Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
La llengua de l'escola
19 set 2011
A Catalunya, per tal que la societat sigui bilingüe (que no ho és, perquè moltes persones no saben parlar català), cal que l’escola sigui catalana. És a dir, que la llengua quotidiana o de relació sigui el català, i que les classes es facin en català.

Perquè en les zones industrials (les més característiques de Catalunya) el català està en situació d’inferioritat, per motius demogràfics o d’immigració. I aquesta realitat s’hauria de transformar. I per transformar-la cal l’escola catalana.

Si l’escola fos bilingüe (cosa que, a primera vista, podria semblar més justa), no ajudaria a transformar la realitat lingüística de les zones industrials. I Catalunya continuaria sent una societat en bona part castellanitzada. Que és el que volen, segurament, els enemics de Catalunya, com el PP.

Des d’un punt de vista legal tenim les definicions de l’Estatut, la posició de la Llei d’Educació de Catalunya i una sentència del tribunal Constitucional de 1994, que declara la immersió totalment constitucional. Tots tres textos favorables. És un bagatge envejable.

Pel que fa a la sentència del TC de 2010, que és malgirbada per causa de les diferents posicions que s’hi van haver de conciliar, i que, per tant, indueix a dubtes, dubtes que aleshores fan equivocar altres tribunals, la posició més neta és rebutjar en bloc aquesta sentència, argumentant que la va donar un tribunal caducat, i que per tant no és vàlida.

En aquesta qüestió, tot el poble de Catalunya ha de mantenir una posició fèrria, tots units, Govern i oposició, malgrat que estiguem barallant-nos intensament per qüestions socials, però units en aquest punt: immersió en català i escola catalana.

Antoni Ferret
http://bonainformacio.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La llengua de l'escola
19 set 2011
Buuuufff! Quanta merda disfressada d'alliberament...si ens despistem aquesta gent ens tornaràn a fer saludar la bandera!!
Compte!
Ningú dubta dels beneficis pedagògics de l'inmersió llingüística, el que sembla suspitós es la priorització del problemes a l'escola pública....ja coneixeu el nou atac a l'escoles bressols? O esteu encara massa ocupats amb una sentència del tot inapicable??

Allò que la concertada separa que lo uneixi la llengua!!!
Re: La llengua de l'escola
19 set 2011
Si coneguessis l'Antoni Ferret sabries que és una persona implicada també en la defensa dels serveis públics, i no només amb els seus escrits per internet sinó amb el seu dia a dia al carrer.

Però bueno, no sé perque em molesto a contestar al troll de sempre.
Re: La llengua de l'escola
19 set 2011
Molt bona reflexió!

Ni un pas enrere davant els atacs dels nostres enemics k ens volen espanyols i submisos per sempre!!!
Re: La llengua de l'escola
19 set 2011
estem farts de caraduras que viuen de la patria y subvencions del catala.
Millets a dojo¡¡¡
Re: La llengua de l'escola
19 set 2011
troll1.jpg
No alimenteu als trolls com el de dalt, es descobreixen per si sols.
Re: La llengua de l'escola
20 set 2011
Trolls denunciant a trolls. Quin món!
Re: La llengua de l'escola
20 set 2011
aquñi hi ha defensors de la sentència del TSJC i de la justícia espanyola q es fan passar per anticapitalistes. Quni món!
Re: La llengua de l'escola
21 set 2011
A mi l'Antoni Ferrer, que no el conec personalmente, em sembla un porc feixista condenscendent pel text que ha escrit:

"Si l’escola fos bilingüe (cosa que, a primera vista, podria semblar més justa), no ajudaria a transformar la realitat lingüística de les zones industrials. I Catalunya continuaria sent una societat en bona part castellanitzada. Que és el que volen, segurament, els enemics de Catalunya, com el PP."

Primer:
prioritzar la realitat de les "zones industrials" en torn a la llengua em sembla reaccionari al 100%, gairebé feixista. Dona prioritat a la llengua sobre, per exemple, l'esperança de vida lligada a una determinada classe social. Concepte molt ben dessarrollat per Vicenç Navarro entre d'altres... la diferència entre la classe treballadora (que viu a aquestes zones) i la classe explotadora (que tots sabem on viuen) es de 10 anys!!! I aquest imbècil es preocupa per la llengua dels que moren més prematurament!!!
Puto troll de merda!!!

Segon:
I qué si Catalunya continua sent "una societat en bona part castellanitzada"?? Que et molesta això tros de nazi??? I si és en bona part araberitzada, també et molestaria???
Quanta merda nazional!!!!

Tercer:
"els enemics de Catalunya, com el PP."
Enemics de Catalunya??? Enemics de la santa pàtria??? Inmolat a la seu de Gènova patriota de merda i emportat alguns que son com tú però del altre costat!!!

Coi, m'he quedat ben ample!
Re: La llengua de l'escola
21 set 2011
Neng, pq no et fots un tret i fas un bé al país i a la classe treballadora?
Re: La llengua de l'escola
22 set 2011
Al TEU país segur que li faria un favor... als meus companys de feina segur que no, però ells agraerien que te'l donesis tú, sense cap mena de dubtes! I pensa que a tú et farien un monument en alguna plaça de la city i cada 11 de setembre centenars d'idiotes plantarien flors als teus peus.
Re: La llengua de l'escola
22 set 2011
no he dit quin país, podria ser Espanya, i en aquest cas segur que estaries disposat a ser un bon servidor de la pàtria.

va vinga, no siguis remolón i fote't-el!
Sindicat Terrassa