Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
(29-S) Manifest unitari a la població de Catalunya
25 set 2011
El 29 de setembre de l’any passat, des de el sindicalisme institucional fins al sindicalisme de classe i reivindicatiu, es va convocar una Vaga General, amb l’objectiu de parar les mesures neoliberals que dictaven les institucions capitalistes, i que tant el govern espanyol com el català, amb el suport dels respectius parlaments, aplicaven submisament. Aquestes mesures van ser un atac més als drets de totes les treballadores, generant més riquesa pels que han provocat la “crisi”: el capital financer i productiu.
Bus-combatiucatalan29Sweb.jpg
Manifest unitari a la població de Catalunya
Amb aquestes mesures, el govern i la patronal, han continuat aplicant la seva política neoliberal i capitalista que pretén fer-nos pagar la crisi a la classe treballadora amb més atur i precarietat. Mesures com la reforma de les Pensions, allargant dos anys la vida laboral, o les congelacions salarials, que han estat recolzades pel sindicalisme corporatiu, traint un cop més el missatge de la convocatòria de vaga de l’any passat.
Els firmants d’aquest manifest fa un any vam cridar a la Vaga General i ens vam comprometre a que la nostra no seria una lluita d’aparador. Amb totes les nostres forces hem continuat mobilitzant-nos, denunciant en els centres de treball pactes que suposen pèrdues en els drets laborals, oposant-nos el 27-G a la vergonyosa reforma de les pensions pactada per CCOO i UGT, rebutjant de ple les retallades a la sanitat i educació, la precarització laboral, els abusos i privilegis de banquers i polítics institucionals, diluint-nos amb les que des de les places i les assemblees reclamen una democràcia real, etc. En aquest camí moltes vegades el verticalisme sindical ha optat per donar l’esquena als interessos de la classe treballadora i han actuat com una simple corretja de transmissió de la nostra pèrdua de drets venent com inevitables rebaixes i pactes socials.
Per tot això, les organitzacions sindicals firmants d’aquest manifest, analitzem que per canviar l’actual situació i el sistema, es imprescindible la unitat i la lluita sostinguda de totes les treballadores amb tots els moviments socials. Valorem positivament la gran resposta social que es va produir el 15 de maig, el 15 de juny i el 19 de juny i que ara continua amb les mobilitzacions a educació o sanitat, a les que donem tot el nostre suport.

Considerem molt necessària que la mobilització sigui contínua i sostinguda en el temps per exigir juntes i el més unitàriament el següent:

1. Defensa dels serveis públics (educació, sanitat, transports,…) i la nostra oposició a les retallades, les privatitzacions i externalitzacions.
2. No pagar el deute i que la banca i els sectors estratègics siguin de titularitat pública.
3. Derogació de les reformes laborals i de les pensions.
4. Redistribució de la riquesa i repartiment del treball, per crear ocupació digne per totes i mentrestant garantir un ingrés adequat a totes les persones desocupades.
5. Paralitzar els desnonaments i garantir l’habitatge de lloguer a preus assequibles per tothom.
Per aconseguir aquests objectius convoquem a mobilitzar-nos unitàriament el 29 de setembre en les localitats de Catalunya, per que siguin accions en les que es recordi la nostra oposició al pacte social, així com preparar jornades de lluita. A més, recolzem altres mobilitzacions com la jornada del 15 d’octubre, així com les lluites en defensa de la educació, sanitat i d’altres serveis públics que s’estan convocant en tot el territori.

Totes aquestes mobilitzacions i altres que convocarem ben aviat van encaminades a crear les condicions necessàries que possibilitin la convocatòria d’una Vaga General per aturar els atacs als drets socials i laborals.

LA LLUITA ÉS AL CARRER I EN ELS LLOCS DE TREBALL, EN DEFENSA DELS NOSTRES DRETS CAP A LA VAGA GENERAL

SINDICATS COMBATIUS I NO PACTISTAS
Setembre de 2011


(CAST)

MANIFIESTO UNITARIO A LA POBLACIÓN DE CATALUNYA.

El 29 de septiembre del año pasado, desde el sindicalismo institucional hasta el sindicalismo de clase y reivindicativo, se convocó una Huelga General, con el objetivo de parar las medidas neoliberales que dictaban las instituciones capitalistas, y que tanto el gobierno español como el catalán, con el apoyo de los respectivos parlamentos, aplicaban sumisamente. Estas medidas fueron un ataque más a los derechos de todos los trabajadores y trabajadoras, generando más riqueza a quienes han provocado la “crisis”, el capital financiero y productivo.

Las medidas del gobierno y la patronal han continuado aplicando su política neoliberal y capitalista que pretende hacernos pagar la crisis a la clase trabajadora con más paro y precariedad, como así han sido la reforma de las Pensiones, alargando dos años la edad laboral, las congelaciones salariales, que ha sido apoyado por el sindicalismo corporativo, traicionando una vez más el mensaje de la convocatoria de huelga del año pasado.

Los firmantes de este manifiesto hace un año llamamos a la huelga general y nos comprometimos a que la nuestra no sería una lucha de escaparate. Con todas nuestras fuerzas hemos seguido movilizándonos, denunciando en los centros de trabajo pactos que suponen pérdidas en los derechos laborales, oponiéndonos el 27-G a la vergonzosa reforma de las pensiones pactada por CCOO y UGT, rechazando de plano los recortes en sanidad, educación, la precarización laboral, los abusos y privilegios de banqueros, políticos institucionales, diluyéndonos con a quienes desde las plazas y las asambleas reclaman una democracia real, etc. En este camino muchas veces el verticalismo sindical han optado por dar la espalda a los intereses de la clase trabajadora y han actuado como una simple correa de transmisión de nuestra pérdida de derechos vendiendo como inevitables rebajas y pactos sociales.

Por todo ello, las organizaciones sindicales firmantes de este manifiesto, analizamos que para cambiar la actual situación y el sistema, es imprescindible la unidad y la lucha sostenida de todos los trabajadores y trabajadoras con todos los movimientos sociales. Valoramos positivamente la gran respuesta social que se ha producido el 15 de mayo, el 15 de junio o el 19 de junio y que ahora continua con las movilizaciones de educación o sanidad, a las que damos todo nuestro apoyo.

Consideramos muy necesaria que la movilización sea continuada y sostenida en el tiempo para exigir juntos y lo más unitariamente lo siguiente:

1-Defensa de los servicios públicos (enseñanza, sanidad, transportes,…) y nuestra oposición a los recortes, las privatizaciones y externalizaciones.

2-No pagar la deuda y que la banca y los sectores estratégicos sean un sector público.

3-Derogación de las reformas laborales y de las pensiones que han recortado derechos.

4-Redistribución de la riqueza y reparto del trabajo, para crear empleo digno para todos y mientras garantizar un ingreso adecuado todos los parados.

5-Paralizar los desahucios y garantizar la vivienda de alquiler a precios accesibles para todos.

Para conseguir estos objetivos convocamos a movilizarnos unitariamente el 29 de septiembre en las localidades de Catalunya, para que sean acciones en las que se recuerde nuestra oposición al pacto social, así como preparar jornadas de lucha. Además, apoyamos otras movilizaciones como la jornada del 15 de octubre, así como las movilizaciones en defensa de la educación, sanidad y de otros servicios públicos que se están convocando en toda Catalunya.

Todas estas movilizaciones y otras que convocaremos en el futuro van encaminadas a crear las condiciones necesarias para que en un futuro podamos convocar una Huelga General que permita parar los ataques a los derechos sociales y laborales.

LA LUCHA ESTÁ EN LA CALLE Y EN EL LUGAR DE TRABAJO, EN DEFENSA DE NUESTROS DERECHOS HACIA LA HUELGA GENERAL

SINDICATOS COMBATIVOS Y NO PACTISTAS                     Septiembre de 2011

This work is in the public domain

Comentaris

Cartell unitari a Barcelona
26 set 2011
Feu-lo córrer.
cartell-29s_360p.gif
Mira també:
http://www.cnt.cat/
http://www.cgt.es/
Re: Manifest unitari a la població de Catalunya
26 set 2011
Jo aniré a treballar.
Re: Manifest unitari a la població de Catalunya
26 set 2011
Com si t'operes de morenes...
Re: Manifest unitari a la població de Catalunya
26 set 2011
És que no és Vaga General, sinó jornada de lluita.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more