Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : guerra
Els cautius bascos de l'Euskadi ta Askatasuna demanden l' Amnistia General i recolzen l'Acord de Guernica
24 set 2011
Amb permis del traducttor en línia, el Col.lectiu de preses i presos polítics bascos fa un comunicat públic on afirmen el següent, o no. De seguit la versió traduida despres en idioma original-
Impuls al procés de solucions al País Basc

Gernika Grup dels presos polítics bascos ha decidit prendre una Akordioarekiin


Després d'anys a la ciutat basca de Guernica herritarrontzat el significat especial dels àmbits polític, sindical i social, la solució de 30 dels agents democràtics de l'Acord de Pau "de la signatura. Conflicte polític del nostre país i la violència que té com a objectiu proporcionar una solució democràtica al conflicte va significar un salt en el procés dels acords. El reconeixement nacional de la naturalesa del País Basc, País Basc i el dret del poble basc a decidir el seu futur pel que fa a l'acord general sobre l'objectiu, la forma basca per garantir el respecte dels drets civils i polítics de tots els ciutadans de la ciutat des de l'acord.

Demokraziarainoko carrera política del País Basc, l'establiment de la carrera basada en la justícia i el reconeixement polític de la disponibilitat conjunta de tots els presos polítics bascos en aquest grup. Amnistia i la direcció de referència és Espanya essencials, i França contra l'opressió i la repressió del País Basc en els estats que l'estratègia de la política penitenciària que va advocar per la necessitat d'alinear la solució clau per al conflicte. Requisits mínims dels nostres drets democràtics polítics i civils, que també és necessari l'estatus polític de l'aplicació. Els presos polítics bascos en el mateix poble en els convenis col.lectius de les proclames publicades, com un primer pas cap amnistiarako tots els presos bascos a Basc herriratzea pateix algunes situacions extremes que tenim una posició clara en favor de l'aixecament dels acords.

EPPK jugadors clau al País Basc i el procés de solució en la mesura necessària, la nostra participació en aquest procés és correcte. D'altra banda, i la humilitat, però amb absoluta convicció que tenim: la nostra gent que pateix de la mateixa solució per al conflicte amb la finalitat d'obtenir la representació i la causa inevitable del nostre cap.

EPPK opinió. Així que va signar un acord amb els agents de la societat primer i després al febrer de 2010.

Abans esmentat, per a l'intercanvi d'opinions i anàlisi, i per ser part de l'acord de EPPK seu desenvolupament i operació de la norma a ser part de l'esforç que quan li demanem.

Txalotzekoa exemplars i ha estat convidat a la recepció i la ciutat és la nostra resposta a l'acord.

EPPK eragiletzaren reconeixement i execució de les mesures necessàries per participar en el procés L'acord ha estat impressionant. L'aplicació pràctica de EPPK la condició política té un lloc important.

Durant aquests mesos de l'acord s'han acontentat argipenak. En aquest sentit, i en línia amb la direcció presa per EPPK per si mateix, afectarà als drets i d'aplicació immediata, sense necessitat kontrapartidarik és òbvia. D'aquesta manera podem afirmar que la societat basca és cada vegada més generalitzada en la demanda. De fet, ho fem als presoners polítics bascos, els membres del col.lectiu han estat sempre una prioritat per al nostre caràcter polític i col.lectiu. La nostra lluita és una lluita del País Basc, la lluita pel reconeixement del nostre poble, la lluita del nostre poble per la independència de fet. En aquest sentit, estem situats més enllà de l'interès individual.Utilitzeu el propòsit sinistre política de xantatge i la repressió del sistema sempre s'enfrontarà a penitentziarioari presos polítics bascos, els bascos són organitzades pel col.lectiu. La nostra presa de decisions i actituds col.lectives i els objectius que sempre hem estat a favor. Serà en el futur. En aquest sentit, és important durant aquests mesos, el procés de desambiguació.

O en situacions extremes, més enllà dels drets específics, el procés de resolució de conflictes en els termes de l'acord EPPK El reclam per l'impacte de la participació. Madrid i París darraiten ignorats, però els mínims dels drets de les persones en posicions de treball ha estat exemplar, amb altres actors i moviments, el Akordioarena. Els drets connexos, que pateix d'un conflicte, la nostra participació en el procés d'assegurar que el paper de Gernika i l'esforç no serà estèril. Tractem d'evitar el contacte directe entre Madrid i París, tot i que, durant aquests mesos, tenim relacions, la superació d'aquestes barreres, ha donat els seus fruits.

Els agents que formen part de EPPK aplaudir el coratge i la determinació. EPPKrekiko actituds i accions d'un model col.lectiu de la condició política de la ruta d'execució.

