Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : pobles i cultures vs poder i estats
Cárcel = Tortura. Respuesta a la denuncia: Aislamiento y dispersión
28 set 2011
La resposta de institucions penitenciàries, a les accions de denuncia, a traves de dejuni, dels maltractaments a les presons, son DISPERSIÓ I AILLAMENT.


Un dels 9 de Brians II que van fer el dejuni el passat 15 de setembre ha sigut traslladat al C.P. Ponent, en un trasllat urgent ordenat per direcció de la presó. La família creu que es el càstig perquè sospiten que es el instigador de la iniciativa, per la seva trajectòria de lluites a les presons.

Va ser traslladat sense deixar-li recollir les seves pertinences assegurant-li que ja li arribarien, el que deduïm que faran un escorcoll il·legal a tot lo que te a la cel·la.

A la arribada a Ponent, va ser el mateix dia 15 de setembre en ple dejuni, va ser revisat por un metge, ell ens comenta que en tots els trasllats que ha patit no l’havien fet mai això. No l’informen que estan assabentats de la seva acció, però intueix que si ho saben.

L’únic que li comuniquen es que el dilluns serà visitat per el sots-director de la presó.

No saben res de moment de les represàlies que hauran patit els altres 8 presos.

De la persona que va començar els dejunis al C.P. Ponent a l’agost i que els fa setmanalment la repressió ha sigut a la tercera setmana de dejuni ha sigut sancionat i traslladat al mòdul d’aïllament (D.E.R.T) i l’han suspès el tractament d’interferon contra l’hepatitis c, la cual cosa l’afecta greument la seva salut. Ha enviat escrits de denuncia al comitè de prevenció de la tortura europeu.

Amb aquesta repressió han aconseguit que dos persones recluses a ponent es sumin a la campanya i comencin el 1 d’octubre.


La repressió a les preses en lluita en altres presons han estat les següents:

A les preses que secunden la campanya al C.P. puerto de Santamaria els han traslladat a una galeria on només estan ells 3.

A Zuera s’ha posat una persona a secundar la campanya i ha rebut amenaces i hostigament per part dels carcellers i arran del dejuni a rebut la visita de la jutgessa de vigilància penitenciaria i a rebut ordre de trasllat al C.P. Dueñas.

A la persona que està secundant la protesta al C.P. Picasent ha rebut la visita del director de seguretat arrel de la seva acció i s’han sumat a la iniciativa 2 persones més que començaran el pròxim 1 d’octubre.

Al C.P. Algeciras una persona ha enviat escrits de denuncia al comite de la prevenció de la tortura europeu i a la ONU i altre persona al Parlament espanyol anunciant que començaran els dejunis el proper 1 d’octubre.


Aquestes preses en lluita estan rebent el suport jurídic d’una xarxa d’advocades i advocats sense ànim de lucre, estan en contacte directe a traves de locutoris.

Com també reben el suport directe de grups de persones en tot l’estat espanyol que gestionen la comunicació amb les preses, les advocades i s’encarreguen de difondre la lluita contra aquest sistema penitenciari a l’opinió publica. Demostrant així que les persones preses no s’enfronten soles a la barbàrie carcelaria.
Mira també:
http://www.boletintokata.wordpress.com
http://www.abajolosmuros.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Cárcel = Tortura
29 set 2011
“…han de saber que hay voces que no callan y que aunque seamos pocos, cada vez seremos más, solamente hace falta que el miedo a su maquinaria represiva se desvanezca…”

(Preso en lucha)
Sindicat Terrassa