Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sense clasificar
>>> L'Ajuntament d'Alfés acorda retirar les fotografies del rei Joan Carles
18 set 2011
La CUP d'Alfés (http://alfes.cup.cat/) considera que l'aprovació de la moció per retirar la imatge del rei com un "gest de normalitat, maduresa i higiene democràtica". A més a més, l'estelada onejarà a la façana del consistori en dies locals i nacionals assenyalats
1316111722158.jpg
El ple de l'Ajuntament d'Alfés va acordar el passat dimecres retirar la fotografiadel Rei de la sala de plens del’Ajuntament per mitjà d’una moció presentada per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). Els altres dos grups del consistori, CiU i ERC li van donar suport. Així com també van votar a favor que la bandera estelada sigui hissada al balcó consistorial durant les festes localsi catalanes més importants. La fotografia del monarca tampoc no estarà en cap de les dependènciesde l’edifi ci municipal, segons la CUP. La moció de la formació independentista que no va rebre suport va ser el d’elaborar unreglament propi de consultes populars.

La proposta no fou acceptada i aquest fet impedeix posar al servei de la ciutadania aquest mecanisme participatiu i no permet que, tal i com demanava la CUP, les veïnes i veïns d’Alfés puguin exercir el dret a consulta de manera unilateral quan així ho determini una majoria important de la població. L’equip de govern, contemplava que Alfés pogués exercir el dret de consulta unilateral quan ho determinés la majoria de la població del municipi.

La CUP considera l'aprovació de la moció per retirar la imatge del rei com un "gest de normalitat, maduresa i higiene democràtica". El portaveu de la CUP de Lleida, Ferran Dalmau, ha justificat la moció al·legant que el monarca "és una figura que no és democràtica perquè no ha estat escollida i a més representa una institució aliena" i per això ha rebutjat que "una persona que no ha estat votada presideixi els ajuntaments democràtics del país". "Hi ha molts ajuntaments d'arreu del país que no tenen el retrat del rei però han optat per altres vies com retirar-lo directament i no fer-ho a través d'un acord al ple municipal, mentre a l'Ajuntament d'Alfés s'ha optat per aquesta via", segons Dalmau.

Tot i així, l’assemblea local de la CUP es mostra parcialment satisfeta del resultat del ple. Si bé celebra la possibilitat que s’obra de poder corregir les greus mancances que hi havia pel que fa a la dinàmica dels consells de poble, denúncia una alarmant manca de maduresa democràtica i esperit participatiu del govern. En aquest sentit, detecta un excés de personalismes i una perillosa reticència a reduir capacitat unilateral de decisió de l’alcaldia i, per tant, escoltar i delegar en els regidors i, sobretot, en la ciutadania.

D’altra banda, el grup vol queixar-se d’un incompliment sense precedents de la normativa que regeix l’Ajuntament per la no inclusió al Ple, sense previ avís ni arguments o motius manifestos, de tres mocions presentades pel grup municipal de la CUP dins els plaços establerts per la llei. Lluny de voler engegar una polèmica innecessària, es demana que no es manllevi cap dels drets que tot grup municipal té per llei i, per tant, que no es torni a repetir el desafortunat incident.

Recordem que amb gairebé el 40 per cent dels vots, la CUP d'Alfés es va convertir a les darreres eleccions municipals en la força més votada al municipi garriguenc. CiU i ERC van aconseguir 2 regidors cadascú. Els regidors aufesins són Dani Almenara Espasa (alcaldable), Joel Jové Martí i Marc Sendrós Sans. Tot i així, el fovern municipal esta format per CiU i ERC i l'alcaldia està en mans de CiU.


L'Ajuntament d'Alfés aprova retirar la foto del Rei de la sala de plens municipal. Vídeo de l'ACN
http://www.acn.cat/acn/633190/Politica/video/Alfes-fotografia-rei-estela;jsessionid=C1361A944611CE3532A365AA99EC3D07

L'Ajuntament d'Alfés aprova retirar la foto del Rei de la sala de plens municipal ARA
http://www.ara.cat/politica/Alfes-retira-foto-rei_0_554944657.html

L'estelada onejant i el retrat del rei a l'armari per acord de ple Nació digital
http://www.naciodigital.cat/noticia/35186/estelada/onejant/retrat/rei/ar

L'Ajuntament d'Alfés acorda retirar les fotografies del rei Joan Carles 324
http://www.324.cat/noticia/1377406/segria/LAjuntament-dAlfes-acorda-reti
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/13851/1/
http://www.324.cat/noticia/1377406/segria/LAjuntament-dAlfes-acorda-retirar-les-fotografies-del-rei-Joan-Carles

This work is in the public domain

Comentaris

Re: >>> L'Ajuntament d'Alfés acorda retirar les fotografies del rei Joan Carles
18 set 2011
L'alcalde d'Alfés (CiU) fa marxa enrere i diu ara que no retirarà la imatge del Rei de l'ajuntament

http://www.directe.cat/noticia/172296/l-alcalde-d-alfes-fa-marxa-enrere-

Aquesta és la seva democràcia!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more