Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
El món sindical en el camí cap a la Independència
16 set 2011
Demà tindrà lloc la primera jornada sobre "Moviment obrer i sobiranisme" a Via Júlia, 201-203 al districte de Nou Barris de Barcelona
1jornada_sobre_moviment_obrer_i_sobiranisme.png
L'autonomisme ha estat un carreró sense sortida pels anhels de llibertat del poble català tal com ja va avançar l'independentisme als anys 80 i l'èxit de les consultes per la independència ho avalat, dins d'aquest marc un grup de militants sobiranistes, afiliats de base de: UGT, CCOO, Unió de Pagesos, Intersindical CSC, CGT, COS, Catac, Ustec, COBAS i USOC, han creat el col·lectiu que organitza aquesta 1ª Jornada. Els objectius se centren en reunir les opinions dels assistents sobre la vinculació entre les diferents organitzacions sindicals de Catalunya i el moviment cap a la Independència i proposar un full de ruta per la incorporació de representants i militants sindicals i obrers al procés d’Alliberament Nacional de Catalunya i les seves organitzacions.


Durant la jornada s’aprovarà dos documents, que hauran de servir de base, per un manifest que reflecteixi el resultat dels debats i que sigui útil per la participació del Moviment Obrer en el procés cap a la Independència de Catalunya, els Països Catalans i la solidaritat amb Euskal Herria, Irlanda, Escòcia, Sardenya, Flandes i amb els pobles islandès i grec.

La 1a jornada és concebuda com una activitat de reunió de continguts i no de difusió, per tant, es convidarà a la participació d’assistents, amb l’únic objectiu d’aportar als documents. L’aprovació dels documents es realitzarà el mateix dia. Es disposarà d’una Secretaria per l’enregistrament dels debats, per la elaboració dels esborranys i la preparació dels textos a aprovar.

Hi haurà una presidència Honorifica que girarà a l'entorn del company Andreu Nin, com a homenatge a la seva lluita

Programa de la 1a Jornada
http://movobrersobiranista.blogspot.com/2011/08/1-jornada-sobre-moviment

Els sindicats cerquen el seu paper en el procés d'independència. Vilaweb
http://www.vilaweb.cat/noticia/3928460/20110915/sindicats-cerquen-paper-

Reportatge Vilaweb
http://www.vilaweb.tv/?video=6978
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/13849/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El món sindical en el camí cap a la Independència
16 set 2011
En Camil Ros és un "militant de base" d'UGT?

O no me n'entero o us penseu que som imbècils.
Re: El món sindical en el camí cap a la Independència
16 set 2011
"Es disposarà d’una Secretaria per l’enregistrament dels debats, per la elaboració dels esborranys i la preparació dels textos a aprovar"

Portarà minifaldilla i us portarà els cafès també??? Quanta tela
Re: El món sindical en el camí cap a la Independència
16 set 2011
D'aquí i de fora la mateixa classe obrera, els treballadors no tenim pàtria, perquè la pàtria és per als rics per als militars per a aquells que ens exploten aquí i allí, llavors com és problema, que els empresaris de la burgesia català és millor que la castellana, seguiu errant una i una altra vegada que passa amb els obrers Andalusos i camperol de la Taca o els pescadors de Portugal són extraterrestre? On resideix la SOLIDARITAT i el suport mutu, tal vegada, us vagi millor la manipulació patriotera, que solament històricament sempre ha beneficiat a la classe explotadoras, evidentment amb tot els resortes de l'ESTAT. Per tant para quin un país sigui lliure 1º cal destruir les fronteres, destruir l'estat com uns dels grans mals de tota societat, destruir el sistema CAPITALISTA com sistema inoperant egoista, basat només en l'economia, i per tant en les majors desigualtats de la humanitat.2º la llibertat d'un poble serà lliure quan tots els pobles el siguin, la classe treballadora catalana ha de lluita per una revolució social i NO per un altre ESTAT més. En definitiva quan els interessos dels treballadors es barreja amb cert nacionalisme?, o independències camuflades de burgesos, i altres politiqueros, s'està desviant el veritable sentit de la lluita. Ara la pregunta és quan Cataluya sigui independent els treballadors que serem?.

NOTA: ccoo ugt y uso, de base? incapaces como sindicatos MAYORITARIOS,De hacerles frente a la patronal, catalana y española vendiendo y claudicando una y otra vez a los trabajadores, ahora queréis desviar los problemas por otros cauces manipulado el sentir catalán. El sindicalismo cuando está bajo la tutela del ESTADO (SUBVENCIONES y comités de liberados), poco sindicalismo de clase estáis realizando,no será por el secretario del UGT el Sr. Álvarez adjudicándose viviendas, sociales a su familia por ejemplo.
Re: El món sindical en el camí cap a la Independència
17 set 2011
Creo que se debería repensar el término y la utilización o reivindicación nacionalista, primero para quitarle la Z, segundo para que fuera realmente un compromiso de cambio social y no de cambio de líneas geográficas. Sencillamente habría que actualizarlo y no recurrir a los conceptos del XIX de estado-nación. No tiene ningún sentido repetir los eslóganes de los 80's cuando tanto el modelo económico como la composición social ha cambiado tanto. Respondedme a esta pregunta:
¿Estaban Hassan, Rocío y Willy en las "multitudinarias" manifestaciones del 11S?
Ligar un identidad cultural específica a las reivindicaciones nazionales es excluyente!! No se puede proponer un modelo cultural como normativo y esperar que la gente se sume porque sí. Y más cuando este modelo lo propone y defiende la propia burguesía. La diferencia entre CiU i la CUP es que uno lo asocia a unos privilegios de clase y la otra a unas mejoras sociales, pero siempre supeditadas al proyecto identitario. Esto es chantaje, puro y duro!! Pues la adhesión a la norma cultural no es voluntaria, es la razón de ser del proyecto político, es una imposición. Y la tan defendida "transversalidad" de los segundos facilita más el traspase de miembros del primer grupo que la incorporación de gente nueva. En definitiva, un juego de tira y afloja entre el mismo grupo social identitario. Y, para terminar, el proyecto en general no sirve para los nuevos retos a los que nos enfrentamos los precarios, jubilados, parados de hoy en día. Está totalmente descontextualizado, la defensa de una identidad cultural no va a frenar el avance de las medidas neoliberales, se entiende más como una via escapista que como una respuesta real a las agresiones del mercado.
Las reivindicaciones nacionales identitarias deberían dejar paso a las sociales, entendiendo sus necesidades como verdadero proyecto nacional, independientemente del valle, monte o playa donde se de esa sociedad.
Re: El món sindical en el camí cap a la Independència
17 set 2011
Vaja, que els de dalt esteu encantadíssims amb Espanya i feu el mateix discurs que el PP= primer allò que importa a la gent i tota la resta és debat identitari, això si, Espanya amb les seves fronteres intocables.

Que el poble decideixi si vol continuar dintre d'un estat centralista i opressor com l'espanyol, llibertat i democràcia.

I els espanyolistes aneu de cara, que cansa molt això que us amagueu darrera la careta del que no sou, feixistes.
Resposta a Jaume.
17 set 2011
Jaume, que collons dius? Els companys critiquen el concepte de patria i el nacionalisme..no se a qui collons li dius espanyolista tu. Tanta rabia et dona que critiquen a els i les burgesxs i militars? Vigila, per que potser el que s´apropa al concepte de espanyolista ets tu. Un patriota un idiota!

Per cert, estats opresors son tots.
Re: El món sindical en el camí cap a la Independència
18 set 2011
Jaume, no seas tan infantil. Por no pensar como tú no estamos en contra de ti! Ya está bien de aguantar vuestras chorradas, no me vas a decir tú con quien empatizo y con quien no:

¡Soy tan españolista como eres tu un lufo de mierda!

Me entiendes, no? Por cierto sigues sin contestar a la pregunta:
"¿Estaban Hassan, Rocío y Willy en las "multitudinarias" manifestaciones del 11S?"
Debería darte que pensar si apartaras los eslóganes prefabricados y comenzaras a utilizar el hemisferio izquierdo de tu cerebro.
Sindicat Terrassa