Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : laboral : pobles i cultures vs poder i estats
Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
El partit polític trotskista Lluita Internacionalista va difondre, el passat mes de Juny, un suplement de la seva publicació homònima tractant els cent anys d’anarco-sindicalisme a l’Estat espanyol.

L’escrit, que no està signat, fa xiular les nostres orelles ja des de la primera línia: “hi ha un sector a CGT que s’autodenomina anarquista i reprodueix, cent anys després, els mateixos debats interns que va tenir CNT. Amb la diferència
que ara, per a fer-ho es justifiquen en una esbiaixada versió dels orígens de l’anarcosindicalisme”. Més endavant, hi afegirà: “Els anarquistes purs no volen ni sentir parlar de la UGT i menys encara de política: consideren una traïció presentar-se a unes eleccions com a candidat obrer i revolucionari per utilitzar la
tribuna burgesa del parlament, així com també signar un pacte d’unitat davant una vaga amb la UGT. Per desgràcia aquest sector encara hi és, tant a la CGT com a la CNT, cent anys després”.

El text discorre, al llarg d’una dotzena de pàgines, per la història de l’anarcosindicalisme a l’Estat espanyol d’una manera no exempta d’acritud vers els anarquistes (sobretot, s’insisteix molt en la paraula “dirigents”, cosa que demostra un profund desconeixement de
l’anarcosindicalisme), per voler mantenir casa seva lliure de la influència dels partits polítics. Després de llegir l’article, el primer que ve al meu cap és una frase del directiu futbolero Santiago Bernabeu:

“Me gusta Cataluña a pesar de los catalanes”.

Això mateix deu pensar l’autora de l’escrit en relació a l’anarcosindicalisme i els anarcosindicalistes.

Els intents de teledirigir-nos, així com el exercicis d’instrumentalització del nostre sindicat amb fins electoralistes, han estat innombrables. L’any passat, amb motiu de les eleccions al Parlament de Catalunya, la candidatura Des-de Baix va publicar un llistat d’adhesions farcit de noms que firmaven en qualitat de membres de la CGT i inclús va haver-hi qui va fer mítings electorals a favor de la coalició trotskista utilitzant les nostres sigles.

Mesos abans, havia estat Iniciativa Internacionalista qui recollí recolzaments, molts en qualitat d’afiliats a la CGT, per a la seva candidatura a les eleccions europees i, fins i tot, exhibia la condició de sindicalista de la CGT de Catalunya d’un dels seus candidats.

Els Estatuts de la CGT a nivell estatal són clars en aquest aspecte, establint, en el seu article 29, que “els afiliats no podran instrumentalitzar la seva condició de membres de la CGT en benefici de qualsevol opció o candidatura política”.

També estableixen, a l’article 32, una sèrie de limitacions per a aquells qui formin part d’altres organitzacions o hagin participat
en candidatures electorals.

Com a afiliat de la CGT de Catalunya, i amb les eleccions generals a l’horitzó, voldria veure com els diferents ens de la CGT abandonen l’actual actitud passiva davant les pràctiques partidistes al si de la organització, les quals atempten contra els nostres principis i la nostra independència,
Mira també:
http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article5909
http://www.rojoynegro.info/sites/default/files/PDF131.pdf

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
I això perquè no ho expliques a l'assemblea del teu sindicat?

Què guanyes fent públics els debats entre sectes a la CGT?

Signa: Un de CGT que està fart de polèmiques estèrils internes que només ens resten forces per sortir al carrer. Unitat !!!
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
Si estàs "fart de polèmiques internes", perqué et queixes de que es faci pùblic?
La teva actitud dona a entendre que ni fas, ni deixes fer.

La percepció desde fora, en molt difèrent quan veus candidatures de partits polìtics amb sindicalistes de la CGT amb el silenci de l'organització, que quan saps que hi ha altres persones a la CGT que no comparteixen aquesta situació i ho fan pùblic perquè no volen patir aqueste "complicitat".
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
Està claríssim que la CGT està infectada per troskos i indepes que la utilitzen per a fer política i tenen el morro de dir-nos que som caducs. Que es montin ells un sindicat i deixin de fer entrisme.

Personalment em sembla difícil que "els diferents ens de la CGT abandonen l’actual actitud passiva davant les pràctiques partidistes al si de la organització", quan precisament aquests ens tenen els carrecs ocupats per aquells que es dediquen a fer política.

Tal com diuen els estatuts:
Artículo 32. Con objeto de salvaguardar la autonomía de la CGT, todo afiliado a la
misma deberá respetar y hacer cumplir el siguiente régimen de incompatibilidades y
obligaciones orgánicas:
a) En el ejercicio de sus responsabilidades, los afiliados que ostenten cargos de
representación o gestión a cualquier nivel y ámbito de la estructura confederal no
podrán manifestar públicamente opciones particulares contra la Normativa y otros
acuerdos generales de la CGT, ni mucho menos a favor de otras organizaciones u
organismos al margen de la misma.

Per tant no entenc que per exemple hi hagi secretaries de comités formades per gent que a la vegada es presenta i dona opinions com a membre d'una organització independentista com Endavant.

Un altre de CGT
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
"Que es montin ells un sindicat i deixin de fer entrisme"

Al final aquests puristes demanaran passar un examen per ingressar a un sindicat (que no és una secta, ni un partit, ni un grup d'afinitat) la funció del qual és defensar als treballadors i que per tant ha d'estar obert.

Voleu ser un sindicat o ser una secta més?
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
Un sindicat està obert a tots els treballadors i treballadores que vulguin defensar els seus drets i lluitar per millorar les condicions laborals i social.

Un sindicat NO està obert perquè una colla d'arreplegats que no tenen on caure morts, provinents de diferents sectes troskistes i independentistes L'UTILITZIN per fer política partidista.

Això no és sectari, és dir les coses pel seu nom:
QUI VULGUI UN SINDICAT-CORRETJA DE TRANSMISSIÓ D'UN PARTIT POLITIC QUE S'EL MONTI ELL.

La CGT estatutariament i en la seva filosofia NO PERMET que sigui utilitzada per interessos politics-partidistes.
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
Pues gairebé cada dia troben a l'indymedia notícies que relacionen a les CUP amb la CGT.
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
En el cas de la CGT no crec que es pugui parlar de corretja de transmissió al partit, per favor. En tot cas, corretja als moviments socials.
Pel que fa als trotskos aquests segurament que si que és entrisme. Poden publicar el que vulguin, però que deixin en pau a la CGT per favor. Sempre segueixen la mateixa estratègia autoritària
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
La pregunta és: si són quatre trotskos arreplegats i cinc indepes com és que militants seus estan a la direcció confederal i altres són majoritaris en federacions com, per exemple, ensenyament?

Qui els vota per aquests càrrecs si són quatre arreplegats?

O és que la direcció i algunes federacions són votades per quatre arreplegats?

O sigui que es vol un sindicat obert a tots els treballadors, excepte els que no pensin com nosaltres.
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
aquests debats cansen moooolt i mooolt i donen la impressió de ser lliutes internes pel control d'un sindicat però en el fons són lliutes d'egos mi personalismes...
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
¡Estos marxistas están locos!
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
Potser no són cuatre troskos i cinc indepes, però el fet és que siguin 4 o 4000 s'està anant en contra dels acords presos per mantenir la independència del sindicat respecte qualsevol partit polític.

I com que aquest no és precisament un aspecte cojuntural en la configuració del sindicat, sino que té una importància cabdal, més val que si algú no hi està d'acord foti el camp i s'organitzi en una altre sindicat que tingui una arrel que concordi amb els seus pensaments, perquè sinó el que s'està fent és entrisme.

És així de simple.
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
No m'extranya que la CGT tingui aquests problemes.

Representa i defensa un model sindical basat amb el parlamentarisme burgès a les empreses que cuadra perfectament amb l'estrategia dels marxistes i independentistes d'utilitzar les eleccions politiques i sindicals per aconseguir representativitat social. Tot molt lluny d'un plantejament anarcosindicalista.

Aquesta esquizofrenia li costarà molt cara. Curiós com a minim el discurs nacionalista català en el comunicat de l'11 de setembre. Això diu moltes coses.
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
mira que os haceis pajas mentales con la CGT, está tiene trabajadoras afiliadas y de estas hay unas pocas que son de algún partidillo, otras que son independentistas, otras muchas que se creen libertarias, otras cuantas que no creen en nada, algunas que son rebeldes contra el mundo,un montón grande que les va el futbol y el circo, y algunas que lo son todo ... pero a pesar de de este "Kaos de diversidades" la CGT que funciona por acuerdo de sus asambleas, como organización Confederal que es; sigue definiendose como anarcosindicalista y hace campañas por la ABSTENCIÓN ABTIVA y sus hechos son lo que determinan la Organización y no unas afiliadas o otras, o unos comentarios en internet
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
Per a dubte:

Doncs jo no sé qui va votar a favor de la ultima "vaga" del 27 de gener. El que està clar és que una majoria d'afiliats a la CGT no hi estaven d'acord i en canvi els comitès controlats i seguint una estrategia marcada per l'independentisme basc, ho van tirar endavant amb un evident fracàs.

Això és el que passa quan la política partidista teledirigeix l'acció sindical.

Arreplegats aquests no, però uns matats si que ho son.
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
també unes quantes som autònomes
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
para los que incumplieron los acuerdos la huelga fué un fracaso
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
"Doncs jo no sé qui va votar a favor de la ultima "vaga" del 27 de gener" los sindicatos de catalunya en plenaria confederal Si los tiempos eran adecuados o si el en vez de una plenaria se tenia que haber tomado el acuerdo en un pleno es otro tema el salir en indymedia con estos asuntillos demuestran compañera como tienes el "psiquis", por cierto otro sector importante en CGT
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
O sigui, que si ho entec bé, hi ha uns que us considereu anarcosindicalistes i voleu un sindicat obert a tots els treballadors excepte els que siguin comunistes, independentistes, trotsquistes, nacionalistes, socialistes o anarcosindicalistes no autèntics, perquè naturalment els únics anarcosindicalistes autèntics sou vosaltres no els altres que també es consideren anarcosindicalistes com la CNT o Solidaridad Obrera.

Suposo que també esteu oberts a treballadors que pensin el que vulguin, però que no facin públic els seus ideals, ni vulguin tenir càrrecs al sindicat, ja que encara que guanyin a les assemblees sinó són anarcosindicalistes dels vostres no poden ser dirigents del sindicat.

Això, companys, es diu grup d'afinitat o secta, no sindicat.
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
Estàs fent demagògia. Al sindicat s'hi poden afiliar tots aquells treballadors que ho vulguin. Ara bé, fer servir el sindicat com a eina de propaganda per alguns partits polítics no està permés, així ho diuen els acords presos. I això s'ha de respectar.

I t'ho dic jo que no estic afiliat ni tinc intenció d'afiliarme a la CGT.
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
Evidentemente, comparto ciertas inquietudes del escrito, pero este modo de denunicar le hace muy mal a los sindicatos. Al ser cosas internas no se permite una respuesta pública detallada, y para el común de los mortales todo queda muy descontextualizado. Compañer@s, la ropa sucia se lava en casa, y no por secretismo, sino porque creo que vuestro sindicato cuenta con todas las garantías y libertades para expresar este tipo de inquietudes en su interior y, si no, haced un documento público y firmado, como los treintistas. Esto no es debate, sino que intoxicación...
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
Per evitar aquestes coses, potser haurieu de prendre l'exemple de la CNT que no accepta que membres de partits polítics (desconec si també d'organitzacions no llibertàries) ocupin càrrecs al sindicat. Jo he conegut gent de grups trotskistes i fins i tot d'algun partit a la CNT, poden participar, donar la seva opinió i si és necessari votar en una assemblea, però no poden ocupar càrrecs.
Potser és plantejar-ho al pròxim Congrés.
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
Uf quina mala pinta que té la deriva de la CGT.

Com diu el company de dalt potser haurieu de prendre l'exemple de la CNT (potser si no us haguéssiu allunyat dels princpis, tàctiques i finalitats ara no tindrieu aquests problemes).

Dels estatuts de la CNT:

Art. 13. Les persones afiliades a CNT i que ho estiguin alhora en partits polítics o sectes religioses no podran ostentar càrrecs orgànics. Tampoc podran fer-ho aquells afiliats que al
seu torn exerceixin càrrecs en qualsevol altra organització a la qual estiguin afiliats al mateix temps.

http://cnt.es/sites/default/files/Acords%20del%20X%20Congr%C3%A9s%20Conf
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
15 set 2011
He vist un comentari més amunt que fa feredat:

"encara que guanyin a les assemblees sinó són anarcosindicalistes dels vostres no poden ser dirigents del sindicat."

"guanyin a les assemblees"? "dirigents del sindicat"?

Mare meva com està la CGT
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
16 set 2011
Personalment crec que el que aquest debat demostra és que l'independentisme de caire obrer i popular cada cop té més suport en el si dels treballadors i, sobretot, dels moviments socials i això al seu torn provoca debats entre puristes que els hi agradaria que aquesta realitat fos diferent o feta a mida de la seva idealització sobre el que l'esquerra anticapitalista hauria de ser.

Salut
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
16 set 2011
esquerra? pensaba que eren anarquistes
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
16 set 2011
viva las pajas ciberneticas
Re: Contra les pràctiques partidistes al si de la CGT
17 set 2011
Un de la CNT el meu suport , EL sindicalismo ha de ser autònom i independent, això vol dir que no ha de ser corretja de transmissió dels interessos de qualsevol partit, doncs seria manipulació, CCOO, i un MONTON de partits UGT, els Pso€ , l'ÚS amb els cristians, i per a aquells que no tenen ni idea del sindicalismo els sembla que és una secta pel fet que no puguin manipular, El sindicalismo en aquest cas l'anarcosindicalismo és la lluita frontal contra la patronal i l'estat, i moltes cosa més.
Por un de la CNT mi apoyo , EL sindicalismo ha de ser autónomo e independiente, eso quiere decir que no tiene que ser correa de trasmisión de los intereses de cualquier partido, pues sería manipulación, CCOO, y un MONTON de partidos UGT, los Pso€ , la USO con los cristianos, y para aquellos que no tienen ni idea del sindicalismo les parece que es una secta por el hecho que no puedan manipular,
El sindicalismo en este caso el anarcosindicalismo es la lucha frontal contra la patronal y el estado, y muchas cosa más.
ACCIÖN DIRECTA, AUTOGESTIÖN.
Sindicato Sindicat