27 desembre 2010 document publicat per l'inici del pensament "de profunditat, debats oberts i les decisions polítiques que parlar d'un procés democràtic. Va guanyar el seu llançament, que serà desenvolupat i portat a terme una carrera política, la solució final no ha de portar a la democràcia: el reconeixement del País Basc, el dret a decidir la seva futura acceptació i el respecte a aquesta decisió'', precisa.

L'escenari de referència per a una forma democràtica d'execució d'aquest Acord EPPK, i una part d'aquest acord indica que la societat que volem.

Gauzkaten pres afirma que les restriccions imposades i les dificultats, sobretot, per EPPK, en el marc de l'Acord i la ciutat de Guernica pel contingut de l'acord, ha mostrat un fort compromís amb la promoció del procés democràtic a seguir.

Marc del conflicte itsukeria i actituds amb l'objectiu printzatu betikotzea nostre poble i el seu futur per garantir el lliure accés a l'etapa no és, no, qualsevol desafiament. L'actual aplicació dels objectius del procés donarà lloc a la convicció, ens comprometem a promoure el procés democràtic fins al final. I ho farem!

País Basc izango da!

És posat en llibertat!

Col.lectiu de presos polítics bascos

Setembre 2011









Impulso al proceso de soluciones en Euskal Herria

Euskal Preso Politikoen KolektiboaK Gernikako Akordioarekiin bat egitea erabaki du


Urte bete igaro da euskal herritarrontzat hain esanahi berezia duen Gernika herrian arlo politiko, sindikal eta sozialeko 30 euskal eragilek «Bake bidean aterabide demokratikoen akordioa» sinatu zutenetik. Gure herriak bizi duen gatazka politiko eta indarkeria gatazkari konponbide demokratiko bat ematea helburu duen prozesuan jauzi bat suposatu zuen akordioak. Euskal Herriaren nazio izaeraren aitortza, Euskal Herriak bere etorkizunaz erabakitzeko duen eskubidea zein euskal herritarron hitzaren errespetuaren inguruko akordio zabala xede, bidean euskal herritar guztion eskubide zibil eta politikoen errespetuaren bermearen aldeko jarduera abiatu zuen Gernikako Akordioak.

Euskal Herriari dagokion demokraziarainoko ibilbide politikoa, justizian eta errekonozimendu politikoan oinarrituriko eszenatokirainoko ibilbidea denok elkarrekin egiteko prestutasuna adierazi zuen Euskal Preso Politikoen Kolektiboak garaian. Amnistia osoaren erreferentzia eta norabide ezinbestekoan, Espainia eta Frantziako estatuek Euskal Herriaren kontrako zapalketa eta errepresio estrategiaren baitan indarrean duten espetxe politika gatazkaren konponbide klabean lerrokatu beharra aldarrikatu genuen. Gutxieneko baldintza demokratikoen artean gure eskubide zibil eta politikoak biltzen dituen estatus politikoaren gauzatzearen beharra ere azpimarratu genuen. Euskal Preso Politikoen Kolektiboak plazaraturiko aldarrikapenak bere baitan jasota ditu Gernikako Akordioak ere, amnistiarako bidean lehen urrats gisara euskal preso guztien Euskal Herriratzearen zein pairatzen ditugun hainbat muturreko egoeren altxatzearen aldeko jarrera argia adierazten du akordioak.

EPPK Euskal Herrian eragile garrantzitsu eta konponbide prozesuan nahitaezkoa den heinean, prozesu horretan gure partehartzea eskubidea da. Are gehiago, eta umiltasun osoz baina erabateko konbentzimenduaz diogu hau: Gure herriak pairatzen duen gatazkaren konponbidea bera irudikatu eta lortu ahal izateko saihestezineko eragiletzat dugu gure burua.

Espainia eta Frantziako estatuek Euskal Herriari inposatu dioten eta horrenbeste sufrimendu eragin duen gatazkari behin betiko konponbide integralera, Euskal Herriaren aitortza, bere etorkizunaz duen erabakitzeko eskubidearen onarpena eta erabaki horren errespetua bermatuko dituen eszenatokira bidea egiteko erreferentzia izan da, sortu zen unetik beretik, Gernikako Akordioa, EPPKren aburuz. Hala adierazi genien akordioa sinatu zuten eragileei lehenik eta euskal jendarteari ondoren 2010eko otsailean.

Arestian aipatutakoaz mintzatu, iritziak elkartrukatu eta finean, EPPK akordioaren parte izan eta era normalizatuan bere garapenean eta jardunean parte ahal izan dezan esfortzua eskatu genien orduan eragileei.

Eredugarri eta txalotzekoa da gure gonbiteak jaso duen harrera eta Gernikako Akordioak emandako erantzuna.

EPPKren eragiletzaren aitortza eta hain beharrezkoa den prozesuan parte hartzearen egikaritzean urrats ikaragarria eman du Gernikako Akordioak. EPPKren estatus politikoaren gauzatze praktikoan zutoin garrantzitsua jarri du.

Hilabete hauetan zehar akordioaren edukiaz argipenak izan dira. Zentzu honetan, eta EPPK-k bere baitan hartutako ildoaren norabidean, dagozkigun eskubideak inolako kontrapartidarik gabe eta berehala aplikatu beharra argi geratu da. Horrela aldarrikatzen dugu eta hori da euskal jendartearen artean gero eta hedatuago dagoen aldarria. Izan ere, Euskal Preso Politikoen Kolektiboa osatzen dugun kideok betidanik lehenetsi baitugu gure izaera politikoa eta kolektiboa. Gure borroka Euskal Herriaren borroka da, gure herriaren aitortzaren aldeko borroka; gure herriaren burujabetasunaren aldeko borroka hain zuzen ere. Zentzu horretan, norbanakoen interesetatik haratago kokatzen dugu gure burua. Kolektiboa osatzen dugun kideok borroka horrekin erabateko konpromisoa dugu eta ez dugu, borrokaren lubaki honetan, Espainiak zein Frantziak gure izaera politiko zein humanoa suntsitu asmoz eraikitako kartzela sistemak «eskaintzen» dizkigun irtenbide eta onura pertsonalen politika zitala onartzen. Erabilpen politiko maltzurra xede duen xantaia eta errepresio sitema penitentziarioari aurre egin diogu beti Euskal Preso Politikoen Kolektiboan antolaturik gauden euskal herritarrok. Gure erabaki eta jarrerak kolektiboak eta aipatu helburuen mesedetan kokatu izan ditugu beti. Hala izango da etorkizunean ere. Zentzu horretan inportantea izan da hilabete hauetan zehar emandako argipen prozesua.

Muturreko egoeren inguruko edota eskubide zehatzez harago, Gernikako Akordioaren aldetik gatazkaren konponbide prozesuan EPPKk parte hartzearen aldeko aldarriak izan du oihartzunik. Madrilen eta Parisen entzungor darraiten arren, euskal jendartean gure gutxieneko eskubideen aldeko posizio hartzean lan eredugarria izan da, beste eragile eta mugimenduekin batera, Gernikako Akordioarena. Eskubideei lotuta, sufriarazten diguten gatazkaren konponbide prozesuan gure parte hartzea bermatzearen alde Gernikak hartu duen protagonismoa eta egindako esfortzua ez da antzua izan. Madril eta Paris gure arteko harreman zuzena ekiditen saiatu diren arren, hilabete hauetan izan dugun harremanak, aipatu trabak gaindituz, bere fruituak eman ditu.

EPPK-k Gernikako parte diren eragileen adore eta borondatea txalotu egiten du. EPPKrekiko jarrera eta jarduna eredu dira osatzen dugun kolektiboaren estatus politikoa gauzatze bidean.

2010eko abenduaren 27an argitara emandako agirian horrela genion: «Hausnarketa sakonak, eztabaida zabalak eta erabaki politikoak Prozesu Demokratiko baten beharraz mintzo dira. Bere abia irabazi, garatu eta gauzatu behar den ibilbide politiko bat, behin betiko konponbide demokratiko batera eraman behar gaituena: Euskal Herriaren aitortza, bere etorkizunaz duen erabakitzeko eskubidearen onarpena eta erabaki horren errespetua, hain justu''.

Eszenatoki demokratiko hori gauzatze bidean erreferentzia da Gernikako Akordioa EPPKrentzat, eta hein horretan akordioarekin bat egiten dugula adierazi nahi diogu euskal jendarteari.

Gatibu gauzkaten estatuek inposatzen dizkiguten muga eta traba guztien gainetik, EPPK-k, Gernikako Akordioaren baitan eta Gernikako akordioaren edukiaren arabera, prozesu demokratikoan aurrera bultzatzeko konpromiso irmoa azaltzen du.

Itxikeria-itsukeria eta gatazka betikotzea helburu dituzten jarrerak printzatu eta gure herriarentzat bere etorkizun askea bermatuko duen eszenatokia eskuratzea ez da, ez, nolanahiko erronka. Abian dugun prozesuak helburuak egikaritzera eramango gaituenaren konbentzimenduaz, prozesu demokratikoa bururaino bultzatzeko erabateko konpromisoa dugu ordea. Eta lortuko dugu!

Euskal Herria izango da!

Gora Euskal Herria askatua!

Euskal Preso Politikoen Kolektiboa

2011ko iraila

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat