Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: pobles i cultures vs poder i estats
Presentació de Tigre de paper Edicions dissabte 1 d'octubre a Sants
29 set 2011
Dissabte 1 d'octubre, a partir de les 19:30h, al Casal Independentista de Sants (C/ Muntadas, 24 Sants - Barcelona), es durà a terme la presentació del nou projecte editorial català Tigre de paper Edicions i dels tres primers llibres que s'han editat. La presentació comptarà amb la presència de membres de l'editorial i dels col·lectius Maloka i AEDI i seguidament hi haurà una dramatització poètica a càrrec de David Caño i Gerard Horta. Després, a la nit la sessió continua amb una festa al Centre Social Okupat Can Vies de Sants.
Presentació Tigre de paper Edicions Sants.jpg
Neix un nou projecte editorial...


Tigre de paper Edicions vol ser més que una editorial, pretén ser un projecte cultural des d’on desenvolupar el pensament crític, teixir identitat col•lectiva i enriquir l’àmbit literari en llengua catalana.

Així com Antoni Serra considera que “l’escriptor no és un ésser aïllat del context social on desenvolupa la seva activitat professional”, des de Tigre de paper Edicions considerem que la literatura ha de respondre a la crítica, al pensament i a la imaginació de la societat.

Llibres, internet i relacions socials

Des de la novel•la social, la biografia de lluites, l’assaig nostrat i la narrativa de combat, pretenem obrir espais per la reflexió i el debat. Espais per gaudir i pensar les paraules, les exclamacions, les accions...

Les eines que ens ofereix internet ens permeten aprofundir i transmetre els continguts de les obres editades, creant un marc des d’on difondre ressenyes, articles, material didàctic...

Per traspassar la frontera entre el món abstracte de la teoria i el pensament i el món real del carrer, les obres editades són vinculades a aquells moviments socials que en el seu dia a dia treballen les temàtiques dels llibres publicats.

Perquè no només cal combatre la ignorància amb el coneixement, sinó que també cal combatre l’apatia amb el despertar, amb el fer, amb el caminar.

...i així fer del paper un tigre de cultura popular.PRIMERES EDICIONS

La guerra just acaba de començar
De Miquel López Crespí
Col•lecció Feraferotge

Un collage literari que divaga entre els petits grans moments històrics dels períodes revolucionaris i la vida política, clandestina i quotidiana de la rebel•lia a la ja turística i alienada Mallorca dels anys 70. Premi ciutat de Manacor 1973. Censurada pel TOP franquista. “Perquè ben mirat, què faig, què fem tots amb aquesta guerra terrible que tenim al davant?”

Tropel. Una dècada de lluita estudiantil a Colòmbia
De Carlos Medina Gallego
Col•lecció Lletrafelina

Crònica novel•lada sobre el moviment estudiantil de la Universitat Nacional de Colòmbia als anys 70. Els debats ideològics, la lluita de carrer, les vagues, els amors i la quotidianitat, la clandestinitat, les manifestacions... Les il•lusions, discussions i frustracions d’una generació de tropeleros i tropeleras que reneix amb el pas del temps. Un clàssic de la literatura activista colombiana.

Harraga
D’Antonio Lozano
Col•lecció Lletrafelina

Novel•la negra basada en les màfies de la migració. Tràfic de drogues i de persones enmig de dos mons amb institucions corruptes, dos mons que confronten tradició i modernitat, pobresa i luxes, il•lusions i frustracions. On sicaris, camells, narcotraficants, policies de fronteres, polítics i respectables advocats, conviuen enredats en una trama de diner ràpid i tret fàcil. Premi Novelpol a la millor novel•la negra publicada el 2002.


Per contactar amb nosaltres:
www.tigredepaper.cat
info ARROBA tigredepaper.cat


...i la guerra just acaba de començar!
Mira també:
http://www.tigredepaper.cat

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa