: Manifestació Antifeixista aquest diumenge 2-Oct ( Aturem PxC )
30 set 2011
Manifestacions com les del diumenge s'emmarquen en una estratègia de pressió per bloquejar l'acces dels feixistes a l'espai públic. Gràcies a aquesta estratègia es manté en l'aillament als fatxes en territoris molt més fèrtils per a ells que Catalunya, com poden ser algunes zones d'Alemanya o sense anar més lluny, de l'Estat Espanyol, com per exemple Madrid. Allà dificilment aconsegueixen rebre el permis per a les seves convocatories, donat que les institucions preveuen la mobilització combativa dels antifeixistes, i quan l'aconsegueixen, dificilment arrepleguen més de 20 o 30 persones, ja que la resta té por d'enfrontar-se a l'antifeixisme militant.

Si donem als feixistes totes les facilitats per manifestar-se públicament, si no hi ha oposició activa al carrer, nosaltres mateixos els hi estem cedint el terreny per a que desenvolupin el seu nefast projecte polític. Si penses que en la lluita contra el feixisme no és necessaria, a més de concienció i denuncia política, contraposició física de les forces, si penses que ells no la utilitzen o no la utilitzaran contra nosaltres, caus en la ignorància més absoluta de la Història i fins i tot del present més immediat.

Per altra banda, a la seva base electoral no li atrau la seva presentació victimista (no encaixa amb l'imaginari masclista i 'cuartelero' lligat a l'extrema dreta), sinó per la seva virulència en el discurs contra els immigrants, que per suposat hem de combatre des de l'argumentació política allà on es trobi.

Pensa-hi una mica i veuràs que la proposta que no té foonaments estratègics és la teva. Salut.
Re: Manifestació Antifeixista aquest diumenge 2-Oct ( Aturem PxC )
30 set 2011
Li farem propaganda dius? Es clar, tothom ha de d'adonar-se d'aquesta problemàtica i el conflicte social que genera. Intenten guanyar vots amb un discurs pseudodemócrata que nosaltres destaparem el diumenge, quan la gent vegi el conflicte que esclata amb aquesta gent. Hem de senyalar-los senser por. La gent encara no ha oblidat qui son els bons i qui el dolents en el dinomi feixista-antifeixista.

Pd: ja que es pretén la unitat antifeixista (molt bon cartell), a veure si els diversos sectors que el conformen s'abstenen de simbolets (ho dic pel post d'abaix)
Re: Manifestació Antifeixista aquest diumenge 2-Oct ( Aturem PxC )
30 set 2011
Entenc les posicions que expressen "el feixisme avanca..." i "A" però no les comparteixo. Per a mi "PxC" es un partit xenofob i populista, a diferencia d´altres grupuscles d´extrema dreta tipus Democracia Nacional i altres no utilitza el discurs espanyolista patriotero. Jo penso que si sel´s fa el buit ells mateixos s´ofegaran. Juguen molt be la carta d´estar en contra "dels politics" i del status quo i en un context de crisis com l´actual es un missatge que funciona i cala en certs sectors de la poblacio. Els resultats que han tret a diversos punts de la geografia catalan demostren que quelcom esta fallant quan hi ha gent que recurreix al vot per por als seus veins. El tema de contraposicio de forces i altres antecedents historics no crec pas que s´apliquin en aquest cas.
Seria interesant que els techies miressin les direccions de tots els posts que anunciaven (o encara anuncien) la convoctoria de PxC aixi com d´altres actes de la extrema dreta marginal sota l´excusa de l´antifeixime.
El problema finalment no es pas els grups d´extrema dreta de tall feixista sino com el discurs de partits majoritaris, molt especialment el PP va pillant elements del discurs anti inmigracio com a Franca en Sarkozy s´ha apropiat del discurs del FN.
Re: Manifestació Antifeixista aquest diumenge 2-Oct ( Aturem PxC )
30 set 2011
Aqyest discurs el podriem tindre fa uns anys, pero no ara, cuan pxC ja te presencia en alguns ajuntaments (no s'estan ofegant precisament). Jo crec que es al revés de com tu dius, K: es un partit més de dretes del que vol mostrar-se, precisament per tindre més redit electoral. Només hem de veure la trajectoria política del Anglada i d'alguns càrrecs del partit per veure de quin forat estem parlant.
Re: Manifestació Antifeixista aquest diumenge 2-Oct ( Aturem PxC )
01 oct 2011
Precisament, les dimissions dels seus regidors a Salt (que no tornen pas les actes) demostren quin tipus de gent tenen a les llistes no nomes fatxes mes o menys reconvertits sino gent rebotada d'altres partits. I sens dubte el discurs de PXC es perillos per a la convivencia pero insisteixo que es mes perillosa la adopcio del discur per part d altres partits (CIUD a Vic p.e) i sobretot el fet que motls mitjans de comunicacio (noticia sobre Mataro a La Vanguardia ahir) donin arguments a les seves tesis amb manipulacions de caracter racista i naturalesa sensacionalista.
Re: Manifestació Antifeixista aquest diumenge 2-Oct ( Aturem PxC )
01 oct 2011
És bàsic l'apunt que fa A. PxC no tendeix a ofegar-se, si no a créixer: lamentablement, el seu missatge expressa a nivell polític un conjunt d'idees i sentiments molt arrelats a una part important de la societat catalana, especialment a la classe treballadora. Ningu que visqui a un barri humil o tingui un curro precari com la majoria pot negar l'extensió del racisme i la xenofobia...

I evidentment els partits majoritaris van adaptant el seu discurs en funció d'aquesta realitat, però el factor catalitzador que els mou a aquest canvi és precisament la irrupció d'un competidor com pXc, que amenaça la seva hegemonia institucional en alguns municipis. Que utilitzin "independents" per cobrir les llistes nomes vol dir que hi ha un desajust entre el seu nivell d'organització i el suport electoral que han rebut, fet que pot canviar en uns anys.

És cert que pXc no és un partit pròpiament feixista, de fet és d'extrema dreta populista, amb lligams amb el sionisme.. però també és cert que partits més "purament" feixistes (com el MSR) són un 0 a l'esquerra i si que viuen en la més absoluta marginalitat. Nomñés com a exemple dir que a Salt, en ple "conflicte racial", i després d'engegar una campanya de propagtanda força vistosa, només va aconseguir arreplegar 48 miserables vots (els amics i familiars de la candidata, vaja).
Re: Manifestació Antifeixista aquest diumenge 2-Oct ( Aturem PxC )
01 oct 2011
Doncs si la PxC és feixista, llavors tenim mig millió de persones que simpatitzen i voten un partit "feixista".

Sembla més que qualsevol que no estigui d'acord amb vosaltres és un "feixista", la PxC, el PP, CiU, en Jose Bono, etc...

Sembla més aviat que els feixistes sou vosaltres.
Sindicato Sindicat