Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
L'Assemblea Ciutadana d'Alzira i el paradigma democràtic inclusiu. Comunicat del GADI Catalunya
24 set 2011
Comunicat del GADI Catalunya.
En els darrers dies ha aparegut la primera assemblea ciutadana del món que adopta des dels seus inicis una clara afinitat amb el paradigma de la Democràcia Inclusiva, confeccionant el seu document fundacional en base a les idees fonamentals d'aquest projecte de transformació social. Es tracta de l'Assemblea Ciutadana d'Alzira (municipi de 45.000 habitants del País Valencià) que, després del seu naixement arran de les mobilitzacions del 15-M, ha decidit començar a avançar cap a una estratègia global per a construir una veritable democràcia en tots els àmbits de la societat (econòmic, polític, social i ecològic), tal com suggereix el projecte de la Democràcia Inclusiva.

Si bé l'Assemblea Ciutadana d'Alzira no ha adoptat explícita i integralment aquest nou projecte alliberador (la qual cosa no és sorprenent donat l'estadi inicial en que es troba el coneixement d'aquest en aquesta localitat i a les nostres contrades en general) sí que l'ha adoptat implícitament. Considerem que, en l'estadi actual, això és el millor que es pot fer des d'una assemblea ciutadana, en l'estadi actual, per a avançar cap a la construcció d'un nou moviment democràtic. Així doncs, celebrem aquesta notícia i donem tot el nostre suport a les persones que estan emprenent aquest pas significatiu i inspirador cap a una democràcia directa, econòmica, ecològica i en l'àmbit social.

El projecte de la Democràcia Inclusiva es va començar a difondre a les nostres contrades fa dos anys. Des d'aleshores, les seves idees medul·lars s'han anat comentant, propagant i analitzant a través de publicacions, xerrades-debat, grups d'estudi, audiovisuals, trobades, pàgines web, etc. Tanmateix, encara resta molta feina per fer abans que aquest projecte sigui àmpliament conegut i profundament reflexionat, que són les condicions necessàries prèvies per a que pugui ser adoptat conscientment per una bona part de la ciutadania d'una àrea geogràfica determinada.

Així doncs, pensem que els següents passos que l'Assemblea Ciutadana d'Alzira, així com qualsevol altra assemblea popular, podria donar, consisteixen en auto-organitzar-se per a la reflexió política autònoma, comunitaria i antisistèmica, amb mires de desenvolupar un nou moviment alliberador amb una estratègia a llarg termini i un programa a curt termini que permeti vincular i encabir un gran nombre de lluites i projectes, sense caure en la trampa del reformisme. A tal efecte, creiem que resultaria interessant i fructuós dur a terme alguna de les propostes de formació i reflexió sobre el projecte de la Democràcia Inclusiva (Grups d'Estudi o Cicles de Formació) i, posterior o paral·lelament a aquestes activitats, formar un Grup d'Acció de Democràcia Inclusiva que treballi, a nivell local i en cooperació amb altres grups similars, per fomentar la consciència general sobre les arrels sistèmiques de la crisi multidimensional (econòmica, ecològica, social, política i cultural) contemporània així com la seva possible superació en termes de la creació d'un moviment transicional emancipador.


En Solidaritat,


Grup d'Acció de Democràcia Inclusiva de Catalunya
Setembre del 2011
Mira també:
http://democraciainclusiva.blogspot.com/2011/09/lassemblea-ciutadana-dalzira-i-el.html
http://democraciainclusiva.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa