Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Milers de persones es manifesten a Bilbo en suport als cinc condemnats pel cas Bateragune
25 set 2011
Milers de persones s'han manifestat aquest dissabte a la tarda pels carrers de Bilbo per respondre a les condemnes de deu anys de presó per als encausats del cas Bateragune. Els protestants reclamen així la fi dels judicis i sentències polítiques i demanar solucions democràtiques.
t_azkenezkbil._gara.jpg
L'Audiència Nacional espanyola va condemnar Arnaldo Otegi, Rafa Díez, Sonia Jacinto, Arkaitz Rodríguez i Miren Zabaleta a deu anys de presó en considerar que van actuar "com a dirigents d'ETA" en tractar de reconstruir la formació política il·legal Batasuna. Arran de la sentència, però, la resposta popular ha estat contundent, tal com ho demostra la manifestació d'avui.

Convocada per agents polítics, sindicals i socials, milers de protestants han tornat a omplir els carrers de Bilbo per demanar el respecte de "tots els drets per a tots". Tal com informa el diari Gara, que fa seguiment de la marxa. Una protesta, a més, que arriba l'endemà de l'inici de l'enderrocament del gaztetxte Kukutza i de l'anunci del Col·lectiu de Presos Bascos de sumar-se a l'Acord de Gernika, fet que situa l'estat espanyol a una posició difícil per continuar mantenint-se en els termes d'intransigència actuals.


El cas és que la gran afluència de gent ha dificultat l'inici de la manifestació, encapçalada per una pancarta portada pels convocants amb el lema "Epaiketarik ez, zigorrik ez. Aterabide demokratikoak Orain "(No als judicis, no a les condemnes. Solucions democràtiques ara). La marxa ha conclòs davant l'Ajuntament, on Maribi Ugarteburu ha llegit una carta remesa pel mateix Arnaldo Otegi en nom dels cinc condemnats, en la qual anima a prosseguir el camí emprès ja "somriure perquè guanyarem".

La manifestació havia estat convocada, entre altres agents, per l'esquerra abertzale, Aralar, EA, Alternatiba, LAB, STEE-EILAS, ESK, Hiru, EHNE, Lokarri, Esait, EHBE, EHE, Behatokia, Gazte Abertzaleak, IA, TAT i bai Euskal Herriari, entre d'altres.

VÍDEO:
http://www.gara.net/bideoak/20110924_bateramani/index.php
Mira també:
http://www.gara.net/bideoak/20110924_bateramani/index.php
http://www.llibertat.cat/content/view/13932/1/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat