Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Interior (CiU) ajudarà a identificar els autors de la crema de banderes espanyoles
16 set 2011
Felip Puig ha condemnat l'acció i ha demanat prudència per evitar “espirals de violència simbòlica”
576_1316006337IMG_2692.jpg
El conseller d'Interior, Felip Puig, ha confirmat haver rebut el requeriment del fiscal de l'Audiència Nacional espanyola per investigar els autors de la crema de banderes espanyoles durant la Diada i ha assenyalat que faran tot el possible per facilitar-los la informació de què disposen, tot dient que "entra dins el funcionament normal d'una democràcia". En aquest sentit ha assegurat que faran tots els possibles per facilitar tota la informació que disposen per tal que el fiscal pugui actuar, determinar si hi ha hagut delicte i, si és possible, detenir als culpables. Puig ha condemnat qualsevol acte que vagi en contra dels símbols i institucions però ha volgut treure ferro als fets i ha demanat prudència tant "als que provoquen" com als que "reaccionen davant de la provocació" per evitar "espirals de violència simbòlica".

Els fets van tenir lloc la tarda de diumenge, durant la tradicional manifestació independentista de l'Onze de Setembre. Tres encaputxats van cremar una bandera espanyola al Fossar de les Moreres, mentre que uns altres quatre van cremar una bandera espanyola, una francesa i una foto del Rei al passeig del Born.

El titular d'Interior ha lamentat que en manifestacions que se suposen són de "reafirmació nacional" hi hagi aquest tipus de fenòmens, protagonitzats per presones que s'amaguen i que no ho fan amb la cara descoberta, "com hauria de ser en una democràcia".

En aquest sentit, ha condemnat aquest tipus d'actes, tot dient que "no es pot permetre calumniar o fer mal als símbols i institucions d'un país" i ha assenyalat que la societat catalana ha de ser també "curosa" amb els símbols dels altres països perquè també "ens dol" quan "agredeixen verbalment" els bombers catalans que participen a uns Jocs Olímpics com els que hi va haver fa pocs dies a Nova York. 



Tot i això, ha volgut treure ferro a la crema de banderes de la Diada amb les següents paraules: "Cremar banderes espanyoles de tant en quan aquí Catalunya s'ha fet més d'una vegada; trencar i cremar fotografies també, fins i tot de meves pels carrers, i per això no s'ha detingut a ningú". I ha fet una crida a la "prudència" als "provocadors" i també als que "reaccionen davant de la provocació" per evitar continuar o entrar en un "espiral de violència simbòlica i de reacció institucional".
Mira també:
http://www.naciodigital.cat/noticia/35142/interior/ajudara/identificar/autors/crema/banderes/espanyoles

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Interior (CiU) ajudarà a identificar els autors de la crema de banderes espanyoles
16 set 2011
Res de nou, més enllà de la bandereta, CiU sempre ha estat un agent actiu alhora de col·laborar en la repressió contra l'independentisme, ja en els 80 contra l'MDT i Terra Lliure. Fins i tot van crear una plataforma mobilitzadora (Crida a la Solidaritat) per frenar l'aspiral de creixement i mobilització social de l'independentisme revolucionari de llavors.

Cal que sempre ho tinguem clar, que l'espanyolisme pot revestir-se de diferents maneres (més "dur, més "suau", etc.) però no deixen de defensar un mateix projecte nacional
Re: Interior (CiU) ajudarà a identificar els autors de la crema de banderes espanyoles
16 set 2011
"Violència simbòlica"? Me lo explique?
Re: Interior (CiU) ajudarà a identificar els autors de la crema de banderes espanyoles
16 set 2011
CiU va crear la Crida...? Per la mateixa regla de tres, CiU ha creat PDD, ANC i tota la patoleia de xiringuitos civils sobiranistes??? No sé, noi, això de seguir buscant 20 anys després fantasmes per explicar la rpòpia derrota em sembla patètic
Re: Interior (CiU) ajudarà a identificar els autors de la crema de banderes espanyoles
16 set 2011
català, quan es diu crear no significa que fos quelcom sortit directament d'un despatx de la Generalitat, sinó que a CiU va alimentar una plataforma mobilitzadora com a corretja de transmissió popular de demandes sobretot relacionades amb la normalització lingüística. De fet en certa manera així ho reconeixen al reportatge que es va fer fa poc per TV3.

I quan la Crida va començar a "radicalitzar-se", a fer accions més contundents, a assumir discursos que anaven més enllà dels interessos de CiU (ecologisme, contra la tortura, etc.) CiU va tancar l'aixeta (econòmica, mediàtica,...) i va retirar qualsevol suport. El fill se'ls hi va fer gran i el va desheretar, com aquell que diu.

Però que CiU va mantenir la Crida bona part dels 80 com a eina mobilitzadora en competició a l'altre eina, l'MDT, és innegable. Som de les máximes preocupacions polítiques internes que ha tingut CiU en tot el seu govern: l'independentisme combatiu.
Re: Interior (CiU) ajudarà a identificar els autors de la crema de banderes espanyoles
16 set 2011
Quin demòcrata! Quin gran home, el sr. Puig! "Fins i tot han cremat fotografies meves i no s'ha detingut a ningú"... Es pot ser més cínic?
Sindicato Sindicat