Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Militars espanyols a Collserola: una intimidació habitual
15 set 2011
Ahir diversos mitjans publicaven la notícia que un grup d'una cinquantena de militars espanyol fan pràctiques al Parc de Collserola. Aquestes "missions" militars han sorprès alguns veïns del parc, entre els quals alguns ciclistes (que van realitzar fotos del fet i ho van denunciar públicament).
cetmemania24-odc_0.jpg
140911militars+-550x250.jpg
L' Ajuntament de Barcelona ha declarat que és habitual que aquests soldat facin pràctiques al parc natural.



Ja el passat mes de març el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat va denunciar els entrenaments de militars de la caserna del Bruc a Collserola, i denunciaven que "si anem a buscar bolets, a fer una mica de senderisme o, simplement, a fer un tomb amb la bicicleta a Collserola ens podem trobar amb l’ensurt de presenciar in situ pràctiques militars." Ara un grup de Facebook denuncia el fet al Prou militars a Collserola.



De fet, des fa anys els militars espanyols realitzen aquests exercicis als boscos de Collserola, una pràctica il.legal i consentida pels governs locals i autonòmic.

Segons han informat alguns mitjans a partir de les declaracions de l'ajuntament de Barcelona sobre aquests fets, el Consorci del Parc de Collserola facilita el permís als militars per poder fer ús d’aquest espai públic. En teoria les dotacions militars tenen algunes zones vetades i no poden entrenar als espais protegits del parc (fet que no compleixen) ni tampoc no poden fer marxes a prop d’escoles o espais amb menors (una altra limitació que els militars vulneren, ja que exhibeixen armes i mostren actituds violentes davant la concurrència dels vianants i ciclistes al parc).



Els militars armats que sovinetegen per Collserola corresponen al Regiment de Muntanya de la caserna del Bruc, i des fa anys realitzen "missions" de pràctiques prop d'Esplugues, Sant Pere Màrtir i els boscos de Collserola. Molt sovint aquests soldats desfilen en marxa ràpida per la mateixa Diagonal de Barcelona.

Uns ciclistes van trobar-se un grup d'aquests militars a prop de la font de Can Ferriol i van capturar una fotografia per denuciar aquest fet.

El grup de Facebook Prou militars a Collserola denuncia que "Militars del Bruc fan operacions per Collserola i per altres espais del voltant de Barcelona. Volem anar a passejar sense metralletes apuntant. Prou militars a l'espai públic i als nostros boscos".
Mira també:
http://www.llibertat.cat/content/view/13845/1/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Militars espanyols a Collserola: una intimidació habitual
15 set 2011
I aquests són d´aquí...
Re: Militars espanyols a Collserola: una intimidació habitual
16 set 2011
Es lo mas triste. Pero descelebrados, por desgracia, hay en todos los sitios
Sindicato Sindicat