Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: globalització neoliberal
El Govern català crea alarma social al voler destrossar hospitals indispensables com el de la Vall d´Hebron
23 set 2011
L’onada de revoltes ciutadanes que exigeixen un canvi de paradigma i una nova manera de fer política està cristal·litzant sota un crit unànime: indignació! Els metges i les metgesses no han quedat al marge d’aquest enuig. Les bates blanques porten setmanes prenent els carrers per protestar contra unes retallades injustes i indiscriminades que amenacen la sanitat catalana i els usuaris que som totes i tots nosaltres.


Indigneu-vos!
Les plantilles dels grans hospitals de referència han hagut d´escoltar el "penúltim" pla d' ajust. L’anunci d’una nova onada de retallades que afectarà de ple la qualitat de la nostra sanitat ha creat alarma social. Primer va ser el tancament de plantes i de quiròfans, la reducció de l’activitat i l’aprimament de les plantilles. Ara els governants es plantegen a banda de reduir personal també demanaran als metges avançar les altes hospitalàries i restringir les proves diagnòstiques complementàries.

Els professionals organitzats laboralment mitjantçant sindicats han advertit la direcció que els hospitals no poden assumir més retallades, perquè posen en joc la qualitat de l’assistència i aboquen tot el personal a encara més precarietat laboral.

Davant d’aquesta situació, el sindicat Metges de Catalunya ha organitzat aquesta setmana diferents assembles informatives als hospitals públics. Al Vall d’Hebron (Barcelona), els facultatius han proposat fer Vaga, i a Bellvitge (Barcelona), Germans Trias i Pujol (Badalona) i Viladecans han acordat desobeir la Conselleria de la Generalitat tot aplicant criteris sanitaris i no els criteris econòmics imposats pel Govern CIU presidit per Artur Mas, com ja fan a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

El clima és molt tens i la resposta a la política de retallades indiscriminada que pateix la nostra sanitat pot ser tot el contundent que sia necessària.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat